Α1 ΕΣΚΑ-Η (1η): Η ανάλυση της πρεμιέρας στο “μικροσκόπιο” του topikonews.gr

0
Η Α1 ΕΣΚΑ-Η της νέας σεζόν ανοίγει αύριο την αυλαία της στην Ζάκυνθο και ακολουθούν 6 δυνατές μάχες την Δευτέρα, σε ένα πρωτάθλημα που αναμένεται άκρως ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον.

Πάμε να δούμε μέσα από το “μάτι” του www.topikonews.gr την ανάλυση της 1ης στροφής και τι περιμένουμε στα πρώτα παιχνίδια εντός παρκέ.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ- ΑΙΟΛΟΣ ΑΓΥΙΑ  (13.00, 7/10, Κλειστό Ζακύνθου): Ο Αίολος Αγυιάς είναι από τα φαβορί στο φετινό πρωτάθλημα και έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχη. Στην αντίπερα όχθη, η ΑΓΕΖ θα κινηθεί με νεανικό σύνολο και ο Κώστας Ακτύπης θα έχει ειδικό ρόλο στην φετινή προσπάθεια. Πιο κοντά στη νίκη η πατρινή ομάδα.

ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ- ΝΕΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΑ (20.00- 8/10, Κλειστό Αρχαίας Ολυμπίας): Οι Νέοι Προμηθέα είχαν καλή παρουσία στα φιλικά και κατέκτησαν τα τουρνουά “Φ.Κολλιόπουλος” και “Δ.Νεζερίτης” με την φιλοσοφία να μην αλλάζει και τον Ανδρέα Κεσαπίδη στον πάγκο. Οι γηπεδούχοι δεν πραγματοποίησαν πολλές προσθήκες και θα παλέψουν για την παραμονή με “όπλο” την έδρα τους. Μικρό προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

ΛΕΧΑΙΝΑ- ΕΑΠ  (20:00- 8/10- “Αέθλειον”): Δύσκολη πρεμιέρα για την ΕΑΠ, που διαθέτει καλό ρόστερ, αλλά έχει προβεί σε πολλές μεταγραφές και θέλει χρόνο για να “δέσει”. Η ΑΕΛ με ίδιο προπονητή (Κακολύρης), με τον περυσινό βασικό κορμό (ελάχιστες απώλειες) και με προσθήκες εμπειρίας (Κολλιόπουλος, Γιωτόπουλος, Νιωτόπουλος, Λαμπρόπουλος) και την προσθήκη του Χουλιαρά στον “1” θα παλέψει για να κάνει ζημιά στους “μελανόλευκους” του Σκροπολίθα. Λογικά “διπλό” αλλά με επιφύλαξη. Περιμένω δυνατό το σύνολο της ΑΕΛ.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ- ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ  (20:30- 8/10- Κλειστό Ταραμπούρα): Το μεγάλο ντέρμπι της πρεμιέρας. Η Ολυμπιάδα διατήρησε Δίπλαρο στον πάγκο και τα βασικά στελέχη της στο ρόστερ και πραγματοποίησε καλές προσθήκες (Σαμαράς, Αποστολόπουλος, Ντούλες, Ζαπανιώτης). Η Παναχαϊκή σίγουρα διαθέτει πολύ ποιότητα στο ρόστερ και είναι μαζί με Αίολο Αγυιάς και ΕΑΠ τα μεγάλα φαβορί για κατάκτηση, ωστόσο όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός “Κάθε αρχή και δύσκολη” και το παιχνίδι κρύβει παγίδες. Αλέκος Πολυδωρόπουλος στον πάγκο και 9 νέοι παίκτες (Χατζής, Αδαμόπουλος, Μαντάς, Χρυσανθακόπουλος, Παπανικολόπουλος, Καραγιάννης, Τσουλέας, Τριπολίδης, Γατσούλης) με τον Ζαφειρόπουλο να αποχωρεί λίγο πριν την έναρξη. Πιο πολλές λύσεις διαθέτει η Παναχαϊκή και πιστεύω θα έρθει η νίκη, αν και η Ολυμπιάδα είναι επικίνδυνη.

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΑΙΓΙΟΥ- ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ (20:30- 8/10- Κλειστό Αιγίου): Ο Ήφαιστος ενισχύθηκε με παίκτες από την Ακράτα, που πέρυσι αγωνίστηκαν στην Γ΄Εθνική και αυτό το στοιχείο θα βοηθήσει την ομάδα. Ο Προφήτης Ηλίας έκανε έξυπνες κινήσεις στο μεταγραφικό σκέλος και δείχνει ένα σύνολο με δυνατότητες, που διαθέτει φιλόδοξο τεχνικό (Α.Σιαμαντάς) ο οποίος ξέρει από έξω και ανακατωτά την ομάδα. Από τα πιο δύσκολα ματς για πρόβλεψη. Δίνω μία παραπάνω πιθανότητα για ροζ φύλλο στον Ήφαιστο, λόγω έδρας.

ΝΙΚΗ ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ- ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΑ/ΑΙΑΝΤΑΣ: (20:30- 8/10- Κλειστό Αλεξιώτισσας): Ακόμα ένα αμφίρροπο ματς. Η Νίκη έχει προχωρήσει σε πολλές μεταγραφές και καλείται να βρει χημεία και ομοιογένεια. Τα Αραχωβίτικα δεν έχουν αλλάξει πολλά από πέρυσι σε τεχνική ηγεσία (Λ.Φραγκισκάτος) και ρόστερ και ευελπιστούν σε ανάλογη πορεία με την περυσινή σεζόν. Θέλω να δω τις δύο ομάδες στο ξεκίνημα για να αποκτήσω σαφή εικόνα. Μικρό προβάδισμα στη Νίκη, αλλά λογικά το παιχνίδι θα κριθεί στο νήμα.

ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΑ- ΝΕΟΙ ΕΣΠΕΡΟΥ (21:00- 8/10- Κλειστό Περιβόλας): Δύο ομάδες που σφύζουν από ταλέντο, αλλά πλέον έχουν αποκτήσει και εμπειρία, με πολλά παιδιά να παίζουν σε επίπεδο Α1 ΕΣΚΑ-Η τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι η Απολλωνιάδα τα πήρε περίφημα και λίγο έλειψε να δώσει το παρόν στους τελικούς, ενώ οι Νέοι Έσπερου έκαναν αρκετές ζημιές. Πάνε περίπατο οι προβλέψεις όποια ομάδα θέλει περισσότερο τη νίκη θα την κατακτήσει.

Επιμέλεια: Γιάννης Γεωργακόπουλος

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Η Β΄ΕΠΣΑ ξεκινάει αυτό το σαββατοκύριακο και το www.topikonews.gr σας…
Cresta Posts Box by CP