Α΄ΕΠΣΑ (1η αγωνιστική): Οι MVP και ο απόηχος των 2 ομίλων

0
Ξεκινάμε την περιήγηση μας στην Α΄ΕΠΣΑ κατηγορίας της νέας σεζόν με τους πρωταγωνιστές και τον απόηχο στην εκάστοτε αγωνιστική των δύο ομίλων.

Πάμε να δούμε τα βασικά σημεία και τους MVP της 1ης αγωνιστικής μέσα από το “μικροσκόπιο” του www.topikonews.gr

Α΄ΟΜΙΛΟΣ (14 γκολ σε 5 ματς, 4 νίκες γηπεδούχων, 1 νίκη φιλοξενούμενων)

MVP

Ο Νίκος Αποσκίτης σκόραρε και τα 2 γκολ του Ατρόμητου Πατρών στη νίκη επί της Πάτρα 2005 (2-1) και δείχνει ότι θα ηγηθεί στην επίθεση της νέας του ομάδας, που θέτει σαν στόχο το πρωτάθλημα.

Ο Γιώργος Σολωμός με κεκτημένη ταχύτητα από την σεζόν που πέρασε, μπήκε στην εποχή της Α΄ΕΠΣΑ με γκολ, χαρίζοντας την ιστορική νίκη στον Αστέρα Τσουκαλείκων, με δικό του γκολ στο 92′ (1-0 τον Εθνικό Σαγείκων)

Δύναμη στην μεσαία γραμμή της Θύελλας Πατρών θα είναι ο Πολύδωρος Βουτσινάς, που σκόραρε στο 3-0 επί της Αναγέννησης Πατρών “πληγώνοντας” την πρώην ομάδα του.

ΜΙΚΡΑ- ΜΙΚΡΑ

Μόλις 2 παίκτες της Αχαϊκής (Μωραίτης, Γερασιμόπουλος) βρίσκονταν στην 11αδα που παρέταξε ο Αλέξης Γαβριλόπουλος κόντρα στον Πήγασο. Οι άλλοι 9 αποτελούν φετινά μεταγραφικά αποκτήματα και πέτυχαν τα 4 γκολ.

Κυνική στην πρεμιέρα η Δόξα Παραλίας πήρε με επαγγελματικό τρόπο το διπλό από την νεανική ομάδα του Δία (2-0 εκτός). Πολλά έμπειρα πρόσωπα στο ρόστερ του Χρήστου Γερολυμάτου και η ιστορική ομάδα ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο.

Καμία ισοπαλία δεν σημειώθηκε στον 1ο όμιλο.

Η Αχαϊκή δεν ξέχασε τον πρώην παίκτη της και νυν του Πήγασου Μπεγουλακίου, Ηλία Γεωργόπουλο, τιμώντας τον στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Η Δόξα Χαλανδρίτσας πήρε άκοπα το τρίποντο με τον Τριταιϊκό και την προσεχή Κυριακή κάνει ντεμπούτο στην Α΄ΕΠΣΑ. Αντίπαλος ο Αστέρας Τσουκαλείκων εντός έδρας.

 

Β΄ΟΜΙΛΟΣ (9 γκολ σε 6 ματς,  2 νίκες γηπεδούχων, 2 ισοπαλίες, 2 νίκες φιλοξενούμενων)

MVP

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος χάρισε πολύτιμη νίκη στον Άρη Πατρών, που πέρασε με 1-0 από την Αγυιά και κόντρα στην μαχητική ομάδα του Ζαβλανίου/Αίαντα.

Ο Γιάννης Καλλιακμάνης δήλωσε παρών στο ντέρμπι του Αετού Πατρών με τον ΑΠΣ Πάτραι και όποτε του ζητήθηκε να επενέβη ήταν νικητής.

0 44χρονος Στέφανος Τριανταφύλλου σκόραρε με φάουλ κοντά στην σέντρα, αιφνιδιάζοντας τον Κοκοτσή στο 4ο λεπτό. Ιστορική νίκη για τον Φοίνικα Ζήριας στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του επί συγχώνευσης.

ΜΙΚΡΑ- ΜΙΚΡΑ

Αρκετά δυνατό έδειξε το Δρέπανο και νίκησε με 3-0 τον Πανιώνιο/Αχιλλέα στο ντεμπούτο του Ανδρέα Ανδρούτσου, που διαδέχθηκε στον πάγκο τον Σάκη Κατσαντούλα.

Ο Νίκος Τούφας αντικατέστησε επάξια τον Κώστα Μπαρδάκη, που δεν υπερασπίστηκε την εστία του Πάτραι, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ο Τούφας έχει μεγαλώσει ηλικιακά, αλλά η αξία και η εμπειρία του δεν λησμονούνται.

Ο Κεραυνός Αγίου Βασιλείου ξεκίνησε με γκέλα, όντας φαβορί ελέω έδρας και εμπειρίας, ενώ η Θύελλα Αιγίου με τον βαθμό που απέσπασε πιστοποίησε την δυναμική της και ετοιμάζεται για “ζημιές”.

Δύο ματς έληξαν χωρίς τέρματα. Αετός- Πάτραι και Κεραυνός- Θύελλα Αιγίου.

Το πρώτο γκολ στο νέο πρωτάθλημα πέτυχε ο Τίμος Πατρώνης και η Νίκη Προαστείου έδειξε δουλεμένη και “αγριεμένη” στο διπλό με 3-1 επί της Αναγέννησης Ψαθόπυργου.

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Κρήνη ΄97 και Σφήκα Αμαλιάδας έδωσαν φιλική μάχη στην Πάτρα…
Cresta Posts Box by CP