Α΄κατηγορία: Οι πρωταγωνιστές, ο απόηχος και τα στατιστικά της 3ης στροφής!

0
Πέρασε και η 3η αγωνιστική πράξη στο φετινό πρωτάθλημα της Α΄ΕΠΣΑ κατηγορίας και το θέαμα για ακόμα μία εβδομάδα δεν έλειψε.

Πάμε να δούμε μέσα από το «μικροσκόπιο» του Matchnews,gr και του topikonews.gr τα σημεία αναφοράς, τους πρωταγωνιστές και γενικότερα τον απόηχο του σαββατοκύριακου στους 2 ομίλους.

Α΄ΟΜΙΛΟΣ

Ο πρωταγωνιστής: Νίκος Πυρρής (Αχαϊκή): Πήρε μπροστά στο ματς με τον Ατρόμητο Πατρών και σκόραρε εις διπλούν στο 3-3 που πήραν τα «καναρίνια» στο ντέρμπι του ομίλου. Παίκτης με εμπειρία και ικανότητα στο σκοράρισμα από τον οποίο περιμένει πολλά ο Αλέξης Γαβριλόπουλος.

Το ματς: Ατρόμητος- Αχαϊκή 3-3: Με διαφορά το καλύτερο παιχνίδι γενικότερα στην 3η στροφή. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 στο ημίχρονο, στο 82΄η Αχαϊκή προηγήθηκε με ανατροπή και τελικά ο Κωστής έγραψε το τελικό σκορ στο 84΄, δίνοντας τον πρώτο πόντο στον Ατρόμητο.

Το στατιστικό: Γκολ γκολ ήταν οι 5 από τις 6 αναμετρήσεις. Μόνο ο Πήγασος δεν σκόραρε με την Δόξα Παραλίας να επικρατεί με 1-0.

Καλύτερη επίθεση: Αχαϊκή (10 γκολ)

Καλύτερη άμυνα: Δόξα Παραλίας (2 γκολ παθητικό)

Χειρότερη επίθεση: Πάτρα 2005, Πήγασος Μπεγ.

Χειρότερη άμυνα: Αχαιός Σαραβ., Ατρόμητος Π.  (10 γκολ παθητικό)

Το 3 στα 3 έχουν πλέον Πανμοβριακός και Δόξα Παραλίας.

2 πέναλτι καταλογίστηκαν για Λιμνοχώρι και Δία και οι Λιβάνης και Βαλσαμής σκόραραν, οπότε είχαμε 2/2 από τα «11 βήματα».

4 αποβολές σημειώθηκαν αυτήν την εβδομάδα: Παρασκευόπουλος (Λιμνοχώρι), Παπαπέτρος (Πάτρα 2005), Δριβήλας (Δόξα Παραλίας), Μπάδας (Δίας)

16 ποδοσφαιριστές έκαναν σεφτέ στα γκολ για φέτος: Ανδρεόπουλος (2), Πυρρής (2), Κωστής, Αγκαράι, Ρηγόπουλος, Αδαμόπουλος, Φωτόπουλος, Κάτσενος, Λιβάνης, Παπαγιαννόπουλος, Κράγια, Μενύχτας, Μπάδας, Βαλσαμής, Σωτηρόπουλος, Κασπίρης.

Αήττητος παραμένει ο Δίας, αλλά δεν έχει ακόμα νίκη (3 ισοπαλίες).

Δεν μπορεί το «τρίποντο» στην έδρα της η Δόξα Χαλανδρίτσας. Έχασε από τον Αστέρα Τσουκαλείκων και στην πρεμιέρα έχασε από το Λιμνοχώρι.

Πρώτες νίκες για Αστέρα Τσουκαλείκων και Πάτρα 2005. Μάλιστα το Πάτρα πέτυχε και τα 2 πρώτα γκολ του και ο Τσολόπουλος την παρθενική νίκη του, ερχόμενος το καλοκαίρι από τον Δία.

Χωρίς νίκη παρέμειναν 6 ομάδες (Ατρόμητος, Δίας, Πήγασος, Δόξα Χαλανδρίτσας, Αχαιός Σαρ., Αναγέννηση Πατρών)

Η διοίκηση της Δόξας Παραλίας και ο πρόεδρος Λεωνίδας Γεροντίδης βράβευσαν τον Νίκο Αποσκίτη πριν από την σέντρα με τον Πήγασο, λόγω της προσφοράς του στα γήπεδα.

Γκολάρα με φάουλ πίσω από την μεσαία γραμμή πέτυχε ο Καραχάλιος του Αστέρα Τσουκαλείκων στο ματς με την Δόξα Χαλανδρίτσας.

Ντεμπούτο με ισοπαλία για τον Χρήστο Καραπίτσο στον πάγκο του Ατρόμητου Πατρών. Έζησε έντονα το ντέρμπι με την Αχαϊκή και οι «πορτοκαλί» έδειξαν σημάδια ανάκαμψης.

Ωραίος και συνάμα μοιραίος αποδείχθηκε ο Μπάδας για τον Δία. Ισοφάρισε τον Αχαιό, αλλά στο 1-2 αποβλήθηκε και ο Σωτηρόπουλος κατάφερε να ισοφαρίσει στο τελικό 2-2.

2ο σερί γκολ για τον Βασίλη Μπινιέρη της Δόξας Παραλίας, που βρήκε δίχτυα απέναντι στην καλοστημένη άμυνα του Πήγασου και η ομάδα του έκανε το 3στα3.

Μπορεί να μην σκόραρε αυτήν την αγωνιστική, αλλά ο Νίκος Σταυριανόπουλος παρέμεινε στην κορυφή του πίνακα των «κανονιέρηδων» με 4 γκολ σε 3 ματς.

Ο Κάτσενος έδωσε τη νίκη στον Πανμοβριακό στο επεισοδιακό τοπικό ντέρμπι με το Λιμνοχώρι. Ο μικρός είναι μόλις 15 ετών και χάρισε πολύτιμη νίκη, με τους «ροσονέρι» του Ριόλου να διατηρούνται αήττητοι με 3 στα 3.

 

Β΄ΟΜΙΛΟΣ

Ο πρωταγωνιστής: Βαγγέλης Γκάτσης (Παναιγιάλειος): Για αυτό τον απέκτησε ο Παναιγιάλειος, για να σκοράρει και να κάνει την διαφορά. Ήδη έχει σκοράρει 5 τέρματα σε 3 αγωνιστικές και στο 4-0 επί της Θύελλας Αιγίου πέτυχε άλλα 2.

Το ματς: Καλάβρυτα- Κεραυνός Αγίου Βασιλείου 2-2: Ματσάρα για μη καρδιακούς έγινε στο γήπεδο των Καλαβρύτων. Ο Τσάτο έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή και τελικά στο 94΄ο Πήλιουρας κράτησε άτρωτο τον Κεραυνό.

Το στατιστικό: Απόλυτη ισορροπία είχαμε αυτήν την αγωνιστική. 2 άσσοι, 2 ισοπαλίες και 2 «διπλά».

Καλύτερη επίθεση: Κεραυνός Α.Β. (14 γκολ)

Καλύτερη άμυνα: Αετός Πατρών (0 γκολ παθητικό)

Χειρότερη επίθεση: Ηρακλής Π. (χωρίς γκολ σε 3 ματς)

Χειρότερη άμυνα: ΑΠΟ Αρόης (14 γκολ παθητικό)

Το 2 στα 2 κατέχουν πλέον οι Παναιγιάλειος και Αετός Πατρών.

4 ομάδες δεν έχουν κερδίσει μετά από 2 παιχνίδια (Ηρακλής Π., Καλάβρυτα, Δαβουρλής, ΑΠΟ Αρόης).

9 ποδοσφαιριστές βρήκαν για πρώτη φορά δίχτυα την φετινή σεζόν:  Ιωάννου, Σακελλαρόπουλος, Παναγόπουλος, Καρελας, Μπούνας, Σ.Τσαβαλάς, Καραχάλιος, Πήλιουρας, Αμαρίλντο

2/2 νίκες έχει πλέον μακριά από το Προάστιο η Νίκη, η οποία νίκησε στην πρεμιέρα τον Δαβουρλή και το περασμένο Σάββατο και τον Άρη Πατρών.

Τα Καλάβρυτα έχουν δυνατή έδρα. Παρέμειναν αήττητα με 2η ισοπαλία επί του Κεραυνού (1-1 στην πρεμιέρα με Άρη). Παράλληλα ο Κώστας Καραχάλιος σκόραρε ενάντια στην πρώην ομάδα του.

Την παρθενική της νίκη στον όμιλο σημείωσε η Αιγείρα/Ακράτα (3-1 την Αρόη) και μάλιστα είχε 3 διαφορετικούς σκόρερ.

Πρώτος βαθμός και για τον Δαβουρλή και μάλιστα κόντρα στο ποιοτικό Πάτραι (0-0).

Το πρώτο της γκολ για φέτος σημείωσε η Αρόη, που παρότι έχασε στην Ακράτα είχε καλή παρουσία. Σκόρερ ο Αμαρίλντο Χέτα.

Πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα ο “αειθαλής” Γιάννης Λυμπέρης του Αετού Πατρών με 6 γκολ σε 3 αγωνιστικές.

Επιμέλεια: Γιάννης Γεωργακόπουλος

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Εβδομάδα Ευρώπης αυτή που διανύουμε και θα έχουμε την 2η…
Cresta Posts Box by CP