Ανακοίνωση του Αετού Ρίου για τα επεισόδια με τον Απόλλωνα Εγλ.

0
Mε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Αετού Ρίου πήρε θέση για τα επεισόδια με τον Απόλλωνα Εγλυκάδας και ανέφερε τα εξής:

«Ως Διοικητικό συμβούλιο του ΑΕΤΟΥ ΡΙΟΥ Α.Ο. νιώθουμε την ανάγκη να τοποθετηθούμε σχετικά με τα γεγονότα του αγώνα πρωταθλήματος την 1η Απριλίου 2018 στο γήπεδο του Απόλλωνα Εγλυκάδος.

Τα τελευταία 5 χρόνια αναλάβαμε, ως νέα Διοίκηση (η οποία απαρτίζεται από μανάδες και πατεράδες αθλητών καθώς και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές) τη τύχη της ιστορικής τοπικής ομάδας του Αετού Ρίου Α.Ο.

Μία ομάδα με ιστορία 90 χρόνων, μια ομάδα που αντιπροσωπεύει μια μεγάλη τοπική κοινωνία αυτή του Ρίου. Μια ομάδα με αδιάληπτη παρουσία στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ ΑΧΑΙΑΣ.

Η αρχή ήταν δύσκολη με ελάχιστους ενεργούς αθλητές παρόλα αυτά θέσαμε κανόνες και αρχές που συνάδουν με το φίλαθλο πνεύμα ,τον αθλητισμό, την διαπαιδαγώγηση των νέων αλλά και τον αθλητικό πολιτισμό.

Πλέον αυτή τη στιγμή κατορθώσαμε 100 και πλέον οικογένειες που ζουν στη τοπική και ευρύτερη κοινωνία να μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους για αυτό το σκοπό.

Τμήματα Ανδρών, Παίδων, Προπαίδων, Τζούνιορ, Προτζούνιορ και Μίνι είναι απολύτως ενεργά και συμμετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα κάνοντάς μας πνεύμονα αθλητισμού και πολιτισμού στην περιοχή.

Επιπλέον είναι αξιοσημείωτη η φιλοξενία που παρέχουμε με κάθε δυνατό μέσο στην έδρα μας σε φιλοξενούμενες ομάδες, στους κυρίους & κυρίες διαιτητές και βοηθούς κάτι που έχει πολλές φορές σχολιαστεί μόνο θετικά.

Όλοι μας είχαμε με πολλούς τρόπους επαφή με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και γνωρίζουμε πως η ένταση των στιγμών πολλές φορές μας κάνει να ξεφεύγουμε.

Παρόλα αυτά όμως περιστατικά όπως του συγκεκριμένου αγώνα είναι απαράδεκτα, μακριά από τις προσωπικές μας αντιλήψεις και δεν τα δικαιολογεί καμία ένταση της στιγμής και αποτελούν εκτροπή από τους παραπάνω κανόνες που έχουμε θέσει ως διοίκηση.

Στον εν λόγω αγώνα θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι καθ΄ όλη τη διάρκειά του οι αθλητές και οι εκπρόσωποί μας δέχτηκαν έντονες προκλήσεις (λεκτικές & χειρονομίες), μετά δε τη λήξη του οι προκλήσεις αυτές εντάθηκαν και οι εκπρόσωποι και οι αθλητές μας δέχτηκαν πρώτοι επίθεση από τους εκπροσώπους και τους αθλητές της γηπεδούχου ομάδας.

Δυστυχώς έτσι προήλθε γενικευμένη σύρραξη με τους αθλητές και των δύο ομάδων να διαπληκτίζονται ενώ άλλοι να προσπαθούν να τους χωρίσουν.

Σε κάθε περίπτωση όλα αυτά αποτελούν ενέργειες απαράδεκτες που σίγουρα δε τιμούν κανέναν.

Οι εκπρόσωποι της ομάδας μας σε καμία περίπτωση δεν ενεπλάκησαν σε διαπληκτισμούς, απεναντίας έσπευσαν να χωρίσουν τους εμπλεκόμενους και να προστατεύσουν τους αθλητές μας οδηγώντας τους στα αποδυτήρια με μεγάλη όμως δυσκολία εξ’αιτίας της επίθεσης που δέχονταν.

Σχετικά με το ότι οπαδοί του Αετού Ρίου εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι κανείς γνωστός σε εμάς δεν εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτό είναι ένα αυθαίρετο συμπέρασμα αφού ως φίλαθλοι του Αετού Ρίου μαζί με πολλά μικρά παιδιά από τα τμήματα των ακαδημιών μας παραμείναμε στη αριστερή μεριά της κερκίδας που βρίσκεται απέναντι και σε μεγάλη απόσταση από το σημείο που έγιναν τα απαράδεκτα επεισόδια.

Θέλουμε σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε το γεγονός ότι δυστυχώς το γήπεδο δεν ήταν κλειστό και ασφαλισμένο όπως οφείλει η γηπεδούχος ομάδα να διασφαλίζει .

Όλες οι είσοδοι ήταν ορθάνοικτες και ο οποιοσδήποτε ήθελε μπορούσε να μπει εντός του αγωνιστικού χώρου.

Σε καμία περίπτωση οι φίλαθλοι του Ρίου δεν μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά παρέμειναν στη κερκίδα μακριά από τα επεισόδια.

Τονίζουμε το συγκεκριμένο γεγονός διότι για αυτό το λόγο και εξ’αιτίας του κόσμου που είχε μπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο ήταν απίστευτα δύσκολη η προσπάθεια των εκπροσώπων μας να οδηγήσουν τους αθλητές μας στα αποδυτήρια και να τερματιστούν έτσι οι διαπληκτισμοί.

Το θέμα της Βίας μας απασχολεί όλους, οφείλουμε να το εξαλείψουμε και συντασσόμαστε σε κάθε ενέργεια προς αυτό το σκοπό.

Θεωρούμε απαράδεκτες τις συμπλοκές μεταξύ αθλητών και ως Διοίκηση ενός από τα παλαιότερα και ιστορικότερα σωματεία της Αχαΐας θέτουμε τους εαυτούς μας σε αυτή τη κοινή προσπάθεια».

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Με 3 παιχνίδια συνεχίστηκε η Α1 ΕΣΚΑ-Η, αλλά η 23η…
Cresta Posts Box by CP