Αφιέρωμα: Έρχεται δυνατή και αμφίρροπη Α2 ΕΣΚΑ-Η!

0
Μπορεί το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η να τραβάει συνήθως τα βλέμματα, ωστόσο η δεύτερη τη τάξει ερασιτεχνική κατηγορία της ΕΣΚΑ-Η έχει πάντα ενδιαφέρον και επιφυλάσσει δυνατές μάχες και συγκινήσεις.

Την σεζόν που πέρασε η Σφήκα Αμαλιάδας πήρε αήττητη το πρωτάθλημα και η διαφορά με τις υπόλοιπες ομάδες ήταν εμφανής στο παρκέ. Η Γαλήνη αποτέλεσε την ομάδα που πήρε το 2ο εισιτήριο μέσα από τα μπαράζ ανόδου και το άξιζε φυσικά, όντας σύνολο με διάρκεια στο παιχνίδι της.

Φέτος και αν κρίνουμε με τις μέχρι τώρα κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι, ο Προφήτης Ηλίας/ΠΑΟΚ δείχνει πολύ δυνατός, ο ΣΕΦΑ θα είναι και φέτος “χτισμένος” για υψηλές βλέψεις, αλλά δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι υπάρχει το μεγάλο και ακλόνητο φαβορί.

Πάμε να ρίξουμε μία ματιά στον “χάρτη” της φετινής Α2 ΕΣΚΑ-Η:

Ο υποβιβασμός τους πείσμωσε

Προφήτης Ηλίας/ΠΑΟΚ και Νίκη Προαστίου υποβιβάστηκαν από την Α1, όμως στις μεταγραφές έγινε πολύ καλή δουλειά και τα ρόστερ έχουν δυνατότητες.

Ειδικά οι “Προφήτες” με αποκορύφωμα τις προσθήκες των Καλλίγα και Σταυρόπουλου, αλλά και τις προσθήκες των Σιδέρη, Χριστόπουλου, Κοντονάσιου, Τριανταφύλλου, Κοντογιάννη φαντάζουν ως το μεγάλο φαβορί. Στον πάγκο έμεινε ο Αργύρης Σιαμαντάς με βοηθό τον Νίκο Μενούνο και αυτό το στοιχείο είναι ένα ακόμα συν, αφού μιλάμε για ένα αξιόπιστο προπονητικό δίδυμο.

Βέβαια και η Νίκη Προαστίου αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο στο πρωτάθλημα, έχοντας εντάξει στο δυναμικό της τον πρώτο σκόρερ της περυσινής Α2 Μανωλιουδάκη από την Α.Ε.Π., ενώ παλεύει για την απόκτηση σέντερ από το “πάνω ράφι”.

Έρχονται με “άγριες διαθέσεις”

Πέντε ομάδες συνολικά “ανεβαίνουν” από την Β΄ΕΣΚΑ-Η. Αστέρια Αχαϊας, Πήγασος Μπεγουλακίου, Αγυιά, Σκαγιοπούλειο και Αιγέας Γαστούνης. Τα Αστέρια στο “τιμόνι” της τεχνικής ηγεσίας θα έχουν τον έμπειρο Φίλιππο Ροδόπουλο και θα στηριχθούν στα παιδιά των υποδομών, με κάποιες προσθήκες έμπειρων. Ο Πήγασος έκανε τις κινήσεις του και στα θετικά συγκαταλέγεται η παραμονή του Γιώργου Παπαγιαννόπουλου στον πάγκο.

Αγυιά, Σκαγιοπούλειο και Αιγέας Γαστούνης θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατό και θα προσπαθήσουν να κάνουν αρκετές “ζημιές”, δίνοντας ιδιαίτερη δύναμη και “άγρια ομορφιά” στην εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Οι “καραβάνες” είναι 7

Κρήνη ΄97, Παναχαϊκός, Κρόνος Πατρών, ΕΑ Παραλίας, ΝΕΠ, ΣΕΦΑ και Πανωλενειακός παραμένουν και φέτος θα βρίσκονται στον “μαραθώνιο” της Α2. Ο ΣΕΦΑ διατήρησε τα “όπλα” του (Τόγιας, Κορακιανίτης) και τον βασικό κορμό και θα παλέψει με το βλέμμα στα ψηλά επίπεδα της βαθμολογίας.

Παναχαϊκός (η περυσινή ευχάριστη έκπληξη) στοχεύει στο να έχει ανάλογη πορεία με την περυσινή, όπου έφτασε μέχρι τα πλέι-οφ, ενώ η Κρήνη ΄97 με Θόδωρο Στούμπανο στον πάγκο και ένα σκληροτράχηλο ρόστερ, δεδομένα θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της. Σίγουρα απώλεια στο “5” η μεταγραφή του Λαμπρόπουλου στον Φάεθωνα.

Η ΝΕΠ έκανε καλή σεζόν, αν και είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της. Το πρόσημο ήταν θετικό, ο βασικός κορμός παρέμεινε και στον πάγκο βρίσκεται ο έμπειρος Γιάννης Φραγκοπαναγιώτης. Καλές οι προσθήκες των Θεοδωρόπουλου από Κρόνο και Βαλκανά από Γαλήνη.

Τέλος, ο Κρόνος Πατρών θα είναι και φέτος δυνατός και μία ομάδα που παλεύει κάθε παιχνίδι, με στόχο να αποδώσει καλό μπάσκετ με διάρκεια και παράλληλα να θέσει ως στόχο την καλή πορεία (είσοδος στα πλέι-οφ). Μην ξεχνάμε τον υπολογίσιμο Πανωλενειακό, που μπήκε στα πλέι-οφ, είναι δυνατός στα εντός έδρας και όποια ομάδα τον υποτιμήσει θα έχει πρόβλημα. Η ΕΑ Παραλίας αποδυναμώθηκε αισθητά, χάνοντας βασικά στελέχη και έχει ενδιαφέρον να την δούμε φέτος στα παρκέ της Α2, όντας ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία στην κατηγορία.

Επιμέλεια: Γιάννης Γεωργακόπουλος

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Ο Πήγασος Μπεγουλακίου ενέταξε στο δυναμικό του τον Νίκο Αποσκίτη…
Cresta Posts Box by CP