Α’ ΕΠΣΑ 2016/17: Οι κορυφαίοι των 16 ομάδων!

0

Το πρωτάθλημα της φετινής Α΄ΕΠΣΑ κατηγορίας ήταν συναρπαστικό και άκρως ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία αγωνιστική, με τον Διαγόρα Βραχνείκων να κατακτά τον τίτλο και τον Λέοντα Αλισσού να σώσει την παρτίδα, ρίχνοντας στην Β’ κατηγορία Απόλλωνα Εγλυκάδας και Πανιώνιο/Αχιλλέα.

Πάμε να δούμε με το μικροσκόπιο του www,topikonews.gr τους πιο σημαντικούς παίκτες κάθε ομάδας, σε ένα εκτενές αφιέρωμα:

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ: Ο πρωταθλητής διέθετε το πιο ποιοτικό ρόστερ και σε κάθε γραμμή είχε πολλές λύσεις. Ένα κλικ παραπάνω βέβαια ήταν ο Ανδρέας Τρίγκας (29/2) με 29 παρουσίες, έχοντας ηγετικό ρόλο στην άμυνα των «κυανόλευκων». Στην μεσαία γραμμή ο Θόδωρος Μιχαηλίδης (26/7) ήταν το σημείο αναφοράς και πέτυχε και 7 σημαντικά τέρματα. Καταλυτικός και ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος, που επέστρεψε από τη Νίκη Προαστείου κατέγραψε 13 συμμετοχές σκοράροντας 12 γκολ. Επιπλέον, τα 21 γκολ του Γιάννη Σπανού σε 13 μάλιστα συμμετοχές ήταν καθοριστικά και ώθησαν τον δυναμικό επιθετικό προς τις τάξεις της Παναχαϊκής.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: Ο Κεραυνός κατέκτησε το Κύπελλο ΕΠΣΑ και μέχρι την τελευταία αγωνιστική βρισκόταν μία ανάσα από τον Διαγόρα. Πολύ καλή παρουσία είχε ο Νεκτάριος Μπερτσιάς με 28 παρουσίες και 19 γκολ και άξιοι συμπαραστάτες στάθηκαν οι Βασίλης Βάρρας (28 συμ./4 γκολ) και Λεωνίδας Παπαχριστόπουλος (29 συμ./6 γκολ).

ΠΑΝΜΟΒΡΙΑΚΟΣ ΡΙΟΛΟΥ: Στην 3η θέση τερμάτισαν οι «κοκκινόμαυροι», που έφτασαν μέχρι τον τελικό Κυπέλλου, αλλά δεν γεύτηκαν το νέκταρ της επιτυχίας. Ο Θανάσης Παπουτσής ήταν πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 31 γκολ σε 28 παρουσίες, ο Αντώνης Λιάκος έπαιξε σε όλα τα ματς πρωταθλήματος και δεν έχασε λεπτό, ο Νίκος Γραμματικόπουλος είχε 13 γκολ σε 29 ματς και ο Βασίλης Παπαγεωργακόπουλος με 29 παιχνίδια ήταν «ήρεμη δύναμη» στον χώρο του κέντρου.

ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ: Στην 4η θέση έφτασε το Λιμνοχώρι και γενικά είχε αξιόλογη πορεία, αν και είχε ατυχίες με τραυματισμούς παικτών. Ο Δημήτρης Μούζος δεν έχασε λεπτό από το πρωτάθλημα, ο Ανδρέας Γερασιμόπουλος σε 29 συμμετοχές σκόραρε 11 φορές, ενώ σταθερός ήταν ο Ανδρέας Λαζανάς με 13 γκολ σε 29 ματς. Ο Βασίλης Μπεκίρης ήταν άκρως θετικός με 27 παρουσίες και 1 γκολ.

ΠΗΓΑΣΟΣ ΜΠΕΓΟΥΛΑΚΙΟΥ: Μία από τις πιο επικίνδυνες και σκληροτράχηλες ομάδες ήταν ο Πήγασος. Με εξαιρετικό τεχνικό (Κώστα Τσιπιανίτη) και μια πλειάδα ταλαντούχων και έμπειρων παικτών ολοκλήρωσε την φετινή σεζόν καταλαμβάνοντας την 5η θέση. Ο 18χρονος Γιάννης Σταυρόπουλος ήταν πρώτος σε συμμετοχές (29) και τον ακολούθησε ο 21χρονος Θανάσης Χρονόπουλος με 27 παιχνίδια και 1 γκολ. Η εμπειρία του Γιάννη Γασπαρινάτου στο κέντρο (25 συμ./5 γκολ) ήταν εμφανής και βοήθησε πολύ τους «βυσσινί».

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝ: Στην 6η θέση βρίσκουμε τον Ατρόμητο Πατρών, που αντιμετώπισε προβλήματα στην έδρα του, αλλά μακριά από αυτήν ήταν απολαυστικός. Ο Δημήτρης Μανθόπουλος είχε 28 εμφανίσεις και 1 γκολ, όντας ηγέτης στην άμυνα. Ο Ιάκωβος Σουτζόγλου ήταν σταθερός κάτω από τα γκολπόστ με 27 συμμετοχές, ενώ δέσποσαν παράλληλα οι Ανδρέας Μούτσα (26 συμ./14 γκολ) και Νίκος Παπαγεωργίου (26 συμ./5 γκολ).

ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΙΟΥ: Στην 7η θέση κατέληξαν οι Αιγιώτες με μία νεανική και γεμάτη ταλέντο ομάδα. Ξεχώρισαν με τις εμφανίσεις τους οι Δημήτρης Μάζης (29 συμ./15 γκολ), Γιάννης Καραμήτσος (28/10 γκολ), Νίκος Διαμαντόπουλος (27/9). Οι συγκεκριμένοι παίκτες σκόραραν τα 34 από τα 52 συνολικά γκολ της ομάδας του Κυριάκου Αθανασίου.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΤΡΩΝ: Από την 8η Αναγέννηση Πατρών ο Νίκος Ιωάννου ήταν σταθερός και απέδειξε ότι η ηλικία δεν παίζει ρόλο, όταν υπερέχει το πάθος και η αγάπη για το ποδόσφαιρο. 28 συμμετοχές πραγματοποίησε, όσες και ο Χρήστος Αλποχωρίτης, που σημείωσε και 1 γκολ. Υποσχέσεις άφησε ο νεαρός επιθετικός Ραφαήλ Σκιαδαρέσης, που αγωνίστηκε 26 φορές και τίναξε τα αντίπαλα δίχτυα σε 6 περιπτώσεις.

ΝΙΚΗ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ: Ως επί το πλείστον, η Νίκη στηρίχθηκε φέτος σε νεαρά παιδιά, που αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες. Η ομάδα από το Προάστειο είχε σε εξαιρετική κατάσταση τους Χρήστο Πολύδωρο (29 συμ./1 γκολ, 1996 γεννηθείς), Γιώργο Μουστακόπουλο (28/ 5 γκολ, 1998 γεννηθείς) και Φιλοποίμην Βέρρα (25/4 γκολ, 2000 γεννηθείς).

ΑΡΗΣ ΠΑΤΡΩΝ: Στην 10η θέση κατέληξε ο Άρης Πατρών, που ήταν εξαιρετικός στον 1ο γύρο και αντιμετώπισε δυσκολίες στον 2ο γύρο. Τέσσερις παίκτες «τράβηξαν κουπί» και ξεχώρισαν με τις εμφανίσεις τους. Χαράλαμπος Κριμπας (29/5 γκολ, 1999 γεννηθείς), Χαράλαμπος Νιάχος (29/10 γκολ), Βασίλης Σταυρόπουλος (28/4 γκολ) και Χρήστος Μούγκουλι (16/ 12 γκολ).

ΔΟΞΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: Στην 11 θέση η ομάδα της Παραλίας, που πέρασε μία σεζόν με σκαμπανεβάσματα, παρότι διέθετε αξιόλογο ρόστερ. Τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής είχε ο Κώστας Οικονομόπουλος (2.230 σε 25 ματς), ενώ καταλυτικοί ήταν οι Μιχάλης Σιδέρης (26 παρουσίες), Νίκος Σταυριανόπουλος (26/3 γκολ), Ανδρέας Σπανός (23/ 9 τέρματα), και Θανάσης Φωτόπουλος (12 συμμ./ 7 γκολ).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΪΚΩΝ: Άνετη ήταν η παραμονή για τους «πολεμιστές», που κατέλαβαν την 12η θέση. Βασίλης Σαλαμαλίκης με 29 παιχνίδια και 5 γκολ, Νίκος Σωτηρόπουλος με 11 γκολ σε 26 παιχνίδια και Ανδρέας Καρκούλιας με 28 συμμετοχές ήταν ότι καλύτερο στο αγωνιστικό κομμάτι.

ΛΕΩΝ ΑΛΙΣΣΟΥ: Την τελευταία αγωνιστική νίκησε την Αναγέννηση Πατρών και έσωσε την κατηγορία. ¨Μηχανάκι» στο κέντρο ο Ξενοφώντας Τραχάνης αγωνίστηκε σε όλα τα ματς, ενώ σημαντικοί αποδείχθηκαν οι Θόδωρος Λαζανάς (28/4 γκολ), Γιώργος Βέρρας (27/1 γκολ) και ο Γιάννης Δρούσκας, που σκόραρε κρίσιμα τέρματα σε κρίσιμα παιχνίδια και πραγματοποίησε 17 παρουσίες.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ: Δεν μπόρεσε να υλοποιήσει τον στόχο της παραμονής η ομάδα της Αγυιάς, αν και το πάλεψε στο τέλος. Ανδρέας Τσάκωνας (26 ματς), Ανδρέας Σαχίνι (15 ματς και 7 γκολ) και Μάριος Ανδρεόπουλος (23 συμμετοχές και 2 γκολ) έκαναν την διαφορά στα περισσότερα ματς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ: Από τη νέα σεζόν η ιστορική ομάδα της Εγλυκάδας θα αγωνίζεται στα γήπεδα της Β’ κατηγορίας. Δημητρακόπουλος Φώτης (29 ματς, γεννηθείς 1998), Κώστας Χαλκιόπουλος (27 ματς) και Νίκος Παντελής (26/3 γκολ) ξεχώρισαν σε απόδοση.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ/ΑΙΓΙΟΥ: Τερμάτισε στην τελευταία θέση με κάκιστη παρουσία στον 2ο γύρο του πρωταθλήματος. Σάκης Βερβέρογλου (26/2 γκολ), Μάκης Θεοτοκάτος (24/ 2 γκολ) και Κώστας Παπαδημητρόπουλος διασώθηκαν από την γενική μέτρια εικόνα του φετινού Απόλλωνα.

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Χθες δεν έγινε οβερ το παιχνίδι Σάντα Κρουζ- Ιντερνασιονάλ, αλλά…
Cresta Posts Box by CP