Α.Σουλιντζής-Ν.Μενούνος: «Να κάνει το βήμα παραπάνω ο Διαγόρας»

0

Το πρωτάθλημα της Γ2 ΕΣΚΑ-Η ξεκινάει σήμερα, όμως η ομάδα του Διαγόρα Βραχνείκων, που πέρυσι έχασε στο νήμα την άνοδο (σε τριπλή ισοβαθμία) και θέλει να κατακτήσει ότι έχασε την περυσινή σεζόν, ρίχνεται αύριο στη μάχη του πρωταθλήματος και καλείται να μπει με το δεξί, αντιμετωπίζοντας στις 21.00 στην Αλεξιώτισσα τον Ολυμπιακό Πατρών.

Το topikonews.gr ήρθε σε επαφή με το προπονητικό δίδυμο του Διαγόρα Βραχνείκων, τον προπονητή Αντρέα Σουλιντζή και τον βοηθό του Νίκο Μενούνο, που τοποθετήθηκαν για τους φετινούς στόχους της ομάδας και για το επίπεδο της τρέχουσας Γ2 ΕΣΚΑ-Η.

_Τι είπαν για τους στόχους του Διαγόρα:

Α.Σουλιντζής: «Στόχος του Διαγόρα ματς για αυτή τη σεζόν είναι να χαρούμε το μπάσκετ και μέσα από αυτό να καταφέρουμε ότι χάσαμε πέρσι στις λεπτομέρειες. Δηλαδή το πρωτάθλημα και την άνοδο. Οι κινήσεις που έγιναν σκοπεύουν στην βελτίωση του παιχνιδιού μας σε συγκεκριμένα κομμάτια. Σημαντικό για εμάς πέρα από την αγωνιστική αξία των παικτών είναι ο χαρακτήρας τους και σε αυτό είμαστε τυχεροί, καθώς όλα τα παιδιά είναι εξαίρετα. Το κλίμα είναι οικογενειακό και αυτό θα μας βοηθήσει στη δύσκολη μάχη του πρωταθλήματος.»

Ν.Μενούνος: «Ξεκάθαρα ο στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και η άνοδος στην Γ1. Πέρυσι δεν τα καταφέραμε και ήταν η πρώτη χρονιά μας στα παρκέ. Πιστεύω φέτος είμαστε πιο έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της κατηγορίας, έχουμε καλές προσθήκες στο ρόστερ, έχουμε κρατήσει το βασικό κορμό και γενικότερα έχουμε δουλέψει αρκετά στην προετοιμασία. Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο, αλλά πιστεύω πως μπορούμε να κερδίσουμε όλα τα ματς, αν είμαστε συγκεντρωμένοι και μπορέσουμε να βγάλουμε στο γήπεδο, όσα πιο πολλά μπορούμε και κάνουμε στις προπονήσεις.»

 

_ Τι είπαν για το επίπεδο της φετινής Γ2 ΕΣΚΑ-Η:

Α.Σουλιντζής: Το πρωτάθλημα θα είναι πιο δυνατό φέτος, καθώς και οι 10 ομάδες που συμμετέχουν είναι αξιόμαχες και έχουν στόχους. Υπάρχουν επίσης ιστορικά σωματεία που κάνουν νέα αρχή. Οι ομάδες που αντιμετωπίσαμε πέρυσι και οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε φέτος έχουν ενισχυθεί αρκετά, ενώ οι μετακινήσεις θα είναι αρκετές. Άρα αυτό από μόνο του βάζει επιπλέον δυσκολίες. Όλοι μας είμαστε ισάξιοι και ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία και όποιος είναι σταθερός θα μπορέσει να κοιτάξει ψηλά. Το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό από πέρυσι.»

Ν.Μενούνος: «Οι πιο πολλές ομάδες που αγωνίζονται φέτος στο πρωτάθλημα είναι καινούριες και έτσι είναι δύσκολο να εκφέρω άποψη. Θα μπορώ να έχω μια εικόνα και να σου πω μετά από την 3η και 4η αγωνιστική, καθότι θα δω όσους αντιμετωπίσουμε, αλλά και άλλα ματς της κατηγορίας. Σίγουρα όμως το επίπεδο θα είναι βελτιωμένο, σε σχέση με πέρυσι. Έχουμε επίσης αρκετά ταξίδια και τα εκτός έδρας ματς θα είναι πιο δύσκολα σε τέτοιες δυνατές έδρες. Για να πετύχουμε την άνοδο πρέπει να είμαστε δυνατοί κάθε αγωνιστική, γιατί αν χαλαρώσεις σε ένα ματς μπορεί να το «πληρώσεις» και επειδή τα ματς είναι λίγα, κάθε ήττα μετράει διπλά.»

 

_ Τι ευχήθηκαν για τη νέα σεζόν:

Α.Σουλιντζής: «Εύχομαι όλες οι ομάδες να έχουν υγεία, γιατί είναι το πιο σημαντικό για όλους μας. Να προσπαθήσουμε παράλληλα να αναδείξουμε την κατηγορία και να δείξουμε ότι υπάρχουν και άλλες ομάδες που προσπαθούν για το καλό του αθλήματος. Να δούμε επίσης ένα καλό πρωτάθλημα σε αθλητικά πλαίσια. Καλό πρωτάθλημα σε όλους.

Ν.Μενούνος: « Η υγεία είναι το πιο σημαντικό πράγμα, οπότε πάνω από όλα προέχει η υγεία. Να είναι όλες οι ομάδες υγιείς και να έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, που θα είναι ενδιαφέρον μέχρι τέλους. Επίσης, εύχομαι με το τέλος του πρωταθλήματος να έχουμε πετύχει τους στόχους μας.»

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Στο ντέρμπι παραμονής της 21ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας, η…
Cresta Posts Box by CP