Α1 ΕΣΚΑ-Η: Οι πολυτιμότεροι και ο απόηχος της 10ης αγωνιστικής

0

Σήμερα στις 14.00 η Ολυμπιάδα υποδέχεται την Κεφαλλονιά στο εναρκτήριο παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής, ωστόσο λίγο πριν ανοίξει η αυλαία στη νέα στροφή του ενδιαφέροντος πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑ-Η πάμε να δούμε μέσω του www.topikonews.gr τον απόηχο, αλλά και τους πολυτιμότερους της 10ης αγωνιστικής.

ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ 10ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: Αίαντας-Αγυιά 76-68 στην παράταση (64-64 κ.δ,): Ο Αίαντας ήθελε το ροζ φύλλο, για να παραμείνει σε τροχιά πλέι οφ και η Αγυιά, για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη. Σε ένα τρομέρο ματς, που κρίθηκε στην παράταση η ομάδα του Αίαντα πήρε τη νίκη, βάσει εμπειρίας, την οποία στερήθηκε στα κρίσιμα σημεία η φιλοξενούμενη ομάδα.

ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΩΝ: Μόνο η Παναχαϊκή και ο Αίαντας υπερασπίστηκαν τον παράγοντα έδρα στην 10η αγωνιστική, αφού Νέοι Έσπερου, ΕΑΠ, Προμηθέας 2014, ΕΑ Παραλίας και Αίολος Αγυιάς “έσπασαν” τις έδρες των αντιπάλων τους.

ΚΟΤΣΩΝΗΣ ΕΞΩ-ΚΙΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΜΕΣΑ: Η ήττα της Αγυιάς από τον Αίαντα έφερε ανακατατάξεις στον πάγκο της ομάδας. Ο Γιάννης Κοτσώνης αποχώρησε και την θέση του πήρε ο Βαρθολομαίος Κιτσούκαλης, που την Δευτέρα θα κάνει ντεμπούτο στο ματς με αντίπαλο την Σφήκα.

Η 5ΑΔΑ ΚΑΙ Ο COACH ΤΗΣ 10ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Πλέι μέικερ: Θόδωρος Κυριλής: Άλλο ένα μεστό παιχνίδι για τον βασικό πόιντ γκαρντ του Προμηθέα 2014, που ώθησε την ομάδα του Ανδρέα Κεσαπίδη σε μία δύσκολη επικράτηση απέναντι στο μαχητικό σύνολο της Απολλωνιαδας. Ο Κυριλής σημείωσε 23 πόντους με 1 τρίποντο.

Σούτινγκ γκάρντ: Βασίλης Μούτσιος: Μπορεί η Αγυιά να “λύγισε” στην παράταση κόντρα στον Αίαντα, αλλά ο 28χρονος γκαρντ ήταν συγκλονιστικός. Πέτυχε 23 πόντους με 2 τρίποντα και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα των “κυανόλευκων”.

Σμολ Φόργουορντ: Νίκος Κασπίρης: Ο πρώτος σκόρερ της 10ης αγωνιστικής, κάνοντας το παιχνίδι της ζωής του με 33 πόντους και 3 τρίποντα. Μεγάλος πονοκέφαλος για την άμυνα του Προμηθέα 2014, που δεν μπορούσε να βρει λύση στο μαρκάρισμά του, αλλά εν τέλει οι φιλοξενούμενοι πήραν το πολύτιμο “δίποντο”.

Πάουερ Φόργουορντ: Τάσος Αντωνόπουλος: Μεγάλη νίκη πέτυχε η ΕΑ Παραλίας στο Αίγιο επί του Ήφαιστου/Αχιλλέα και έκπληξη αποτέλεσε η εμφάνιση του Τάσου Αντωνόπουλου, που πέτυχε 17 πόντους με 3 τρίποντα και ήταν καθοριστική η συμβολή του στην επικράτηση της ομάδας του Βασίλη Αναστασόπουλου.

Σέντερ: Σωκράτης Μαναβόπουλος: Ο θηριώδης σέντερ της Παναχαϊκής ήταν ασταμάτητος, όπως γίνεται σε κάθε αγωνιστική. “Φόρτωσε” το καλάθι της Ολυμπιάδας με 22 πόντους και η ομάδα του Γιάννη Δίπλαρου δεν μπόρεσε να τον αντιμετωπίσει κάτω από την ρακέτα.

Ο 6ος παίκτης: Γρηγόρης Παπαγεωργίου: Οι Νέοι Έσπερου πήραν παλικαρίσια νίκη μέσα στο “σπίτι” του Ολυμπιονίκη και έκαναν σημαντικό βήμα προς την παραμονή. Ο Γρηγόρης Παπαγεωργίου ηγήθηκε της ομάδας του με 19 πόντους και ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει επιθετικά η νεανική ομάδα του Έσπερου ΑΟΠΑ.

Ο Coach: Ανδρέας Παπαδημητρίου: Ο Αίολος Αγυιάς πέρασε από μία έδρα (Κεφαλλονιά), που αρκετές ομάδες θα τα “βρουν σκούρα”. Ευφυές και ψύχραιμο διάβασμα της αναμέτρησης, ευτύχησε να έχει 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και του αξίζει ο τίτλος του προπονητή της 10ης αγωνιστικής.

panoutsopoulos

 

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Άνοιξε σήμερα η αυλαία της 13ης στροφής στην ενδιαφέρουσα Β'…
Cresta Posts Box by CP