Α1 ΕΣΚΑ-Η: Σούπερ αφιέρωμα στην σεζόν 2018/2019!

0
Η Α1 ΕΣΚΑ-Η κατηγορία είχε ενδιαφέρον μέχρι τέλους και τελικά η Παναχαϊκή με μειονέκτημα έδρας έναντι του Αίολου Αγυιάς κατέκτησε το πρωτάθλημα και επανήλθε στα παρκέ της Γ΄Εθνικής, έπειτα από αρκετά χρόνια απουσίας.

Βέβαια μελανό σημείο αποτέλεσε η μη παρουσία κινήτρου σε Νέους Προμηθέα, Νέους Έσπερου και Απολλωνιάδα, οι οποίοι δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι-οφ, με τους Νέους Προμηθέα να καταλαμβάνουν την 1η θέση στην κανονική διάρκεια!

Πάμε όμως στο «ζουμί» με το www.topikonews.gr να επιχειρεί να σκιαγραφήσει την χρονιά που έφυγε, σχολιάζοντας την πορεία των ομάδων και τους πρωταγωνιστές.

Αίαντας/Αραχωβίτικα

Έφτασε μέχρι τα πλέι-οφ και η χρονιά κρίνεται επιτυχημένη, σε εγχείρημα με πολλά νέα και ταλαντούχα παιδιά, που πήραν βοήθεια από «καραβάνες» (Σταυρουλάκης, Δημόπουλος, Σύψας). Η 4η θέση τα λέει όλα και η δουλειά που έγινε ήταν εξαιρετική.

Ο Πρωταγωνιστής: Ο Χριστόφορος Σταυρουλάκης ήταν 2ος σκόρερ πίσω από τον Νίκο Δημόπουλο με 255 πόντους, αλλά έκανε για ακόμα μία σεζόν, τα πάντα στο παρκέ. Βέβαια αξιόλογα δείγματα γραφής άφησαν και οι Δόνος και Βαγγέλης, όπως φυσικά και ο αξιόπιστος σουτέρ Δημόπουλος.

Αίολος Αγυιάς

Ακόμα μία σεζόν με βλέψεις και θετικό πρόσημο έλαβε τέλος. Η παρουσία με πλεονέκτημα στους τελικούς με την Παναχαϊκή μόνο τυχαία δεν ήταν και η άνοδος χάθηκε στο νήμα. Βέβαια οι στόχοι δεν αλλάζουν και αυτό φαίνεται από τις μεταγραφές που γίνονται το τρέχον καλοκαίρι.

Ο Πρωταγωνιστής: Τρομερό πρωτάθλημα έκανε ο Παναγιώτης Σκόνδρας και ήταν ο παίκτης που έκανε την διαφορά, ερχόμενος από τον Έσπερο και την Γ΄Εθνική. Ολοκλήρωσε την σεζόν με 326 πόντους και ήταν φόβητρο κάτω από την ρακέτα.

Απολλωνιάδα

Μπήκε πολύ δυναμικά στο πρωτάθλημα, πέτυχε  σπουδαίες νίκες, αλλά η έλλειψη κινήτρου έπαιξε ρόλο στη συνέχεια, αφού οι «μελανόλευκοι» δεν δύνανται να αγωνιστούν στα πλέι-οφ, παρότι είχαν μπει στις προνομιούχες θέσεις. Καλή δουλειά από Δελέγκο και Κατσούπη.

Ο Πρωταγωνιστής: Πολλοί αθλητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την Απολλωνιάδα, αλλά ο Παναγιώτης Τζάιδας κερδίζει στο νήμα. Ολοκλήρωσε την σεζόν με 368 πόντους και έδωσε λύσεις στο κομμάτι του σκοραρίσματος.

ΕΑΠ

Μέτρια σεζόν και ήταν φυσικά αποτυχία το γεγονός ότι δεν έφτασε έστω μέχρι τα πλέι-οφ. Η ομάδα της ΕΑΠ επιβάλλεται να πρωταγωνιστεί βάσει φανέλας και αυτό αναμένεται να γίνει τη νέα σεζόν, αφού το υλικό δείχνει πιο ποιοτικό και υπάρχει και ο κ.Φραγκισκάτος στον πάγκο, οπότε πνέει νέος άνεμος και στην τεχνική ηγεσία.

Ο Πρωταγωνιστής: Σε μία κακή χρονιά οι πρωταγωνιστές είναι μετρημένοι. Βέβαια ο Θανάσης Ρέλλας μέχρι να αποχωρήσει σχεδόν στα μέσα της σεζόν, έδινε λύσεις στο σκοράρισμα, τραβώντας το κουπί επιθετικά. Ολοκλήρωσε με 286 πόντους και ήταν 2ος σκόρερ στην Α1 ΕΣΚΑ-Η, μέχρι να «κουνήσει μαντήλι».

Ζάκυνθος

Περίεργη ήταν η σεζόν για την ΑΓΕΖ, με πολλά νέα πρόσωπα και ελάχιστους παίκτες, που γνώριζαν τα κατατόπια και τις δυσκολίες της Α1. Τελικά η παραμονή επετεύχθη και οι νησιώτες σίγουρα αισθάνονται δικαιωμένοι, αφού τα έβγαλαν πέρα.

Ο Πρωταγωνιστής: Ήταν λογικό οι έμπειροι παίκτες να βγουν μπροστά και ο Κώστας Ακτύπης το έκανε με το παραπάνω. Αποτέλεσε τον 1ο σκόρερ της ομάδας του και 9ο συνολικά στο πρωτάθλημα με 348 πόντους.

Ήφαιστος/Αχιλλέας

Πολύ καλή χρονιά και 3η θέση για την ομάδα της Αιγιαλείας, που και τη νέα σεζόν «χτίζει» εξαιρετικό ρόστερ και προσβλέπει σε ανάλογη τροχιά.

Ο Πρωταγωνιστής: Αρκετοί παίκτες είχαν καλή παρουσία σε γενικές γραμμές, αλλά ο Δημήτρης Κατωπόδης συνείσφερε τα μέγιστα. Ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με τους «πράσινους» με 307 πόντους και σταθερή παρουσία.

Λεχαινά

Πάλεψε μέχρι τέλους για την «σωτηρία», αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και επέστρεψε στην Α2 ΕΣΚΑ-Η κατηγορία. Είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της, είχε και κάποιες ατυχίες εντός της σεζόν, αλλά τουλάχιστον έπεσε μαχόμενη και τα έδωσε όλα.

Ο Πρωταγωνιστής: Βαρδίκος, Γιωτόπουλος και Χουλιαρας ήταν αυτοί που ξεχώρισαν. Δύσκολο να βγάλεις πρωταγωνιστή στην Α.Ε.Λ., αλλά θεωρώ ότι ο πλέι μέικερ Γιάννης Χουλιαράς κερδίζει στις λεπτομέρειες. 1ος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 340 πόντους και 1ος φυσικά για την ομάδα της Ηλείας.

Νίκη Προαστίου

Η Νίκη Προαστίου ταλαιπωρήθηκε από απουσίες και σκαμπανεβάσματα και ήταν δύσκολο να σώσει την παρτίδα στην κατηγορία, οπότε τη νέα σεζόν θα την βλέπουμε στα παρκέ της Α2, έχοντας όμως ενισχυθεί αισθητά.

Ο Πρωταγωνιστής: Ο Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος ήταν ο πρώτος σκόρερ των «κοκκινόμαυρων» (210 πόντοι) και από τους πιο έμπειρους αθλητές στο ρόστερ.

Νέοι Έσπερου

Ακόμα μία χρονιά όπου πολλά παιδιά του Έσπερου ΑΟΠΑ πήραν χρήσιμες εμπειρίες σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα και «ψήθηκαν» σε αγωνιστικό ρυθμό και υψηλό επίπεδο. Ουσιαστικά η ομάδα δεν κινδύνεψε για την παραμονή και σε κάποια παιχνίδια έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Ο Πρωταγωνιστής: Ο Λεωνίδας Καλογιάννης πέτυχε σπουδαία πράγματα φέτος, όντας 2ος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 428 πόντους και 1ος στα τρίποντα με 63 εύστοχα. Οι εμφανίσεις του ήταν το εισιτήριο, για να δοκιμάσει την τύχη του στην Αχαγιά ΄82.

Ολυμπιάδα

Ξεκίνησε πολύ δυνατά, αλλά στη συνέχεια οι ατυχίες την πήραν από κάτω. Βέβαια είχε ρόστερ με δυνατότητες και λίγο έλειψε στο τέλος να εισέλθει στα πλέι-οφ. Της έλειψε όμως η σταθερότητα και η διάρκεια στο παιχνίδι της, παρότι η ποιότητα υπήρχε.

Ο Πρωταγωνιστής: Πολλοί παίκτες τα πήγαν καλά, αλλά ο Βασίλης Σαμαράς έδωσε πολλά με την εμπειρία του, σε ένα νεανικό ρόστερ στην πλειονότητα του. Πρώτος σκόρερ των «πορτοκαλί» με 364 πόντους και 6ος συνολικά στην κατηγορία.

Ολυμπιονίκης

Το Ληξούρι παρέμεινε για 2η σεζόν στην Γ΄Εθνική και έτσι πανηγύρισε και ο Ολυμπιονίκης, που και του χρόνου θα δίνει τις μάχες του στα παρκέ της Α1. Φυσικά μεγάλο «όπλο» παραμένει η έδρα του στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο Πρωταγωνιστής: Όχι μόνο της ομάδας του, αλλά ίσως και ολόκληρου του πρωταθλήματος. Ο Σπύρος Σαλάι τερμάτισε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με 437 πόντους και πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις.

Παναχαϊκή

Πρωταθλήτρια με μειονέκτημα έδρας και ομάδα με συνοχή και έμπειρο τεχνικό (Αλέκος Πολυδωρόπουλος). Όταν πάτησε γερά στα πόδια της και άφησε πίσω κάποιες γκέλες, ήταν ασταμάτητη και το απέδειξε στα πλέι-οφ.

Ο Πρωταγωνιστής: «Λίρα εκατό» ήταν φέτος ο Γιώργος Καραγιάννης, που κάθε αγωνιστική δέσποζε για τους «ροσονέρι». Ήταν ο πρώτος σκόρερ της πρωταθλήτριας με 350 πόντους, αλλά έκανε πολλές δουλειές στο παρκέ και ήταν υπόδειγμα σταθερότητας στο παιχνίδι του.

Προμηθέας 2014

Καπάρωσε την κορυφή στην κανονική διάρκεια, αλλά δεν έπαιξε στα πλέι-οφ! Πολύ καλή ομάδα με εξαιρετικούς αθλητές την οποία χαιρόσουν να την βλέπεις.

Ο Πρωταγωνιστής: Είπαμε και πριν ότι οι Νέοι του Προμηθέα βρίθουν από ταλέντο και πολλοί αθλητές έχουν τρομερά στοιχεία. Ωστόσο ο 3ος σκόρερ του πρωταθλήματος Λευτέρης Μαντζούκας (408 πόντους) ήταν ασταμάτητος για την πατρινή ομάδα.

Προφήτης Ηλίας/ΠΑΟΚ

Άσχημη χρονιά με αρκετές ελλείψεις στο ρόστερ και ατυχίες. Ο Προφήτης Ηλίας πάντως τα έδωσε όλα, προσπάθησε για το καλύτερο στα περισσότερα ματς και με ανώτερους αντιπάλους, αλλά έχασε έδαφος από νωρίς και δεν γλίτωσε τον υποβιβασμό.

Ο Πρωταγωνιστής: Ο Τάσος Τραγαράς ήταν ο πρώτος σκόρερ των «Προφητών» με 280 πόντους και γενικότερα έκανε ορισμένες εντυπωσιακές εμφανίσεις μέσα στη σεζόν.

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Τον Ηλία Πυρρή ενεταξε στο δυναμικο της η Δόξα Παραλίας…
Cresta Posts Box by CP