Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο απόηχος, οι πρωταγωνιστές και τα στατιστικά της 1ης στροφής!

0

Επιμέλεια: Γιάννης Γεωργακόπουλος

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑ-Η κατηγορίας και η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον και ανυπομονησία.

Πάμε να δούμε μέσω του www.topikonews.gr τους πρωταγωνιστές, τα στατιστικά και τα σημεία αναφοράς από τα ματς της πρεμιέρας.

Η νίκη: Το διπλό της Γαλήνης μέσα στο “σπίτι” του ΣΕΦΑ Ανδραβίδας ήταν εντυπωσιακό, αφού ο ΣΕΦΑ αναμένεται δυνατός και ιδίως στα εντός έδρας ματς.

Το ματς: Η ΝΕΠ ζόρισε πολύ τον Κρόνο Πατρών, που στο τέλος και με ανατροπή “έκλεψε” το ροζ φύλλο και μπήκε με αγχωτική νίκη στο νέο πρωτάθλημα. Αρκετά καλά στοιχεία από την γηπεδούχο ομάδα, παρά την ήττα.

Ο MVP: Ο Μιχάλης Δελάρτας ήταν ασταμάτητος στην σπουδαία νίκη του Αχαιού ΄47 επί του σκληροτράχηλου Φαέθωνα. Σταμάτησε στους 19 πόντους (2 τρίποντα) και γενικότερα προξένησε προβλήματα στην άμυνα του αντιπάλου.

Ο προπονητής: Ο Κώστας Γιαννόπουλος έκανε καλή δουλειά παρέα με τους παίκτες του και το διπλό σε μία δύσκολη έδρα, όπως αυτή του ΣΕΦΑ, ήρθε δίκαια. Η Γαλήνη έδειξε δουλεμένη και βασικό προσόν της είναι η χημεία του ρόστερ της.

Το στατιστικό: Τέσσερις παίκτες της Γαλήνης (Κάνταρτζόπουλος, Αγγελακόπουλος, Μπαρδάκης, Μάγκος) σημείωσαν τους 49 από τους 77 συνολικά πόντους της ομάδας τους. Άπαντες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Το (+): Το νεανικό σύνολο του .Α.Ο. Δύμης ΄07 σκόραρε 84 πόντους στη νίκη επί της Α.Ε. Προαστείου και άρεσε στην παρθενική εμφάνιση του.

Το (-): Η παρουσία του Παναχαϊκού στο “Αέθλειον”. Η ήττα με 82-30 από την Σφήκα δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές δυνατότητες του συνόλου του Κώστα Χουντή.

 

Οι πρωταγωνιστές της πρεμιέρας:

Ο Μανωλιουδάκης έκανε τα πάντα για την ΑΕΠ, αφού σκόραρε 26 πόντους, Δεν ήταν βέβαια αρκετός για την ομάδα του.

Ο Γιώργος Φραγκούλης του Κρόνου Πατρών βοήθησε καθοριστικά με την πείρα του για να έρθει η νίκη επί της ΝΕΠ. (17 πόντους με 1 τρίποντο).

Ο Χρήστος Τσιρώνης αποκτήθηκε από τον ΣΕΦΑ, για να κάνει την διαφορά και στην πρεμιέρα ήταν εξαιρετικός (17 πόντους με 3 τρίποντα).

Μπορεί η Δύμη να διαθέτει πολλά ταλαντούχα και άπειρα παιδιά στο νέο ρόστερ της, αλλά ο Στέφανος Βλάχος από τους “παλιούς” έκανε την διαφορά με 18 πόντους και 3 εύστοχα τρίποντα.

Μεγάλη εμφάνιση από τον Βαγγέλη Κουτσόπουλο, που παρά ένα καλάθι δεν σκόραρε τους μισούς πόντους του Πανωλενειακού στη νίκη με την ΕΑ Παραλίας (21 πόντους από τους 56 των γηπεδούχων).

Ο Κώστας Λαμπρόπουλος έδειξε με το “καλημέρα” ότι θα βοηθήσει την Κρήνη ΄97, που ούτως ή άλλως διαθέτει πολύπειρο και σκληροτράχηλο ρόστερ (18 πόντοι στην πρεμιέρα).

 

Τα στατιστικά και ο απόηχος:

  • Ο Πανωλενειακός δείχνει και φέτος ότι στην έδρα του θα είναι εκ νέου πολύ δυνατός και θα στηριχθεί σε αυτήν.
  • Η άμυνα του Αχαιού ΄47 ήταν το μεγάλο “όπλο” του, για να έρθει η νίκη στο ντέρμπι με τον Φαέθωνα. Δέχθηκε μόλις 54 πόντους και αποδεικνύεται πολύ “σκληρός” στην αμυντική συμπεριφορά του.
  • Από τους 5 νεοφώτιστους μόνο Κρήνη ΄97 και Γαλήνη μπήκαν με το “δεξί”. Α.Ε.Π., ΣΕΦΑ και Κεφαλληνιακός υπέστησαν ήττες.
  • Από τους 48 πόντους της ΕΑ Παραλίας οι 27 προήλθαν από τρίποντα. Οι “μπλε” ευστόχησαν 9 φορές εκτός της γραμμής των 6.75 (4 ο Αλεξόπουλος, 3 ο Σιδέρης και από 1 Κολλιόπουλος και Μαυροθαλασσίτης)

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Η Β΄ΕΠΣΑ κατηγορία συνεχίζεται σήμερα και αύριο με την 2η…
Cresta Posts Box by CP