Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο απόηχος, ο MVP και ο προπονητής της 22ης στροφής

0

Πέρασε και η 22η αγωνιστική στην Α2 ΕΣΚΑ-Η και το ενδιαφέρον διατηρείται σε υψηλά επίπεδα και σε κάθε τομέα της βαθμολογίας.

Στην κορυφή η ΑΕ Λεχαινών οδηγεί την κούρσα στο +2 πλέον από την 2η θέση, τα ντέρμπι κατέληξαν σε Προφήτη Ηλία και Κρόνο Πατρών, ενώ στην ζώνη των μπαράζ πολλές ομάδες ερίζουν για ένα εισιτήριο στην 5άδα, ωστόσο στο τέλος δεν θα χαμογελάσουν όλοι.

Ο ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ- MVP- ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: (22η)

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: Ο Προφήτης Ηλίας/ΠΑΟΚ νίκησε την Νίκη Προαστείου με 69-63 και έκανε αποφασιστικό βήμα για τα πλέι οφ, ενώ έφερε στα ίσια την σειρά (1-1) με τους “κοκκινόμαυρους”, οπότε το ροζ φύλλο είχε διπλή σημασία για το σύνολο του Αργύρη Σιαμαντά.

Η καλύτερη επίθεση: Κρόνος Πατρών (80 πόντους κόντρα στον Αχαιό ΄47)

Η καλύτερη άμυνα: ΑΕΛ (35 πόντους παθητικό με Πανωλενειακό)

3 νίκες πήραν οι γηπεδούχοι και 4 οι φιλοξενούμενοι

Το “limit up”: ΣΦΗΚΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Πέρασε νικηφόρα από το Αντίρριο (55-48) τον Φάεθωνα και απέσπασε την 5η σερί νίκη της, θέτοντας υποψηφιότητα για τα μπαράζ ανόδου. Αν και είναι μία νεανική ομάδα, έχει βρει ρυθμό και αποδίδει εξαιρετικά στο παρκέ.

Το “limit down”: ΝΙΚΗ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ: Ηττήθηκε από τον Προφήτη Ηλία στην Αλεξιώτισσα με 69-63 και έμεινε στο -2 από την κορυφή. Την ερχόμενη εβδομάδα παίζει στα Λεχαινά και αν ηττηθεί θα απομακρυνθεί η απευθείας άνοδος, την οποία θα διεκδικήσει στην διαδικασία των πλέι οφ.

Ο MVP: Νάσος Τζιούβελης (Κρόνος Πατρών): Ασταμάτητος ο πλέι μέικερ του Κρόνου, που σκόραρε 28 πόντους με 4 τρίποντα και “διέλυσε” τα αμυντικά πλάνα του Αχαιού ΄47, οδηγώντας την ομάδα του Σάκη Παστού σε μία σπουδαία νίκη, που την εδραιώνει στην 3η θέση.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Αργύρης Σιαμαντάς (Προφήτης Ηλίας/ΠΑΟΚ): Ψύχραιμο και διαβασμένος φάνηκε για άλλο ένα παιχνίδι ο τεχνικός του Προφήτη Ηλία, Αργύρης Σιαμαντάς και οφείλονται πολλά σε αυτόν, που η ομάδα του έκανε το 1-1 με την Νίκη Προαστείου. Παράλληλα οι “Προφήτες” αγκάλιασαν την είσοδο στα μπαράζ.

Η ΦΑΣΗ: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος (Προφήτης Ηλίας/ΠΑΟΚ): 42 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη ο έμπειρος σέντερ του Προφήτη Ηλία σκόραρε στο καλάθι της Νίκης και έδωσε σαφές προβάδισμα για τη νίκη. Αυτή η φάση έκρινε εν πολλοίς το μεγάλο ντέρμπι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: Πήγασος Μπεγουλακίου: Δημήτρης Τογιόπουλος, Χάρης Καρκούλης και Χρήστος Κόττας σκόραραν τους 50 πόντους από τους 64 του Πήγασου, που ηττήθηκε από τον Ήφαιστο/Αχιλλέα με 71-64. Τογιόπουλος και Κόττας είχαν από 16 έκαστος και ο κορυφαίος των “βυσσινί” Καρκούλης σκόραρε άλλους 18.

 

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Ο Φάεθωνας Αντιρρίου θέλοντας να τιμήσει την μνήμη του πρώην…
Cresta Posts Box by CP