Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο απόηχος της 14ης αγωνιστικής

0

Ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑ-Η και με το πέρας της 14ης αγωνιστικής είχαμε αλλαγή στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η ΑΕΛ νίκησε εύκολα τον νεανικό Ποσειδώνα Παραλίας και εκμεταλλευόμενη την μεγάλη νίκη του Αχαιού ΄47 επί της Νίκης Προαστείου απολαμβάνει πλέον τη μοναξιά της κορυφής.

Πάμε να δούμε μέσω του topikonews.gr τα πιο σημαντικά γεγονότα, στατιστικά και παραλειπόμενα της 14ης στροφής της Α2 ΕΣΚΑ-Η:

Το ματς: Αχαιός ΄47- Νίκη Προαστείου  62-60

Τη νίκη της αγωνιστικής σημείωσε η ομάδα των Κουτρούλη και Βασιλείου, βγάζοντας περίσσιο πάθος και μαχητικότητα απέναντι στην ποιοτική ομάδα της Νίκης. Οι γηπεδούχοι από την αρχή επέβαλλαν τον ρυθμό τους, έδειξαν ψύχραιμοι όπου και όταν χρειάστηκε και πλέον στοχεύουν σε είσοδο στα πλέι οφ.

Το στατιστικό: ΑΕΛ

Η ΑΕΛ ξεπέρασε τους 1.000 πόντους στο φετινό πρωτάθλημα (1057 σε 14 παιχνίδια) και παράλληλα με την επιτυχία εις βάρος του Ποσειδώνα Παραλίας έφτασε τις 13 νίκες, έχοντας τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα.

Limit Up: Παναχαϊκός

Στο ντέρμπι των φορμαρισμένων ο Παναχαϊκός πήρε την μάχη από τον Προφήτη Ηλία/ΠΑΟΚ με 64-59 και συνεχίζει νικηφόρα για 3ο διαδοχικό ματς.

Limit Down: Η μάχη της επιβίωσης

ΕΦΑ Αιγίου και Ποσειδών Παραλίας έμειναν αρκετά πίσω στην διεκδίκηση της παραμονής, μετά τις ήττες από ΝΕΠ και ΑΕΛ αντίστοιχα. Έχει δρόμο το πρωτάθλημα και οι ισορροπίες είναι λεπτές, αλλά πλέον βρίσκονται στο -2 από τον Πήγασο, που έχει 18 βαθμούς.

Η «σταθερή αξία»: Κρόνος Πατρών, Πανωλενειακός

Σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι ο Κρόνος Πατρών πήρε το ροζ φύλλο από τον Φαέθωνα Αντιρρίου με 54-49, ενώ ο Πανωλενειακός διαθέτει ισχυρή έδρα και συνέτριψε τον Πήγασο με 63-39. Αμφότεροι συγκατοικούν στην 3η θέση της βαθμολογίας και συνεχίζουν όπως ξεκίνησαν.

Η «ζημιάρα»: Σφήκα Αμαλιάδας

Πολύ καλή και μεθοδική δουλειά κάνει ο Τάκης Κιούφης και οι παίκτες του στην Αμαλιάδα. Μετά την ήττα στο νήμα από την Νίκη Προαστείου, η Σφήκα επανήλθε στα «δίποντα» κόντρα στον Ήφαιστο Αιγίου και ανέβηκε στο 6-8.

Ο MVP: Δελάρτας (Αχαιός ΄47)

Ο έμπειρος πλέι μέικερ του Αχαιού ΄47 ήταν καταιγιστικός στο ντέρμπι με τη Νίκη Προαστείου και με 21 πόντους οδήγησε την ομάδα του σε μία σημαντική επιτυχία.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Χουντής (Παναχαϊκός)

Ο Κώστας Χουντής έχει βελτιώσει αισθητά την αγωνιστική εικόνα του Παναχαϊκού, που έκαμψε την αντίσταση του ανεβασμένου Προφήτη Ηλία. Για άλλη μία αγωνιστική ο έμπειρος τεχνικός μαζί με τους παίκτες του απέσπασαν το ροζ φύλλο.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

Σφήκα Αμαλιάδας – Ήφαιστος/Αχιλλέας 67-62

ΑΕΛ– Ποσειδώνας Παραλίας 65-40

ΕΦΑ – ΝΕΠ 49-51

Παναχαϊκός –Προφήτης Ηλίας 64-59

Αχαιός ’47- Νίκη Προαστίου 62-60

Κρόνος – Φαέθων Αντιρρίου 54-49

Πανωλενιακός – Πήγασος   Μπεγουλακίου 63-39

 

Η βαθμολογία

(Σε 14 αγώνες)

ΑΕΛ    27

———————————

Νίκη Πρ.    26

Πανωλενειακός     24

Κρόνος Π. 24

Φαέθων Αντιρρίου 22

————————————-

Αχαιός ’47  21

Προφήτης Ηλίας 20

Ν.Ε.Π. 20

Ήφαιστος Αιγίου       20

————————————–

Σφήκα Αμαλιάδας            19

Παναχαϊκός  19

Πήγασος Μπεγ. 18

————————————–

ΕΦΑ Αιγίου  16

Ποσειδών Παραλίας  16

* Αχαιός ’47 και Σφήκα ξεκινούν με -1 βαθμό,

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Ο γενικός αρχηγός του Ατρόμητου Πατρών, Νίκος Στυλιανόπουλος, "πετάει" από…
Cresta Posts Box by CP