Η ανακοίνωση-διαμαρτυρία του ΣΕΠΑ για το Ταμείο Τραυματιζομένων Ποδοσφαιριστών

0

Το ΔΣ του Συνδέσμου Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Αχαΐας συνεδρίασε και αποφάσισε να προβεί στην παρακάτω ανακοίνωση :

«Την Τετάρτη 14 Μαρτίου διεξήχθη στο γήπεδο της Κ. Αχαΐας ο τελικός του Κυπέλλου Ερασιτεχνών ανάμεσα στον Διαγόρα και τον Πανμοβριακό, στον οποίο με αντιπροσωπεία μας δώσαμε το παρών, όπως άλλωστε κάνουμε στα περισσότερα ποδοσφαιρικά γεγονότα του Νομού μας και δείχνοντας ότι θέλουμε αναβαθμίσουμε και να στηρίξουμε το αγαπημένο μας άθλημα.

Μετά λύπης μας ενημερωθήκαμε ότι σύμφωνα με την προκήρυξη του Κυπέλλου Ερασιτεχνών 2017-2018, τα έσοδα του τελικού τα μοιράσθηκαν οι δύο φιναλίστ του θεσμού, ενώ μέχρι πρότινος αυτά πήγαιναν εξ’ ολοκλήρου για την ενίσχυση του «Ταμείου Τραυματιζομένων Ποδοσφαιριστών Αχαΐας». Και λέμε ενημερωθήκαμε, γιατί η προκήρυξη που ψηφίστηκε το προηγούμενο καλοκαίρι δεν υπάρχει καν στο επίσημο σάιτ της Ένωσης αλλά και η ίδια η αρμόδια αρχή του πρωταθλήματος δεν φρόντισε να μας ενημερώσει για αυτήν και για τις «αλλαγές» τις οποίες πραγματοποίησε και ουσιαστικά καταργούν το ταμείο στήριξης τραυματιζομένων ποδοσφαιριστών. Και για να γίνουμε πιο σαφής, θα σας εξηγήσουμε ακριβώς τι γινόταν τα τελευταία χρόνια με το εν λόγω ταμείο.

Με την σύμφωνη γνώμη της ΕΠΣ Αχαΐας και του Σ.Ε.Π.Α., τα έσοδα των 3 κύριων διοργανώσεων κάθε χρονιάς (Τελικός Κυπέλλου, Super Cup, Γιορτή Ερασιτέχνη Ποδοσφαιριστή) πήγαιναν προς ενίσχυση του Ταμείου Τραυματιζομένων Ποδοσφαιριστών Αχαΐας. Στο τέλος της χρονιάς, υπήρξε συγκρότηση μιας επιτροπής αποτελούμενης από τους προέδρους (ΕΠΣ, προπονητών, διαιτητών, ΣΕΠΑ) καθώς και υπεύθυνο ιατρό του Ιατρικού συλλόγου, η οποία αξιολογούσε τις αιτήσεις που είχαν κάνει καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς τραυματίες ποδοσφαιριστές, μοιράζοντας σε αυτούς ένα ποσό ηθικής αμοιβής, ανάλογα και με την σοβαρότητα του τραυματισμού.

Παρά τις συνεχόμενες κρούσεις (έγγραφες και προφορικές) από πλευράς μας για την συγκρότηση της επιτροπής για το έτος 2017 και παρά την διαβεβαίωση του προέδρου της ΕΠΣ Αχαΐας στον χαιρετισμό του στην κοπή της πίτας μας στις 5 Φλεβάρη και μπροστά σε 400 περίπου ποδοσφαιριστές ότι το θέμα θα λήξει μέχρι τα τέλη του Φλεβάρη, αυτή ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί και ενώ θα έπρεπε να έχει τελειώσει εδώ και 2 μήνες τουλάχιστον. Και μας δημιουργείται εύλογα η απορία : Γιατί αυτή η καθυστέρηση ; Τι να απαντήσουμε στους ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει τις αιτήσεις τους και περιμένουν να αποζημιωθούν ; Τι να τους πούμε όταν αρχίζουν και αμφιβάλλουν αν ποτέ θα γίνει αυτή η επιτροπή ;

Αφού εξηγήσαμε  παραπάνω τι είναι το «Ταμείο Τραυματιζομένων Ποδοσφαιριστών» και παρουσιάζοντας την εκκρεμότητα που υπάρχει σε αυτό με αποκλειστική ευθύνη της ΕΠΣ Αχαΐας, ξαναγυρίζουμε στο θέμα των εσόδων το οποίο είναι ακόμα σοβαρότερο γιατί επί της ουσίας καταργεί εντελώς το συγκεκριμένο ταμείο. Σας παραθέτουμε αναλυτικά τι λένε για τα έσοδα του τελικού οι τελευταίες 2 προκηρύξεις του Κυπέλλου Ερασιτεχνών και συγκεκριμένα το άρθρο 9, ξεκινώντας από την χρονιά 2016-2017.

Προκήρυξη Κυπέλλου Ερασιτεχνών 2016-2017 (Υπογεγραμμένη από τον κ. Δημήτρη Μπαλαφούτη)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Έχει απόλυτη εφαρμογή το άρθρο 21 της Προκήρυξης Πρωταθλημάτων με τη διαφορά ότι τα έσοδα είναι μισά-μισά και για τις δύο ομάδες. Η τιμή των εισιτηρίων για τους αγώνες Κυπέλλου είναι τρία (3) ευρώ. Όσον αφορά τον τελικό της διοργάνωσης, μετά την εκκαθάριση το καθαρό ποσό που προκύπτει θα κατατίθεται στο ταμείο της ΕΠΣ Αχαΐας υπέρ ενίσχυσης του ταμείου τραυματιζομένων ποδοσφαιριστών. 

Το αντίτιμο του εισιτηρίου του Τελικού αγώνα ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ της ΕΠΣ Αχαΐας.

Προκήρυξη Κυπέλλου Ερασιτεχνών 2017-2018 (Υπογεγραμμένη από τον κ. Άγγελο Δανιήλ)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Έχει απόλυτη εφαρμογή το άρθρο 21 της Προκήρυξης Πρωταθλημάτων με τη διαφορά ότι τα έσοδα είναι μισά-μισά και για τις δύο ομάδες. Η τιμή των εισιτηρίων για τους αγώνες Κυπέλλου είναι τρία (3) ευρώ. Όσον αφορά τον τελικό της διοργάνωσης, μετά την εκκαθάριση το καθαρό ποσό που προκύπτει θα λάβουν οι δύο φιναλίστ του Τελικού. 

Το αντίτιμο του εισιτηρίου του Τελικού αγώνα ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ της ΕΠΣ Αχαΐας στα 5 ευρώ.

Μιλάμε λοιπόν για την πλήρη κατάργηση του ταμείου, αφήνοντας δεκάδες ποδοσφαιριστές που τραυματίζονται στο «έλεος του Θεού». Και μπορεί οι δύο φιναλίστ προς τιμήν να έχουν την διάθεση να δώσουν μέρος του ποσού που δικαιούνται με την φετινή προκήρυξη στο ταμείο τραυματιζομένων ποδοσφαιριστών, ωστόσο όπως ενημερωθήκαμε δεν έδειξαν την ίδια διάθεση και κάποιοι «κύριοι» της αρμόδιας αρχής και οι οποίοι ήταν κάθετοι να δοθεί ποσό στο ταμείο που μέχρι πρότινος το δικαιούταν. Προφανώς εδώ μιλάμε για τα «ανταποδοτικά χρήματα»  που ακούσαμε το καλοκαίρι και πριν βγουν οι προκηρύξεις. «Ανταποδοτικά χρήματα» στις πλάτες των τραυματιών ποδοσφαιριστών….

Την ώρα που αναγράφουμε την εξής ανακοίνωση, πήραμε ακόμα ένα μήνυμα από μέλος ερασιτεχνικής ομάδας και συγκεκριμένα της Γαλήνης και σας το γνωστοποιούμε :

«Καλημέρα παιδιά. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι χτες στην προπόνηση της Γαλήνης είχαμε έναν σοβαρό τραυματισμό παίκτη. Τον πήρε ασθενοφόρο και νοσηλεύεται. Έχει σοβαρό κάταγμα και θα χειρουργηθεί άμεσα. Λέγεται Χρήστος Ανδριακόπουλος. Μπορείτε να τον βοηθήσετε οικονομικά και ότι άλλο υπάρχει ανάγκη ; Σας ευχαριστώ και πιστεύω κάτι να γίνει γιατί υπάρχει ανάγκη.»

Και σας ρωτάμε «κύριοι» που αποφασίσατε ουσιαστικά με την προκήρυξη, την κατάργηση του ταμείου. Τι να τους απαντήσουμε ; Τι να τους πούμε ; Πώς να τους βοηθήσουμε ;

Υ.Γ. : Ένα χρόνο τώρα σαν ΔΣ του ΣΕΠΑ, προσπαθήσαμε να είμαστε δίπλα στα προβλήματα των ποδοσφαιριστών. Στηρίξαμε τις κινήσεις της ΕΠΣ Αχαΐας μέχρι το μέτρο που μας επιτρέπεται. Κάναμε προτάσεις για τα πρωταθλήματα (άσχετα αν δεν τηρήθηκε καμία). Βοηθήσαμε όπου μας ζητήθηκε και το ξέρετε. Ανεβήκαμε μαζί σας στην Αθήνα να πιέσουμε για τα Προσφυγικά.

Δείξτε ότι και εσείς στηρίζετε την δική μας προσπάθεια και αλλάξτε το καλοκαίρι αυτή την «ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ» προκήρυξη που βγάλατε. Δεν το απαιτούμε απλά, το περιμένουμε…..

Υ.Γ. 2 : Η σιγή μας θεωρήθηκε αδυναμία. Αλλά να ξέρετε ότι μόνο αδύναμοι δεν ήμαστε, γιατί χωρίς τον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, δεν έχει κανείς σας ρόλο…..

Εκ του ΔΣ του ΣΕΠΑ

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Στοιχεία, φωτογραφία: Δημήτρης Σαρρής-axaia soccer Ο ΑΠΣ Πάτραι ήθελε τη…
Cresta Posts Box by CP