Κόπα Αμέρικα : Ώρα για… σάμπα!

0

Μπορεί φέτος να μην έχει την περσινή πανδαισία του καλοκαιριού με το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, έχει όμως και πάλι πολύ μπάλα από τους… μάστερ του είδους. Η λατινική Αμερική ακόμα μια φορά θα προσφέρει θέαμα και γκολ, καθώς το 46ο Κόπα Αμέρικα φιλοξενείται στα γήπεδα της Βραζιλίας, από 14 Ιουνίου μέχρι 7 Ιουλίου.

Οι 12 ομάδες έχουν χωριστεί σε 3 ομίλους των τεσσάρων, ενώ εκτός από τις 10 ομάδες της ηπείρου, έχουμε και δυο «καλεσμένες». Η μια είναι η… συνήθης ύποπτη Ιαπωνία (έχει παίξει το 1999 και προσκλήθηκε το 2011, όταν και ακύρωσε τη συμμετοχή της), αλλά και η πρωταθλήτρια Ασίας 2019, το Κατάρ.

Σύστημα διεξαγωγής

Οι προκρίσεις στα προημιτελικά της διοργάνωσης έχουν σχετικά εύκολο τρόπο για να υπολογιστούν, καθώς οι δυο πρώτες από τον κάθε όμιλο περνούν απευθείας, ενώ οι δυο εκ των τριών καλύτερων 3ων ομάδων στους ομίλους, παίρνουν και αυτές το εισιτήριο για την 8άδα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως πρώτο κριτήριο για τις ισοβαθμίες είναι η συνολική διαφορά τερμάτων στον όμιλο, ενώ στη συνέχεια μετράει η επίθεση και μετά το ματς μεταξύ των ομάδων που είναι ισόβαθμες.

Στο πρώτο ματς, η γηπεδούχος Βραζιλία θα ξεκινήσει στις 3:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου 15/6 απέναντι στη Βολιβία, ενώ να θυμίσουμε πως η ΕΡΤ έχει πάρει όλη τη διοργάνωση.


ΓΚΡΟΥΠ Α’

Δώδεκα χρόνια χωρίς τίτλο στη Λατινική Αμερική είναι πάρα πολλά για τους Βραζιλιάνους,που φέτος είναι αποφασισμένοι να κατακτήσουν το τρόπαιο στο «σπίτι» τους. Με όλα τα «βαριά» ονόματα στην αποστολή (βλέπε Νεϊμάρ, Φιρμίνο, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Κουτίνιο, Ζεζούς, Κασεμίρο κ.α.) ο Τίτε έχει ένα σύνολο που σαφώς μπορεί να και θεωρηθεί φαβορί για το τρόπαιο, αν παίξει στα στάνταρ του.

Στα υπόλοιπα του ομίλου, το Περού δείχνει να είναι ένα κλικ πιο μπροστά σε εμπειρία από Βενεζουέλα και Βολιβία, έχοντας και την πρόσφατη θετική εικόνα από το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία.

Αν μια ομάδα θα μπορούσε να «χτυπήσει» τη 2η θέση από το Περού, αυτή θα ήταν η Βενεζουέλα, που έχει κάποιες ποιοτικές μονάδες, τη στιγμή που η Βολιβία είναι ανταγωνιστική μόνο στα υψηλά υψόμετρα.


ΓΚΡΟΥΠ Β’

Με μια ομάδα νέων και ταλαντούχων προπονητών, άλλοτε σπουδαίων διεθνών παικτών, η Αργεντινή με τον Μέσι να δίνει το παρόν πορεύεται σε αυτό το Κόπα Αμέρικα, με στόχο να «σβήσει» τις όποιες αποτυχίες του πρόσφατου παρελθόντος. Σκαλόνι, Αϊμάρ, Αγιάλα και Σάμουελ είναι πλέον στον πάγκο, έχοντας Μέσι-Αγκουέρο-Ντι Μαρία-Ντιμπάλα σαν τα «όπλα» γι’ αυτή τη διοργάνωση. Το αν θα τα καταφέρουν, μόνο αυτοί το γνωρίζουν.

Από την άλλη, η Κολομβία είναι και πάλι έτοιμη για να ξεχωρίσει. Χάμες, Φαλκάο, Ζαπάτα, Κουαντράδο και άλλοι σπουδαίοι παίκτες θέλουν να φτάσουν τη χώρα τους ακόμα και μέχρι τον τελικό και έχουν την ικανότητα να το κάνουν. Από την άλλη, η Παραγουάη έχει αρκετά καλές μονάδες, με μπροστάρη τον 36χρονο πρώην άσο του Ολυμπιακού, Όσκαρ Καρδόσο.

Το Κατάρ, τέλος, ετοιμάζεται να απολαύσει αυτό το ταξίδι σε στιγμές… εξωτικές για τους Ασιάτες, που θα τα δώσουν όλα απέναντι σε ομάδες σαφώς ανώτερες και ό,τι βγει.


ΓΚΡΟΥΠ Γ’

Ο 3ος όμιλος, είναι σαφώς ο πιο ισορροπημένος και αμφίρροπος από τους άλλους δυο. Και οι 4 ομάδες έχουν παρόμοιες πιθανότητες για πρόκριση, καθώς διαθέτουν σπουδαίες μονάδες και παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Ξεκινώντας από τους φιλοξενούμενους (στην ήπειρο) Ιάπωνες, απουσίες υπάρχουν και πιθανώς θα είναι η ομάδα που θα κυνηγήσει την 3η θέση. Σαν φαβορί θα βάζαμε την Ουρουγουάη, που ήταν πολύ καλή στο περασμένο Μουντιάλ και θα έχει φουλ αποστολή με Σουάρες, Καβάνι, Γκοδίν, Βεσίνο, Μπεντακούρ κ.α.

Ποιος όμως μπορεί να αποκλείσει εύκολα την μαχητική και κάτοχο του τροπαίου (δυο σερί φορές μάλιστα) Χιλή; Μπορεί η ομάδα του Ρουέδα να μην έχει τη «δίψα» που είχε πριν μερικά χρόνια, αλλά με Βιδάλ, Σάντσες και Αράνγκις ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Το Εκουαδόρ, τέλος, θα παλέψει όπως κάνει πάντα και με ηγέτη τον Βαλέντσια της Γιουνάιτεντ έχει την εμπειρία να κάνει τη ζημιά σε όποιον το υποτιμήσει.

Τι παίζουμε στο στοίχημα

Αν η Βραζιλία δεν καταφέρει να κερδίσει το τρόπαιο ούτε τώρα, μάλλον δε θα το κάνει ποτέ. Έχει σαφώς το πληρέστερο ρόστερ, παίζει στην έδρα της και έχει ένα βατό πρόγραμμα μέχρι τα ημιτελικά. Η Αργεντινή ίσως βγάλει (επιτέλους) χαρακτήρα, αλλά θεωρούμε πως ο βασικός αντίπαλος της «σελεσάο» είναι η Ουρουγουάη.

Όσον αφορά τους ομίλους, η παρέα του Σουάρες μπορεί να πάρει την πρωτιά στον 3ο, ενώ θα παίξουμε και την πρωτιά για την Κολομβία στον 2ο. Όσον αφορά τις προκρίσεις, λογική επιλογή του Περού, ενώ για έκπληξη θα βάζαμε και την Ιαπωνία με πιο λίγα.

Για περισσότερα προγνωστικά για το στοίχημα κλικ στο www.bet-on-arme.com

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Ο Κώστας Κραβαριώτης (Τσίτσος όπως είναι το προσωνύμιο του) βρέθηκε…
Cresta Posts Box by CP