Μαντάς- Καραχάλιος: Ποδοσφαιρικοί ονειροπόλοι κόντρα στην… καθημερινότητα

0

«Αξίζει φίλε μου να ζεις για ένα όνειρο και ας είναι η φωτιά του να σε κάψει», λέει το γνωστό τραγούδι και με τον συγκεκριμένο στίχο μπορούν να συσχετιστούν οι Αντρέας Μαντάς και Κώστας Καραχάλιος, που από μικρά παιδάκια φόρεσαν ποδοσφαιρικά παπούτσια και κοντά σορτσάκια και είχαν την πρώτη επαφή τους με το άθλημα του ποδοσφαίρου.

Έκαναν όνειρα σαν παιδιά και με το πάθος που είχαν για τον «βασιλιά των σπορ» αυτό ήταν απόλυτα λογικό, παρότι αμφότεροι είχαν επίγνωση των δυσκολιών που είχαν να φέρουν εις πέρας, προκειμένου να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα. Πλέον, έχουν θέσει ως προτεραιότητα τις εργασίες τους (λογικό στην εποχή που βιώνουμε) και το ποδόσφαιρο έρχεται σαν χόμπι, προκειμένου να ξεφεύγουν από την ρουτίνα και τα προβλήματα, που όλοι αντιμετωπίζουμε σε καθημερινή βάση.

Ο Μαντάς «κάνει παπάδες» με τα χρώματα της Αχαϊκής και παρότι αγωνίζεται ως «6άρι», έχει σημειώσει 11 γκολ και φιγουράρει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ. Από την άλλη, ο Καραχάλιος προσδίδει ποιότητα στο κέντρο της άμυνας του Κεραυνού Αγίου Βασιλείου, στον οποίο διανύει την 2η διαδοχική σεζόν του και οι περυσινοί πρωταθλητές στην Α’ κατηγορία βρίσκονται 3 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Αχαϊκή, που μετά από χρόνια οπισθοχώρησε στα τοπικά πρωταθλήματα από την Γ’ Εθνική.

Ο Αντρέας και ο Κώστας δέχθηκαν να κάνουν ποδαρικό στις συνεντεύξεις και γενικότερα στο «topikonews» και τους ευχαριστούμε που αποδέχθηκαν την πρότασή μας. Τα παιδιά μίλησαν για τις ομάδες τους, για την Παναχαϊκή, από την οποία έχουν περάσει μέσα από μία «χρυσή φουρνιά» και γενικότερα ήταν «καταπέλτες», λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους και όπως ακριβώς τα βλέπουν οι ίδιοι. Απολαύστε τους λοιπόν σε μία συναρπαστική συνέντευξη…

Ερ.: Αντρέα πετύχατε μία δύσκολη νίκη κόντρα στον Πανμοβριακό σε ένα επεισοδιακό ματς. Σας αγχώνει το ότι πρέπει να κερδίζετε το κάθε ματς, για να διατηρήστε στην κορυφή;

Αντρέας Μαντάς: «Ήταν δύσκολο ματς και προσπαθήσαμε να παίξουμε μπάλα, παρόλο που οι καιρικές συνθήκες δεν μας το επέτρεψαν. Ο Πανμοβριακός έπαιξε αμυντικά, χάσαμε αρκετές κλασσικές φάσεις στο πρώτο μέρος, αλλά δεν τα παρατήσαμε και φτάσαμε στη νίκη. Δεν μας αγχώνει κάτι, γιατί ξέρουμε τις δυνατότητές μας και σε κάθε ματς παλεύουμε για τους 3 βαθμούς».

Ερ.: Στην έδρα σας μετράτε το απόλυτο με 6Χ6. Ο κόσμος της Αχαϊκής τι ρόλο παίζει; Παίρνετε ώθηση από αυτόν;

Α.Μ.: «Παίζει σίγουρα σημαντικό ρόλο δεν το συζητάμε. Μας βοηθάει σε κάθε παιχνίδι και μόνο αν δώσουμε δικαίωμα στον αντίπαλο θα κινδυνέψουμε να χάσουμε βαθμό στην έδρα μας».

Ερ.: Επόμενος αντίπαλος ο Πήγασος Μπεγουλακίου στο «Κ. Ζάρρας». Πώς βλέπεις το συγκεκριμένο παιχνίδι;

Α.Μ.: «Είναι επικίνδυνο ματς, γιατί ο Πήγασος πήρε βαθμό από τον Κεραυνό εκτός έδρας και ανέβηκε ψυχολογικά. Εμείς δουλεύουμε σκληρά με τον προπονητή μας για να είμαστε πανέτοιμοι και αν παίξουμε όπως πρέπει θα πάρουμε τη νίκη».

Ερ.: Έχεις ήδη 11 γκολ και το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα. Είσαι ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα απόδοσή σου ή «τρώγοντας ανοίγει η όρεξη»;

Α.Μ.: «Είμαι αρκετά ικανοποιημένος, αλλά στο ότι πηγαίνω καλά το οφείλω και στους συμπαίκτες μου. Με βοηθούν και ελπίζω να συνεχίσω ανάλογα και προπάντων χωρίς τραυματισμούς».

Ερ.: Πέρσι στον Λέων Αλισσού είχες ηγετικό ρόλο και συνέβαλλες τα μέγιστα για να έρθει η άνοδος στην Α’ ΕΠΣΑ. Φέτος και στην Αχαϊκή έχεις αναλάβει ανάλογο ρόλο, παρότι το ρόστερ είναι άκρως ποιοτικό. Που οφείλεται αυτό;

Α.Μ.: «Το βασικό είναι ότι είμαστε όλοι καλοί παίκτες, παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και σημαντικό ρόλο παίζει ο προπονητής, που μας αφήνει να παίζουμε ελεύθερα».

Ερ.: Σε έχουμε συνηθίσει σαν αμυντικό μέσο να μην είσαι αυτός που αναλαμβάνει το ρόλο το σκόρερ. Παρ’ όλα αυτά έχεις καταφέρει να πετύχεις 11 τέρματα σε ισάριθμες αγωνιστικές. Πως τα καταφέρνεις;

Α.Μ.: «Σκοπός μου δεν είναι το γκολ, απλά τυχαίνει και βρίσκομαι μέσα στις φάσεις, οι οποίες αποτελούν προϊόν ομαδικής δουλειάς. Σε κάθε αγώνα βγάζουμε πολλές φάσεις και παρόλο που είμαι αμυντικός μέσος έχω τόσα γκολ, γιατί ο coach μου επιτρέπει να παίζω και πιο επιθετικά».

Μαντάς: «Στο τέλος της σεζόν θα ανεβάσουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει».

Ερ.: Την Αχαϊκή την έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια στην Γ’ Εθνική και είναι φυσιολογικό πως στοχεύει να επιστρέψει του χρόνου εκεί που ανήκει. Αυτό σας φορτώνει με μεγαλύτερη πίεση;

Α.Μ.: «Υπάρχει πίεση, αλλά δεν μας καταβάλλει. Ξέρουμε ποιοι είμαστε και ελπίζουμε πως στο τέλος της σεζόν θα ανεβάσουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει».

Ερ.: Το όνειρό σου ήταν να γίνεις επαγγελματίας, όμως είναι δύσκολο στις μέρες μας. Πως συνδυάζεις δουλειά και προπονήσεις ή ακόμα πιστεύεις πως μπορείς να κυνηγήσεις αυτό το όνειρο;

Α.Μ.: «Το όνειρό μου δεν έγινε πραγματικότητα, όταν συνειδητοποίησα πως όλες οι ομάδες βρίσκουν πάτημα την οικονομική κρίση. Δεν υπάρχει μέλλον στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, βάσει όσων έχω βιώσει μέσα σε αυτό. Για εμένα δεν είναι δύσκολη η δουλειά, επειδή η επιχείρησή μου είναι οικογενειακή και έτσι ο χρόνος περνάει ευχάριστα».

Ερ.: Πως βρίσκει τον Κεραυνό η επόμενη ημέρα, μετά την ισοπαλία με τον Πήγασο στην έδρα σας;

Κώστας Καραχάλιος: «Ήταν ένα άτυχο αποτέλεσμα και λέω άτυχο, γιατί ήμασταν καλοί σε όλο το ματς. Από δύο λάθη μας δεχθήκαμε τα γκολ και δεν αξιοποιήσαμε όσες ευκαιρίες δημιουργήσαμε. Πιστεύω πως στη συνέχεια θα είμαστε πιο τυχεροί και θα αξιοποιήσουμε την ανωτερότητά μας».

Ερ.: Επόμενη δοκιμασία η Αναγέννηση στα Ζαρουχλέικα. Τι χρειάζεται για να πάρετε τη νίκη;

Κ.Κ.: «Ποιοτικά είμαστε καλύτεροι από την Αναγέννηση και αν παρουσιαστούμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας θα φύγουμε με τη νίκη εύκολα ή δύσκολα».

Ερ.: Δεύτερη χρονιά που βρίσκεσαι στις τάξεις του Κεραυνού. Τι διαφορές βλέπεις φέτος, σε σύγκριση με την περασμένη σεζόν;

Κ.Κ.: «Πέρυσι πήραμε το πρωτάθλημα και η χρονιά πήγε περίφημα. Φέτος ο στόχος είναι να έχουμε μια αξιοπρεπή πορεία και να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε. Σαν ομάδα δεν έχουμε πολλές διαφορές από πέρσι και θεωρώ πως οι στόχοι μας μπορούν να επιτευχθούν βάσει δυναμικής».

Ερ.: Είστε ίσως η μοναδική ομάδα που εργάζεται κάτω από δυσχερείς συνθήκες και παράλληλα κάνετε πρωταθλητισμό. Πόσο δύσκολος είναι ο συνδυασμός αυτός;

Καραχάλιος: «Δεν είχαμε συνηθίσει σε τέτοιες συνθήκες. Ο πρόεδρος μας προφυλάσσει και τα καταφέρνουμε».

Κ.Κ.: «Οι περισσότεροι δεν είχαμε συνηθίσει σε τέτοιες συνθήκες. Ωστόσο δείχνουμε να τα καταφέρνουμε και με την βοήθεια του προέδρου, που μας προφυλάσσει. Είναι κάπως δύσκολα να συνδυάσεις δουλειά και μπάλα, όμως όλα είναι θέμα εξοικείωσης».

Ερ.: Πώς βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα στην Α’ κατηγορία; Ποιος έχει προβάδισμα για τον τίτλο;

Κ.Κ.: «Πιστεύω πως αν δεν υπήρχε η Αχαϊκή, είτε εμείς είτε ο Διαγόρας θα παλεύαμε για τον τίτλο. Όσο υπάρχει η Αχαϊκή έχει το πάνω χέρι ως το τέλος. Εμείς όπως προείπα θα προσπαθήσουμε να έχουμε ανάλογη πορεία με πέρσι, παράλληλα θα προωθηθούν νέα παιδιά, για να πάρουν εμπειρίες και πάνω από όλα θέλουμε να διατηρήσουμε το οικογενειακό κλίμα».

Ερ.: Κάποτε μια καλή μεταγραφή σήμαινε τα πάντα για κάθε ποδοσφαιριστή; Στη σύγχρονη κοινωνία και στις συνθήκες που βιώνουμε τι έχει αλλάξει στον χώρο;

Κ.Κ.: «Αν δεν είσαι σε μία επαγγελματική ομάδα οικονομικά οργανωμένη και νοικοκυρεμένη, το ποδόσφαιρο ακολουθεί σαν χόμπι και θέτεις ως βασική προτεραιότητα τη δουλειά σου, για να επιβιώσεις».

ΜΑΝΤΑΣ – ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ, «Ένας εναντίον ενός»…

Ερ.: Στην Παναχαϊκή αγωνιστήκατε στην ίδια ομάδα (σ.σ. ίδια φουρνιά) με τον Αντρέα Σάμαρη. Πόσο περιμένατε την εξέλιξη του Αντρέα;

Καραχάλιος: «Ο Αντρέας δούλεψε πάρα πολύ και σώθηκε που έφυγε από την Παναχαϊκή»

Α.Μ.: «Άρπαξε την ευκαιρία όταν του δόθηκε και παράλληλα δούλεψε πολύ, για να φτάσει εκεί που έχει φτάσει. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για όσα απολαμβάνει τώρα».

Κ.Κ.: «Ο Αντρέας δούλεψε πάρα πολύ και σώθηκε που έφυγε από την Παναχαϊκή. Στον Πανιώνιο τον αξιοποίησαν κατάλληλα και βελτιώθηκε σωματικά και ομαδικά. Δίκαια βρίσκεται σε τόσο υψηλό επίπεδο και εύχομαι να φτάσει ακόμα ψηλότερα».

Ερ.: Εσείς και αρκετοί παίκτες από την ομάδα Νέων της Παναχαϊκής είχατε τα φόντα, για να κάνετε το βήμα παραπάνω. Γιατί όμως κανένας δεν μπόρεσε να τα καταφέρει;

Μαντάς: «Ο Στράντζαλης και ο Γεωργάτος δεν ήθελαν να προωθήσουν παιδιά από την Νέων».

Κ.Κ.: «Όταν ήταν να μας βοηθήσουν, για να γίνουμε επαγγελματίες στην ομάδα των Ανδρών της Παναχαϊκής η ίδια η ομάδα μας γύρισε την πλάτη».

Α.Μ.: «Συγγνώμη που διακόπτω τον Κώστα, αλλά εδώ θέλω να πω κάτι σημαντικό για εμένα. Ο Στράντζαλης και ο Γεωργάτος δεν ήθελαν να προωθήσουν παιδιά από την ομάδα των Νέων και έφεραν δικά του άτομα, για να ικανοποιήσουν προσωπικά οφέλη».

Ερ.: Τι πρέπει να αλλάξει για να υπάρξει ποδοσφαιρική ανάπτυξη, ούτως ώστε να προωθούνται ταλέντα που αξίζουν και βρίσκονται σε ομάδες της πόλης μας;

Κ.Κ.: «Να βρεθούν σωστοί παράγοντες και όχι τυχάρπαστοι και άσχετοι με τον αθλητισμό, για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τα ταλέντα της Πάτρας και να μην τα αδικήσουν».

Α.Μ.: «Επίσης καλό θα ήταν να ανέβει η Παναχαϊκή στην Α’ Εθνική, να φτιάξει ακαδημίες και ο Παναιγιάλειος να είναι ανταγωνιστικός στην Β’ Εθνική. Μόνο έτσι θα εδραιωθεί το Αχαϊκό ποδόσφαιρο».

Ερ.: Κλείνοντας την συνέντευξη μας θα σας ρωτήσουμε αν θα μπορούσατε να αλλάζατε μία από τις επιλογές σας στην μέχρι τώρα πορεία σας ποια θα ήταν αυτή;

Κ.Κ.: «Την σεζόν 2008/09 θα πήγαινα στον Παναιγιάλειο στην Δ’ Εθνική, που τότε είχε κερδίσει την άνοδο».

Μαντάς: «Δεν θα πήγαινα στους Νέους της Παναχαϊκής»

Α.Μ.: «Δεν θα πήγαινα στους Νέους της Παναχαϊκής. Έμεινα πολλά χρόνια και δεν απέκτησα τη δυνατότητα να κοντράρομαι με άντρες, για να πάρω παραπάνω πράγματα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι».

SONY DSC

Συνέντευξη στους: Γιάννης Γεωργακόπουλο – Βαγγέλη Μιχάλη

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Ο Μέγας Δικέφαλος βρίσκεται στο "ψάξιμο", προκειμένου να βρει την…
Cresta Posts Box by CP