Πανιώνιος/Αχιλλέας – ΑΠΣ Πάτραι 0-0: Το ρεπορτάζ του αγώνα

0

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ανδρέας Σπυρόπουλος

Σε μια αναμέτρηση που δεν ευχαρίστησε με το θέαμά της όσους έκαναν τη μεσημεριανή τους βόλτα στο γήπεδο της «Αγυιάς», Πανιώνιος/Αχιλλέας και Πάτραι έμειναν στο 0-0 για την πρώτη αγωνιστική του β’ γύρου του πρωταθλήματος της Β κατηγορίας.

Αυτό που ξεχώρισε στο ντέρμπι ήταν το δυνατό παιχνίδι και το πάθος των ποδοσφαιριστών καθώς οι φάσεις ήταν λίγες και γι’ αυτό το λόγο χαρακτηρίζεται δίκαιη και η… μοιρασιά. Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και απείλησαν στο 2’ λεπτό όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ, απομάκρυνση και νέο γέμισμα η μπάλα έφτασε στον Ραμόπουλο αλλά το πλασέ του βρήκε σε αντίπαλο και πέρασε κόρνερ. Την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Μικελάτου από δύσκολη θέση στο 18’ ενώ στο ενδιάμεσο ένα φάουλ του Βετούλα στο 9’ δεν ανησύχησε καθόλου τον Αντωνόπουλο.

Στην επανάληψη ήταν σειρά για τους γηπεδούχους να μπουν φουριόζοι αλλά η επέλαση του Ευαγγέλου από τον άξονα και αριστερά στο 46’ τελείωσε με σουτ πάνω σε αμυντικό του Πάτραι που πρόλαβε και τον έκλεισε. Δύο λεπτά αργότερα ο Νίκας έκανε ένα τάκλιν για σεμινάριο απέναντι στον αντίπαλό του και έσωσε την ομάδα του καθώς ο Πανιώνιος/Αχιλλέας έβγαινε στην επίθεση με 2 εναντίων 2 και εξαιρετικές προϋποθέσεις. Με τη συμπλήρωση 50 λεπτών άλλη μια ωραία ανάπτυξη για τους «κυανέρυθρους» με τον Λάππα να μην πιάνει καλά το σουτ ενώ το Πάτραι απάντησε στο 54’ με σουτ του Μπινιέρη πάνω στον Μπάκα και έχασε την κλασικότερη ευκαιρία του αγώνα όταν στην επόμενη φάση ο Ντινόπουλος βρέθηκε στη μικρή περιοχή αμαρκάριστος αλλά δεν βρήκε με το κεφάλι την μπάλα όπως θα ήθελε και την έστειλε άουτ.

Το μοναδικό άξιο αναφοράς μέχρι τη λήξη ήταν η κόκκινη στον Βετούλα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, μια απόφαση που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες του παίκτη και των ανθρώπων των γηπεδούχων.

Ο βαθμός αυτός αφήνει περισσότερο ευχαριστημένο τον Πανιώνιο/Αχιλλέα που παραμένει στην πρώτη θέση αν και μείωσε ο Αετός Ρίου που ακολουθεί. Από την άλλη το Πάτραι ήθελε σίγουρα τους βαθμούς της νίκης, φάνηκε να παίζει για το 0-1 και ίσως και να μπορούσε και να το πάρει αλλά δεν θεωρείται αποτυχία ένας βαθμός σε μία δύσκολη έδρα.

Οι συνθέσεις…

Πανιώνιος/Αχιλλέας(Φώτης Φοής): Γιαννικόπουλος, Παπαχριστόπουλος, Μπάκας, Ανδριέλος, Αβραμόπουλος, Θεοδωρακόπουλος(77’ Παναγιωτακόπουλος) Λάππα(89’ Γεωργίου), Λάζαρης, Παναγιώτου(90’ Γιαχαλής), Βετούλας, Ευαγγέλου

Πάτραι (Άρης Πλέγας): Αντωνόπουλος, Γεωργικόπουλος(61’ Διαμαντόπουλος), Ντινόπουλος, Σταυρόπουλος, Δημητρόπουλος Γ.(46’ Νίκας), Παναγάκης(64’ Πόγκας), Δημητρόπουλος Δ., Ράπτης, Μπινιέρης, Μικελάτος, Ραμόπουλος

 

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ…

  • Δύο φορές χτύπησαν κεφάλι με κεφάλι οι ποδοσφαίριστες των δύο ομάδων με τον διαιτητή να διακόπτει αμέσως το παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο δύο παίκτες του Αχιλλέα και στο δεύτερο ένας από κάθε ομάδα.
  • Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες του Πάτραι φώναξαν «Σπύρος», είναι ξεκάθαρο ότι η φετινή προσπάθεια είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στον αδικοχαμένο, Σπύρο Αβράμη.
  • Το όνομα της ομάδας τους φώναξαν οι παίκτες του Πανιώνιου/Αχιλλέα κι αυτοί μετά τη λήξη, δείγμα του καλού και οικογενειακού κλίματος που επικρατεί.
  • Πάρα πολλοί παίκτες από άλλες ομάδες της Β κατηγορίας βρέθηκαν στο γήπεδο. Κάτι η κρισιμότητα του αγώνα, κάτι ότι μπορεί να επηρέαζε η έκβασή του και τη δική τους ομάδα, κάτι το γεγονός ότι έπαιζαν αμέσως πριν είχαν ως αποτέλεσμα να γεμίσουν το χώρο περιμετρικά του γηπέδου.
  • Πολύ καλή η διαιτησία του Τσαγκαράκη και των βοηθών του Οικονόμου-Μπινογιάννη. Ίσως η αποβολή του Βετούλα να ήταν τραβηγμένη αλλά σε γενικές γραμμές διαχειρίστηκαν καλά και με σύνεση στον πειθαρχικό έλεγχο ένα δυνατό ματς.
Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Ξεκίνησε στην Β΄ΕΠΣΑ κατηγορία η 16η αγωνιστική και ο δεύτερος…
Cresta Posts Box by CP