Πότε αρχίζουν τα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ-Η

0

Πριν από λίγο η επιτροπή της ΕΣΚΑ-Η γνωστοποίησε την γενική προκήρυξη των πρωταθλημάτων για την σεζόν 2017-2018.

Α1 και Α2 θα ξεκινήσουν στις 7 Οκτωβρίου και στις 11 Νοεμβρίου θα πάρει την σκυτάλη η Β΄κατηγορία. Η Γ1 έχει οριστεί για τις 20 Ιανουαρίου και η Γ2 για τις 20 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά και η προκήρυξη που έχει συγκροτηθεί από την ΕΣΚΑ-Η:

1) Η γηπεδούχος ομάδα υποχρεούται να μεριμνήσει για την ύπαρξη και τοποθέτηση 20 λεπτών τουλάχιστον πριν από την έναρξη του αγώνα, ενός τραπεζιού, καρέκλες για τους κριτές, γυμνασίαρχο , φύλλου αγώνος, δύο χρονομέτρων, σημάτων του σημειωτού, σημαίες κόκκινες και τα λοιπά όργανα που προβλέπονται από τους κανονισμούς.Αν αυτά δεν τηρηθούν θα μηδενίζεται!
2) Σε περίπτωση που ομάδα δεν κατέβει να αγωνιστεί σε έναν αγώνα του πρωταθλήματος που συμμετέχει , εκτός από τον μηδενισμό, θα τιμωρείται με ποινή αφαίρεσης ενός βαθμού από το φετινό πρωτάθλημα και με ποινή ενός βαθμού από το επόμενο πρωτάθλημα αν συμμετάσχει σε Α1, Α2, Β, Γ1, Γ2 Κατηγορία ανδρών και Α’ Κατηγορία γυναικών.
3) Ομάδα, η οποία δεν προσέρχεται να αγωνισθεί και δεν ειδοποιεί εγγράφως την ΕΣΚΑ-Η 24 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα, θα επιβαρύνεται όλων των εξόδων τα οποία πρέπει να καταβάλει μέχρι τον επόμενο του αγώνα. Σε αντίθετη περίπτωση θα μηδενίζεται σε όλους τους επόμενους αγώνες μέχρι να τακτοποιηθεί η οφειλή!
4) Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν σε A2 , Β , και Γ Εθνική ανδρών, πρέπει υποχρεωτικά να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα παίδων ή εφήβων. Σε αντίθετη περίπτωση, θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών από το αντίστοιχο Εθνικό πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν.
5) Στην Α1 Κατηγορία ανδρών οι ομάδες θα δηλώνουν στην 12άδα τέσσερις παίκτες κάτω των είκοσι δύο ετών , δηλαδή γεννηθέντες μέχρι το 1995 και μεταγενέσθερα. Από αυτούς ένας υποχρεωτικά πρέπει να είναι στην 5άδα καθόλη την διάρκεια του αγώνα. Σε αντίθετη περίπτωση το παράπτωμα θα χαρακτηρίζεται σαν «αντικανονική συμμετοχή αθλητή» με τις κυρώσεις που προβλέπει ο κανονισμός της ΕΟΚ. Προσέξτε, σε περίπτωση αποβολής λόγω φάουλ και των τεσσάρων αθλητών, ηλικίας έως 22 ετών, κατά την διάρκεια του αγώνα η ομάδα δύναται να χρησιμοποιήσει αθλητή διαφορετικής ηλικίας. Ομως σε όλες τις άλλες περιπτώσεις (αποβολές, τραυματισμούς, έχουν δηλωθεί λιγότεροι από 2+2 κ.λ.π ) η ομάδα θα συνεχίσει τον αγώνα με τέσσερις παίκτες.
6) Στην Α2, Β , Γ1 και Γ2 Κατηγορία ανδρών οι ομάδες θα δηλώνουν στην 12άδα τέσσερις αθλητές κάτω των 22 ετών. Από αυτούς θα πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει στην 5άδα τουλάχιστον ένας καθόλη την διάρκεια του α’ 12λέπτου και από τους υπόλοιπους τρεις θα πρέπει να έχει συμμετοχή τουλάχιστον ένας. Σε αντίθετη περίπτωση το παράπτωμα θα χαρακτηρίζεται σαν «αντικανονική συμμετοχή αθλητή». Σε περίπτωση αποβολής λόγω φάουλ και των τεσσάρων αθλητών κατά την διάρκεια του α’ 12λέπτου, η ομάδα δύναται να χρησιμοποιήσει αθλητή διαφορετικής ηλικίας. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις (αποβολές, τραυματισμούς, έχουν δηλωθεί λιγότεροι από 2+2 κ.λ.π ) η ομάδα θα συνεχίσει τον αγώνα με τέσσερις παίκτες στο α’ δεκάλεπτο.
Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Τον πολύπειρο φόργουορντ Δημήτρη Λιούρδη ανακοίνωσε πριν από λίγο η…
Cresta Posts Box by CP