Αφιέρωμα στον 1ο τελικό Κεφαλονιά-ΝΕΟΛ, Την Κυριακή (17:00) ο 2ος τελικός

0
Το Ληξούρι πήρε το πρώτο παιχνίδι του τελικού από την Κεφαλονιά στο Αργοστόλι με 71-62 και έκανε το “σπάσιμο” έδρας, μειώνοντας την σειρά των τελικών των πλέι οφ της Α1 ΕΣΚΑ-Η σε 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι νίκησαν δίκαια και “κλειδί” ήταν η έλλειψη άγχους και παράλληλα το γεγονός ότι επέβαλλαν τον ρυθμό τους από το πρώτο λεπτό, “φορτώνοντας” με πίεση την Κεφαλονιά. Επίσης, τα τρίποντα ήταν καθοριστικός παράγοντας του χθεσινού τελικού. Ο ΝΕΟΛ ευστόχησε 8 φορές έξω από την γραμμή των 6.75, ενώ ο ΑΣΚ μόλις 4.

MVP Κεφαλονιάς: Μάκης Χατζής: Ο πατρινός γκαρντ ήταν αποφασιστικός και πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση. Τελείωσε το ματς με 18 πόντους και προξένησε ουκ ολίγα προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

MVP Ληξουρίου: Γιάννης Ντούλες: Άλλος ένα πατρινός ξεχώρισε με την απόδοσή του, αν και οι Τρυφωνόπουλος και Βεργανελάκης τον ακολούθησαν σε εμφάνιση. Καθοριστικά καλάθια και με “καθαρό μυαλό” στις επιλογές του, έδωσε το κάτι παραπάνω στους νικητές.

Το “κλειδί”: Η Κεφαλονιά δεν βρέθηκε στην γνωστή καλή της ημέρα, όντας η πιο σταθερή ομάδα της κανονικής διάρκειας. Είχε άγχος και αυτό της στοίχισε. Βέβαια, ο ΝΕΟΛ ήταν αποφασισμένος για το διπλό, αφού οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο καλάθι στο δεύτερο μέρος και σε καίριο σημείο, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι τέλους.

Το γεγονός: Κόσμος και από τις 2 πλευρές, καθότι οι ομάδες της Κεφαλονιάς έδωσαν το παρόν στους τελικούς της Α1 ΕΣΚΑ-Η και αυτό ήταν κάτι πρωτόγνωρο για το νησί. Δεν έγινε το παραμικρό, η ατμόσφαιρα ήταν άκρως μπασκετική και άπαντες χειροκρότησαν το Ληξούρι, που ήταν καλύτερο χθες και μείωσε σε 2-1. Συγχαρητήρια και στις 2 ομάδες και τον κόσμο τους για το ήθος και την παιδεία τους.

ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1ΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ:

Δεκάλεπτα: 12-20, 30-36, 43-47, 62-71

Κεφαλονιά (Παπαδάτος): Αγγελάτος , Βαλλιανάτος 7, Τσαπρούνης 14 (1), Θεοδωράτος 6 (1) , Χατζής 18, Μπαχός 3, Μουϊκης, Χουλιαράς 3 (1) , Ακτύπης 11 (1).

ΝΕΟΛ (Τζουγανάτος):  Ντούλες 12(2), Παπαγιάννης 6(1), Συνοδινός 8(1), Αντωνάτος 7(1), Τρυφωνόπουλος 12, Μαρούλης 8, Λιάκος 8(2), Βεργανελάκης 10(1)

Φωτογραφία άρθρου: kefalonitis.com

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Το Ληξούρι "άλωσε" το κλειστό "Αντ.Τρίτσης" και επικράτησε 71-62 επί…
Cresta Posts Box by CP