Σαν σήμερα απεβίωσε το “μαύρο διαμάντι” της Παναχαϊκής

0

Η 23η ημέρα του Μαίου έχει αποτυπωθεί βαθιά στην μνήμη κάθε φιλάθλου της Παναχαϊκής, αφού σαν σήμερα το 1992 έφυγε για την γειτονιά των Αγγέλων ο μεγάλος άσσος και θρύλος της πατρινής ομάδας, Κώστας Δαβουρλής.

Το “μαύρο διαμάντι” όπως ήταν το προσωνύμιο του έγραψε ιστορία με την φανέλα των “κοκκινόμαυρων”, έχοντας καταγράψει 243 συμμετοχές και 72 γκολ, παραμένοντας στην κορυφή και στους δύο τομείς μέχρι σήμερα, όντας το σημείο αναφοράς για την Παναχαϊκή. Από το 1974 μέχρι το 1976 θα αγωνιστεί στον Ολυμπιακό και το 1975 θα πανηγυρίσει το ντάμπλ με τους Πειραιώτες.

Επίσης με την Εθνική Ελλάδος αγωνίστηκε 11 φορές και σημείωσε 2 γκολ, ενώ έχει πετύχει 22 γκολ με φάουλ, που ήταν και το δυνατό του σημείο, αφού το αριστερό πόδι του ήταν “φωτιά” και τρόμος για τους αντίπαλους τερματοφύλακες. Το γήπεδο της Παναχαϊκής στην Αγυιά φέρει το όνομά του ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης για όσα πέτυχε με την “κοκκινόμαυρη” φανέλα, ενώ υπάρχει και η ομάδα Δαβουρλής Κ΄92, που φέτος πήρε την άνοδο από την Β΄ΕΠΣΑ στην Α΄ΕΠΣΑ.

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Η Φλόγα Ροδιάς πανηγυρίζει εδώ και μερικές εβδομάδες την άνοδο…
Cresta Posts Box by CP