Βαγγέλης Μιχάλης: Τα φώτα στους τοπικούς «ήρωες»

0

Μετρώντας αισίως 10και κάτιχρόνια στο χώρο της δημοσιογραφίας, επέλεξα συνειδητά να έρθω σε ρήξη με οτιδήποτε είναι συνώνυμο με τη σύγχρονη μορφή των ΜΜΕ και αυτό είχε μεγάλο κόστος σε προσωπικό επίπεδο

Αυτή η επιλογή είχε να κάνει με την διαφωνία στον τρόπο που λειτουργεί πλέον ο χώρος,  στην εξάρτηση από τους οικονομικά ισχυρούς που προβάλλονται μόνο λόγω δύναμης και αφήνοντας πραγματικά τοπικούς «ήρωες» στην αφάνεια

Με τον Γιάννη Γεωργακόπουλο γνωριστήκαμε πριν αρκετά χρόνια, στα πρώτα του βήματα (ραδιοφωνικά τότε), συνεργαστήκαμε στο mats.gr και παρά την διαφορετικότητα μας, έχουμε ένα κοινό που υπερκαλύπτει οτιδήποτε άλλο, την αγνή αγάπη για τον αθλητισμό και την δημοσιογραφία.

Η προσπάθεια του στα τοπικά ήταν πάντα αξιέπαινη αλλά δίχως ιδιαίτερη προβολή κατ’ εμέ. Γι’ αυτό και τώρα, με την… γέννηση του «www.topikonews.gr», θεώρησα πως ήρθε η ώρα να τον στηρίξω όπως και αυτός πριν πολλά χρόνια, να κάνουμε μαζί μια προσπάθεια και να προβάλουμε τον τοπικό αθλητισμό όπως νομίζουμε ότι πρέπει και όχι όπως μας έχουν συνηθίσει

Μιλάμε για αλλαγή. Καυτηριάζουμε τη βία, την διαιτησία, τους παράγοντες, τις αρχές, αλλά όχι τον ίδιο μας τον εαυτό. Και πλέον από αυτό το βήμα, θα αλλάξουμε πρώτα εμείς και μετά θα αλλάξουμε τον… κόσμο. Όσο μπορούμε και όσο μας επιτρέψουν οι δυνάμεις μας.

Πλέον τα… φώτα θα πέσουν με διαφορετικό τρόπο στο τοπικό ποδόσφαιρο και μπάσκετ της Αχαΐας και ελπίζουμε να καλύψουμε όλη την γκάμα των ανθρώπων που θα μας επισκεφτούν. Θα προσπαθήσουμε να σας ταξιδέψουμε σε πράγματα που δεν έχετε συνηθίσει και να δώσουμε μια εικόνα διαφορετική, που θα γεμίσει τις καρδιές όλων.

Για τα λάθη μας είμαστε ήδη προετοιμασμένοι. Όπως και για την κριτική. Αυτήν περιμένουμε. Γιατί, όπως μας έλεγε στην σχολή δημοσιογραφίας και ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, «Αν για το ίδιο θέμα, βρεις υπέρμαχους και ορκισμένους πολέμιους, είσαι… επιτυχημένος».

Βαγγέλης Μιχάλης

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.