Απρόσμενοι θάνατοι ποδοσφαιριστών

0

Πριν ξεκινήσουμε το νέο μας άρθρο, να σας ενημερώσουμε πως και αυτή την εβδομάδα το Κουπόνι του στοιχήματος έχει πολλούς αγώνες, για τους οποίους πριν παίξετε μπορείτε να δείτε τα προγνωστικά στοιχήματος και έγκαιρα απ’ τους αρθρογράφους του ιστοχώρους μας και κατόπιν να παίξετε ότι σας “τραβήξει” περισσότερο με μελέτη ασφαλώς πρώτα και γιατί όχι με λίγο τύχη να μην οδηγηθείτε στο πολυπόθητο ταμείο!

Το σημερινό θέμα μας, οφείλω να πω πως δεν μου είναι καθόλου ευχάριστο, όμως νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει μία αναφορά-καταγραφή ορισμένων γεγονότων γιατί η ιστορία με τους αιφνίδιους θανάτους των ποδοσφαιριστών, τολμώ να πω πως έχει φτάσει στο μη περαιτέρω.

Νταβίντε Αστόρι

Ο θάνατος λοιπόν του εν ενεργεία παίκτη της Φιορεντίνα, Νταβίντε Αστόρι ήρθε να συγκλονίσει τον ποδοσφαιρικό πλανήτη και να θέσει εκ νέου προβληματισμούς στον κόσμο.

Ο αρχηγός των “Βιόλα” ήταν μόλις 31 ετών και συγκαταλέγεται σε μια μακρά λίστα με θανάτους ποδοσφαιριστών σε τόσο νεαρή ηλικία που τα τελευταία χρόνια, εξ’ όσων διαφαίνεται αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.

Ο Αστόρι αν προλάβαινε να αγωνιστεί στο παιχνίδι του συλλόγου του με την Ουντινέζε, κατά πάσα πιθανότητα θα ήταν εξ’ αυτών που έχουν ξεψυχήσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Τα αίτια του θανάτου του μπορεί να μην είναι ακόμα γνωστά, όμως το πιθανότερο είναι αιφνίδια καρδιακή προσβολή, εξάλλου κάποιο χρόνιο πρόβλημα ή οτιδήποτε παρεμφερές θεωρητικά αποκλείεται, καθώς τα ιατρικά επιτελεία των ομάδων στις μέρες μας είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και θα το είχαν αντιληφθεί αν συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Θα σταματήσει κάποτε αυτή η επαναλαμβανόμενη δυσάρεστη ιστορία με πρόωρες απώλειες ψυχών; Κι αν ναι, πότε; Εν πάση περιπτώσει, ας πάμε να δούμε κάποιες ιστορίες ποδοσφαιριστών που άφησαν την τελευταία τους πνοή τόσο νέοι και τόσο άδικα. Περιπτώσεις σαν του Αστόρι που βύθισαν στο πένθος όλο το φίλαθλο κοινό, απανταχού του πλανήτη.

Μαρκ Βιβιέν Φοέ (2003)

Ήταν 28 ετών, γεννηθείς το 1975. Βρισκόμαστε στο 2003 και στο κύπελλο συνομοσπονδιών. Το Καμερούν (αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Φοέ) αντιμετωπίζει την Κολομβία και ο αγώνας φτάνει προς την λήξη του με την Αφρικάνικη ομάδα να κερδίζει 1-0.

Λίγο πριν το τέλος λοιπόν ο Φοέ σωριάζεται στον αγωνιστικό χώρο χάνοντας τις αισθήσεις του και το φορείο τον μεταφέρει αμέσως εκτός γηπέδου, ενώ σαφώς γίνεται και αλλαγή.

Κανείς δεν κατάλαβε όμως την σοβαρότητα της κατάστασης και χαρακτηριστικό δείγμα αυτού είναι πως παίκτες και τεχνική ηγεσία στην λήξη του ματς πανηγυρίζανε για την νίκη χωρίς ασφαλώς να γνωρίζουν πως το νήμα της ζωής του Φοέ κοβότανε οριστικά εξαιτίας καρδιακής προσβολής.

Αυτός ο θάνατος έγινε ο πρώτος ευρεία γνωστός της νέας χιλιετίας και σημάδεψε όχι απλώς μία διοργάνωση, αλλά μία ολόκληρη εποχή.

Μίκλος Φεχέρ (2004)

Στις 25 Ιανουαρίου του 2004 η Μπενφίκα έχει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας κόντρα στην Γκιμαράες.

Οι φιλοξενούμενοι λίγο μετά το πέρας του 90ου λεπτού της συνάντησης κι ενώ έχουμε μπει στις καθυστερήσεις ανοίγουν το σκορ και λίγα λεπτά έπειτα ο Φεχέρ παρεμποδίζει παίκτη των γηπεδούχων να εκτελέσει γρήγορα το πλάγιο, παίρνει κίτρινη κάρτα, γελάει και πέφτει σοκαριστικά στο έδαφος.

Μεμιάς άπαντες αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης, αφού ο τρόπος που έπεσε κάτω ο νεαρός παίκτης κατέστησε πασιφανές το γεγονός πως τα πράγματα δεν πήγαιναν διόλου καλά.

Κλάματα έχουν ξεσπάσει πριν ο Φεχέρ βγει καν απ’ το γήπεδο, καθώς πολλοί έχουν καταλάβει το μοιραίο της όλης κατάστασης. Εν τέλει ο Φεχέρ σε ηλικία 24 ετών φεύγει απ’ την ζωή προδομένος απ’ την καρδιά του.

Αντόνιο Πουέρτα (2007)

Σε παιχνίδι με την Χετάφε, η Σεβίλλη έχει ένα σχετικά εύκολο απόγευμα που όμως όπως θα αποδειχτεί στην πορεία, κάθε άλλο παρά θετικά θα μείνει στη μνήμη εκείνων που είδαν τον εν λόγω αγώνα. Ο 22χρονος Αντόνιο Πουέρτα πέφτει στο έδαφος και του γυρίζει η γλώσσα, όμως προς στιγμήν συνέρχεται και φαίνεται πως κάθε κίνδυνος έχει περάσει.

Όμως, γίνεται αλλαγή, πηγαίνει στα αποδυτήρια όπου εκεί υπέστη πολλές συνεχόμενες καρδιακές προσβολές, οι οποίες τον έκαναν να αφήσει την τελευταία του πνοή πριν καν οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

Εξαιτίας μάλιστα αυτού του περιστατικού αναβλήθηκε λόγω πένθους και ο αγώνας των Ισπανών απέναντι στην ΑΕΚ για τα προκριματικά του Κυπέλλου Uefa της περιόδου 2007-2008.

Υπάρχουν βέβαια και άλλες περιπτώσεις λιγότερο γνωστές με παίκτες που έχασαν την ζωή τους είτε μέσα στο γήπεδο, είτε λίγο πριν την διεξαγωγή παιχνιδιού, είτε κατόπιν. Αυτά τα 3 παραδείγματα του παρελθόντος συν το πρόσφατο με τον Αστόρι νομίζω είναι υπέρ του δέοντος αρκετά για να αναδείξουν το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει πάρα πολλά χρόνια τώρα!

Κάτι δεν πάει καλά

Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2018 νέοι, γυμνασμένοι άνθρωποι, οι οποίοι σημειωτέον παρακολουθούνται συνεχώς από ιθύνοντες ιατρούς να χάνουν τη ζωή τους τόσο άδικα.

Χωρίς να μπορώ να γνωρίζω επακριβώς το τι συμβαίνει, είναι λίαν προφανές πως κάτι δεν πάει καλά. Δεν ξέρω αν αυτά που οι ομάδες δίνουν στους ποδοσφαιριστές επιθυμούν να τα ονομάζουν βιταμίνες, βοηθητικά στοιχεία, χάπια, ντόπες (μη ανιχνεύσιμες) ή δεν ξέρω και γω πως αλλιώς, όμως κάποτε αυτή η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει.

Όλος ο κόσμος γνωρίζει πως ειδικά οι σύγχρονοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι τρέχουν αδιάκοπα απ’ το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό του αγώνα δεν το έχουν πετύχει τούτο με γυμναστική και απλούστατα γιατί κάτι τέτοιο με τις κανονικές δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος είναι ανέφικτό.

Ας βάλουν λοιπόν οι υπεύθυνοι των συλλόγων πάνω απ’ όλα την ζωή των ποδοσφαιριστών, γιατί καλά είναι τα γκολ, καλές είναι οι δόξες, καλά είναι τα υπέρογκα ποσά που λαμβάνουν οι περισσότεροι εξ’ αυτών, αλλά η ζωή είναι πραγματικά αναντικατάστατη.

Ας προτιμήσουν να προσφέρουν λιγότερο θέαμα στο φιλοθεάμων κοινό και πιο “ανθρώπινες” καταστάσεις, παρά “ρομπότ”, τα οποία δεν παίρνουν ανάσα τρέχοντας καθ’ όλη την διάρκεια του εκάστοτε παιχνιδιού πάνω κάτω το γήπεδο. Πρώτα είναι η ζωή και όλα τα άλλα έπονται. Αυτά και να ευχηθούμε τέτοιο περιστατικό να μην συμβεί ποτέ πια. Νισάφι πια όλη αυτή η κατάσταση. ΦΤΑΝΕΙ!

Κλείνοντας, ένα μεγάλο ΑΝΤΙΟ στον Νταβίντε Αστόρι… Να αναπαυθεί η ψυχούλα του εν ειρήνη… RIP.

Επισκεφτείτε το bet-on-arme.com, διαβάστε καθημερινά αναλύσεις και προγνωστικά για το στοίχημα, ενημερωθείτε από τα στατιστικά και το livescore για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν.

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Ο Αίολος Αγυιάς επικράτησε εις βάρος της Α.Ε. Αγυιάς με…
Cresta Posts Box by CP