Α1 ΕΣΚΑ-Η: Ο απόηχος και οι πρωταγωνιστές της 16ης στροφής

0
Η 16η στροφή της Α1 ΕΣΚΑ-Η ανήκει στο χρονοντούλαπο της φετινής σεζόν και προσέφερε εκ νέου συγκινήσεις.

Πάμε να δούμε τους πρωταγωνιστές, τον απόηχο, τα στατιστικά και τα σημεία αναφοράς της 16ης αγωνιστικής:

Ο Πρωταγωνιστής: Σταύρος Κάλλης (Σφήκα Αμαλιάδας): Με 25 πόντους και 5 εύστοχα τρίποντα οδήγησε επιθετικά την Σφήκα Αμαλιάδας στο νικηφόρο ντέρμπι με την ΕΑΠ, που διατηρεί σε τροχιά ανόδου την ομάδα από την Ηλεία.

5 νίκες γηπεδούχων, 2 νίκες φιλοξενούμενων

Το «βαρόμετρο»: Ο Γιώργος Αγγελακόπουλος πραγματοποίησε μεστή εμφάνιση στη δύσκολη νίκη του Αίολου Αγυιάς επί του Ολυμπιονίκη, με τον 24χρονο πλέι-μέικερ να τελειώνει τον αγώνα με 16 (4).

Η καλύτερη επίθεση: Οι 84 πόντοι της Σφήκας επί της ΕΑΠ στην Αμαλιάδα.

Η καλύτερη άμυνα: Οι 37 πόντοι παθητικό του Ήφαιστου Αχιλλέα στη νίκη επί του Κεραυνού Αιγίου.

Το ματς: Σφήκα Αμαλιάδας- ΕΑΠ: Το ντέρμπι τα είχε όλα και μπασκετική ατμόσφαιρα με κόσμο και από τις 2 πλευρές. Το 3ο δεκάλεπτο ήταν κλειδί και ήταν αυτό που έδωσε το προβάδισμα στην Σφήκα με την ΕΑΠ να είναι δύσκολο να επιστρέψει από το -14, για να επιβληθούν δίκαια οι γηπεδούχοι με 84-75, σε μία άκρως σημαντική νίκη.

Η νίκη: Το «2» της Γαλήνης με τον Παναχαϊκό έδωσε ανάσα στην ομάδα του Κώστα Γιαννόπουλου, που ξεμάκρυνε από τις τελευταίες θέσεις.

Το στατιστικό: Μπαζίνας και Παπαφωτίου οδήγησαν εκ του ασφαλούς την Απολλωνιάδα στην 6η νίκη της. Ο Μπαζίνας σκόραρε 23, ο Παπαφωτίου 16 και οι «μελανύλευκοι» 66 συνολικά, κερδίζοντας τα Αραχωβίτικα με 66-59.

Το (+): Συνεχίζει ακάθεκτος ο Προμηθέας 2014 (14-2) που πέρασε και από την Ζάκυνθο με 71-60.

Το (-): Η άσχημη εμφάνιση του Κεραυνού στο τοπικό ντέρμπι του Αιγίου με τον Ήφαιστο, αν και η ομάδα του Νίκου Αρβανίτη αγωνίστηκε με βασικές ελλείψεις.

Ο προπονητής: Ο Βασίλης Νιπεργιάλης είχε προετοιμάσει αγωνιστικά και πνευματικά την ομάδα του για το ντέρμπι με την ΕΑΠ. Έδειξε ότι το ήθελε περισσότερο, πήρε πολλά από τα ατού του ρόστερ και γενικά έκανε σχεδόν άριστο κοουτσάρισμα.

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Ο Νίκος Ψαρρας μετά το Buddha Massage, που έχει αφήσει…
Cresta Posts Box by CP