Β΄ΕΠΣΑ: Το ντέρμπι στην Δόξα Νιφ., ημέρα των φαβορί στον 2ο όμιλο (Ο απόηχος της 18ης)

0
Ολοκληρώθηκε η 18η αγωνιστική στην Β΄κατηγορία και στον 1ο όμιλο η Δόξα Νιφορείκων πήρε το ντέρμπι από το Σταροχώρι, ενώ στον 2ο όμιλο δεν είχαμε εκπλήξεις.

Α΄όμιλος: Πλήρης κυριαρχία της Δόξας Νιφορείκων

Η Δόξα Νιφορεΐκων ήταν καταιγιστική, πιο έτοιμη πνευματικά για το μεγάλο και δύσκολο ντέρμπι με το Σταροχώρι στο γήπεδο της Χαλανδρίτσας και εν τέλει το εμφατικό 4-1 καταδεικνύει ότι η μέχρι τώρα τροχιά των πρωτοπόρων νεοφώτιστων μόνο τυχαία δεν είναι.

Τα πάντα κρίθηκαν νωρίς, αφού οι «μαυραετοί» προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 3-0 και ο αντίπαλος ήταν ακατόρθωτο να επιστρέψει. Έτσι η ομάδα της Δυτικής Αχαΐας συνεχίζει στην κορυφή και αύξησε την διαφορά από την 2η θέση στο +5, όπου εκεί πλέον αναρριχήθηκε ο Εθνικός Πατρών/Πολύτεκνος, που πανηγύρισε στο ντέρμπι των φορμαρισμένων στο Πετρωτό, λυγίζοντας τον εκεί Ίκαρο με 2-0.

Μεγάλη μάχη γίνεται για την 5άδα, όπου ο Λέων Αλισσού δείχνει να εδραιώνεται, παίζοντας όσο χρειαζόταν για να λυγίσει την αντίσταση της ουραγού Δάφνης Πατρών. Ακολουθεί ο Αστέρας Μιντιλογλίου, που υπολείπεται ενός βαθμού από τα «λιοντάρια», επιστρέφοντας μετά από καιρό στις νίκες επί της αδύναμης και ελλιπούς Καλλιθέας. Τα γκολ σημείωσαν οι Μπαλασόπουλος (2) και Σίδερης.

Σε άνοδο τα Καμίνια

Στην μάχη της επιβίωσης τα Καμίνια έδειξαν για ακόμα μια εβδομάδα ότι έχουν βελτιωθεί αισθητά και πήραν το ντέρμπι των χαμηλών στρωμάτων από τον Παναχαϊκό, με τον Βέσση να «χτυπάει» στο 70΄.

Μόνο με «θαύμα» θα αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό η Δάφνη που δεν πείθει. Σημαντικό τρίποντο απέσπασε ο Ατρόμητος Λάππα με 1-0 επί της Περιβόλας και συνεχίζει να κυνηγάει με αξιώσεις τα πλέι-οφ, ενώ οι Πετεινοί έριξαν στο καναβάτσο τον Φαραϊκό με 2-1 και ξεμάκρυναν από τα πλέι-άουτ.

Δύο φορές προηγήθηκε με τον Αχαϊκό η Αστραπή με Ορφανίδη και Φράγγο, αλλά ισάριθμες ισοφάρισε η ομάδα του Γιάννη Ψαρρά με Νικολόπουλο και Σκούρτα και «τσίμπησε» σημαντικό πόντο, με την «Μπάρτσα» να απομακρύνεται από την 5άδα.

 

Β΄όμιλος: Αγωνιστική των φαβορί

Η Αναγέννηση Ψαθόπυργου ξεπέρασε τον σκόπελο του Ζαβλανίου/Αίαντα και παρέμεινε στον θώκο της βαθμολογίας, στον 2ο όμιλο της Β΄κατηγορίας, επικρατώντας με 3-1. Έτσι η ομάδα του Βασίλη Φίλιππα παρότι ζορίστηκε για ένα ημίχρονο από την αντίστοιχη του Γιάννη Δρακοπαναγιωτάκη παραμένει για 2η σερί εβδομάδα στην κορυφή και το Άνω Καστρίτσι συνεχίζει να καταδιώκει τους προπορευόμενους.

Η ομάδα του Βασίλη Μπαλατή δυσκολεύτηκε αφάνταστα από τον ικανό και φορμαρισμένο Πανιώνιο/ Αχιλλέα, που συνάμα έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 45΄(αποβολή Σπάχιου) και το γκολ του Αρκαντίνη ήταν αρκετό για να επανέλθει στις νίκες το Άνω Καστρίτσι, που είχε λύγισε μετά από έναν ολόκληρο γύρο στην έδρα της Φλόγας Ροδιάς.

Ο Αετός Ρίου επέβαλλε από την αρχή τον ρυθμό του, εκμεταλλευόμενος την δύναμη της έδρας και επικράτησε εμφατικά της Αβύθου Αιγιαλείας με 4-1, έχοντας στρογγυλοκαθίσει στην 3η θέση. Ο Απόλλων Εγλυκάδας με κεκτημένη ταχύτητα από τις νίκες και τις καλές εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα φιλοδώρησε τον ανεβασμένο ΠΑΟΚ Πατρών με 5 τέρματα και προσέθεσε ακόμα μία σημαντική παρουσία στο ενεργητικό του και με στόχο τα πλέι-οφ.

Φοίνικας Ζήριας και Φλόγα Ροδιάς πήραν τα ντέρμπι της Αιγιαλείας με Απόλλων Αιγίου και Αστέρα Τέμενης και πιστοποίησαν για ακόμα μία αγωνιστική ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση και θέλουν διακαώς την είσοδο στην 5άδα. Εύκολο απόγευμα είχε η Αργυρά που νίκησε τον Ολυμπιακό με 3-0, περνώντας πάνω από τον Πανιώνιο/Αχιλλέα, ενώ ο Αχιλλέας Καμαρών πήρε την «ανάσα» από το Δρέπανο.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και Βαθμολογίες:

Α’ Όμιλος

Ίκαρος Πετρωτού- Εθνικός/Πολύτεκνος 0-2

Λέων Αλισσού- Δάφνη Πατρών 3-0

Παναχαϊκός- Καμίνια 0-1

Πετεινοί- Φαραϊκός  2-1

Αστραπή Ψαρ.- Αχαϊκός  2-2

Σταροχώρι- Δόξα Νιφορείκων 1-4

Αστέρας Μιντιλ.- Καλλιθέα  3-0

Ατρόμητος Λάππα- Περιβόλα 1-0

 

Β’ Όμιλος

Αχιλλέας Καμαρών- Δρέπανο  1-0

Άνω Καστρίτσι- Πανιώνιος/Αχιλλέας 1-0

Αργυρά- Ολυμπιακός Πατρών 3-0

Αετός Ρίου- Άβυθος Αιγιαλείας  4-1

Αστήρ Τέμενης- Φλόγα Ροδιάς  0-2

Απόλλων Αιγίου- Φοίνικας Ζήριας 1-3

Ζαβλάνι/Αίας- Αναγέννηση Ψαθοπύργου 1-3

Απόλλων Εγλυκάδας-ΠΑΟΚ Πάτρας  5-2

 

Οι βαθμολογίες (σε 18 αγώνες)

Α΄ όμιλος

1 Δόξα Νιφ. 44

——————————

2 Πολύτεκνος/Εθνικός Π.  39

3 Σταροχώρι 37

4 Ικαρος Πετρ. 35

5 Λέων Αλισσού 33

——————————-

6    Αστέρας Μιντ. 32

7  Ατρόμ. Λάππα 29

8  Αστραπή Ψαρ. 27

9 Περιβόλα 25

10 Πετεινοί 24

11 Φαραικός 21

—————————

12 Αχαϊκός 19

13 Καλλιθέα 13

14 Παναχαϊκός 11

15 Καμίνια 11

——————

16 Δάφνη Π. 4

 

Β΄ όμιλος

1 Αναγέννηση Ψ. 45

—————————–

2 Άνω Καστρίτσι 42

3 Αετός Ρίου 39

4  Φοίνικας Ζήρ. 34

5  Φλόγα Ρόδιας 33

—————————

6 Απόλλων Εγλ. 33

7  Αργυρά Π. 31

8 Πανιώνιος Αχιλ. 29

9 Άβυθος 21

10 Αχιλλέας Καμ. 19

11 Ζαβλάνι/Αίας 18

———————————

12 Αστήρ Τέμενης 14

13 ΠΑΟΚ Πατρών 14

14 Απόλλων Συν. 13

15 Ολυμπιακός Π. 11

—————————

16 Δρέπανο 11

 

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Πέρασε και η 16η στροφή στην Γ΄Εθνική και τον 1ο…
Cresta Posts Box by CP