ΕΑΠ- Αχαγιά ’82 74-81: Η κριτική των παικτών

0

ΕΑΠ (Γ. Σκροπολίθας)

Γκούτης (-): Αγωνίστηκε ελάχιστα, δίνοντας ανάσες στον Πίκιο. Πήρε προσπάθεια από τα 6.75 με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι. Βέβαια, βάσει χρόνου συμμετοχής δεν μπορεί να κριθεί.

Φωτιάδης (7/10): Έδωσε λύσεις σε άμυνα και πέτυχε 7 πόντους στην επίθεση. Έπαιξε αρκετό χρόνο και γενικότερα η παρουσία του είναι θετική. Αρκετά συγκεντρωμένος και στην οργάνωση του παιχνιδιού της ΕΑΠ.

Καλπακής (7/10): Πέτυχε 2 κρίσιμα τρίποντα και έδωσε ανάσες στην θέση του πόιντ γκάρντ, όποτε του ζητήθηκε. Συνολικά σκόραρε 10 πόντους και ήταν ένας άξιος ρολίστας με πάθος στον χτεσινό τελικό.

Κιτσούκαλης (5/10): Συνήθως χρησιμοποιείται για τις «επικίνδυνες αποστολές». Πολύτιμος στην άμυνα σε κάθε ματς, αλλά χτες έκανε γρήγορα 2 φάουλ και βγήκε εκτός ρυθμού.

Κόλλιας (6/10): Με το που μπήκε στο παρκέ, πέτυχε τρίποντο και ανέβασε ψυχολογικά την ομάδα του. Αποπειράθηκε άλλες 3 φορές από τα 6.75, αλλά δεν βρήκε το στόχο. Κέρδισε και έχασε μάχες στην άμυνα.

Σταυρόπουλος (6/10): Πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά επιθετικά δεν προσέφερε τα αναμενόμενα. Διαθέτει εξαιρετικό σουτ από μέση και μακρινή απόσταση, αλλά χτες δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, παρότι δεν πήρε πολλές προσπάθειες.

Μητσιμπόνας (6/10): Είχε τον δύσκολο ρόλο της φύλαξης του Σταμόπουλου και τα «βρήκε σκούρα», λόγω απειρίας, παρότι είχε πάθος και ενέργεια. Σημείωσε 4 πόντους, πάλεψε στην άμυνα, αλλά έκανε 4 φάουλ γρήγορα και δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο θα ήθελε.

Πίκιος (8/10): Ήταν εξαιρετικός με 23 πόντους και 2 τρίποντα. Πέτυχε κρίσιμα καλάθια και ήταν ψύχραιμος στις βολές. Μαζί με τον Σαμαρά, ότι καλύτερο είχε να επιδείξει η ΕΑΠ.

Σαμαράς (10/10): Απλά απολαυστικός. Ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 25 πόντους. Εξαιρετικός στο πρώτο και τρίτο δεκάλεπτο. Ο ηγέτης των «μελανόλευκων».

factori

ΑΧΑΓΙΑ ’82 (Χ.Σαράντης)

Σταμόπουλος (9/10): Στο δεύτερο δεκάλεπτο έπαιξε μόνος του την ΕΑΠ, με μαγικές φάσεις και ηγετικό στυλ. Στην επανάληψη «κλείστηκε» και δεν μπόρεσε να απειλήσει, ενώ έχασε και κάποιες κρίσιμες βολές. Σταμάτησε στους 17 πόντους, αλλά έκανε πολλές δουλειές στο παρκέ και οφείλονται πολλά στην παρουσία του.

Σφυρίδης (8/10): Έκανε το κάτι παραπάνω, εκεί που δεν τον περίμενε ο αντίπαλος. Πέτυχε 6 πόντους και 2 σημαντικά και παλικαρίσια καλάθια, που κράτησαν όρθια την Αχαγιά ’82, σε κομβικό σημείο. Η έκπληξη του τελικού.

Κοτσέτας (9/10): Ο MVP των φιλοξενούμενων. Όταν το ματς ζόρισε και η πλάστιγγα έγειρε προς το μέρος της ΕΑΠ, δήλωσε παρών, ανέλαβε δράση και οδήγησε το ματς στην παράταση. Εκεί πετυχαίνει ένα σπουδαίο «τρίποντο» και «κόβει» τα πόδια του αντίπαλου. 17 ήταν οι πόντοι του.

Ταρνάρης (8/10): Εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση (13 με 2 τρίποντα). Δίνει μεγάλο προβάδισμα και ψυχολογία, με τρίποντη «βόμβα» στην παράταση. Πολύτιμος για την ομάδα του Χρήστου Σαράντη.

Λυκούδης (7/10): Πέτυχε 1 τρίποντο και συνολικά 9 πόντους. Βγήκε με 5 φάουλ, 3.5 λεπτά πριν το φινάλε. Έχασε αρκετές μάχες, αλλά κέρδισε και ορισμένες, βγάζοντας ψυχή και ενέργεια. Αρκετά καλός και αυτός.

Νικολόπουλος (8/10): Δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα, έχοντας άσχημα ποσοστά εντός παιδιάς. Βέβαια, έπαιξε ρόλο και η κούραση από την ανατροπή με την Παναχαϊκή, αφού και χτες έδωσε δεκάδες μάχες μέσα στη ρακέτα. Τελικά στα δύσκολα ήταν μάχιμος, πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο προς το τέλος και τελείωσε το ματς με 19 πόντους.

Παπαδόπουλος (-): Έπαιξε ελάχιστα και δεν είναι δυνατό να κριθεί.

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Στον μεγάλο τελικό της Α1 ΕΣΚΑ-Η, που θα αναδείξει τον…
Cresta Posts Box by CP