Ερασιτεχνικό- Γκάλοπ: «Κουμπωμένοι» οι πάγκοι

0
12 προπονητές από την Γ΄ Εθνική μέχρι την Γ΄ κατηγορία έθιξαν το ζήτημα της επανέναρξης των τοπικών πρωταθλημάτων, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις τους για τη συνέχιση των αγώνων

Βιώνοντας τις δύσκολες ημέρες της πανδημίας όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό είναι το αγαθό της υγείας και πόσο έρχονται σε δεύτερη μοίρα τα υπόλοιπα πράγματα στην ζωή μας, όταν αυτή τεθεί σε αμφιβολία.

Από εκεί και πέρα άπαντες ευχόμαστε να ξεπεράσουμε τις δυσμενείς συνθήκες και την πίεση που έχει επιφέρει στην καθημερινότητα όλων ο κορωνοϊός, αλλά οι προπονητές των σωματείων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Αχαΐας συμφωνούν στο να μην έχουμε επανέναρξη στα πρωταθλήματα, όταν επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς.

Η «Match» συνομίλησε με 12 τεχνικούς, καλύπτοντας το φάσμα όλων των κατηγοριών από Γ΄ εθνική μέχρι Γ΄ κατηγορία με τις απόψεις τους να συγκλίνουν στο ίδιο συμπέρασμα. Όχι στην επανέναρξη ήταν η… ετυμηγορία και πάνω από όλα η διασφάλιση της υγείας των ποδοσφαιριστών τους.

* Οι απόψεις των ομάδων με αλφαβητική σειρά

  ΑΕ Αρόης (προπονητής Θ. Πατρώνης): «Πιστεύω ότι είναι ανέφικτο να συνεχιστεί το πρωτάθλημα από την στιγμή που θα μπούμε σε μία κανονικότητα αρχές Ιουνίου.

Πρώτα η υγεία των ποδοσφαιριστών είναι μείζον ζήτημα και στη συνέχεια ποιες ομάδες θα ανέβουν στην επόμενη κατηγορία. Δεδομένα κάποιοι θα ευνοηθούν και κάποιοι θα αδικηθούν. Η κατάσταση που ζούμε είναι πρωτόγνωρη και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη δύσκολη χρονιά που έρχεται».

 

  Αναγέννηση Ψαθόπυργου (προπονητής Β. Φίλιππας): «Αντικειμενικά υπό τις παρούσες συνθήκες τα πρωταθλήματα είναι δύσκολο να συνεχιστούν. Η δημόσια υγεία είναι αυτό που προέχει, όσο κι αν εμείς θέλουμε να βρεθούμε πάλι στο γήπεδο.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα προπονηθούμε και αγωνιστούμε απαιτούν τον συγχρωτισμό πολλών ανθρώπων. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα σωματικής επαφής και αυτό ξέρουμε ότι ως τώρα φέρει κινδύνους. Φανταστείτε να αρχίσουν τα ματς και να προκύψει κρούσμα σε αθλητή. Άρα πιστεύω ότι στην παρούσα φάση είναι ανέφικτο να ξεκινήσουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα».

 

  Άνω Καστρίτσι (προπονητής Β. Μπαλατής): «Είναι σημαντικό που όλοι όσοι ασχολούμαστε με το τοπικό ποδόσφαιρο χαίρουμε άκρας υγείας.

Από εκεί και πέρα είμαι της άποψης ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, γιατί όλα τα παιδιά έχουν μείνει χωρίς προπόνηση από την εβδομάδα του καρναβαλιού. Είναι δύσκολο να επανέλθουν και γενικά να μαζευτούν ξανά στις αρχές καλοκαιριού (φοιτητές κλπ.).

Οι αποφάσεις που θα παρθούν θα προξενήσουν ευχάριστα και δυσάρεστα συναισθήματα, αλλά καλούμαστε να τις σεβαστούμε και να προχωρήσουμε».

 

Αστέρας Τσουκαλεΐκων (προπονητής Σ. Αθανασόπουλος): «Δεν γίνεται να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Πρώτον γιατί οι παίκτες είναι καιρό σε απραξία και δεύτερον γιατί οι παράγοντες θα μπουν σε διαδικασία να πληρώνουν χρήματα χωρίς λόγο.

Μας δίνεται η ευκαιρία να αναβαθμίσουμε το ποδόσφαιρο μας με δύο κατηγορίες (Α΄και Β΄), θεωρώντας ότι η Γ΄ ουσιαστικά δεν βοηθάει κάπου. Ας πιάσουν οι διοικούντες την ευκαιρία από τα μαλλιά».

 

  Αχιλλέας Καμαρών (προπονητής Γ. Αμασιάδης): «Πρέπει να σκεφτούμε την υγεία όλων. Οι ποδοσφαιριστές είναι οι πρωταγωνιστές και θα είναι λάθος να παίξουν ποδόσφαιρο μετά από τέτοια αποχή.

Πρέπει να γίνει κατάλληλη προετοιμασία και δεν γίνεται να υπάρξει δράση μέσα στο καλοκαίρι και με τόσο ζέστη. Προσωπικά είμαι κατά των μπαράζ. Μία λύση θα ήταν να ανέβουν κατηγορία οι 2 πρώτες ομάδες και αντίστοιχα να υποβιβαστούν οι 2 τελευταίες. Τώρα με την ύπαρξη μπαράζ σίγουρα θα προκληθούν αδικίες».

 

  Γαλήνη (προπονητής Μ. Παπαγιάννης): «Το πρωτάθλημα πρέπει να σταματήσει εδώ, γιατί υπάρχει κίνδυνος να υπάρξουν σε αθλητές νέα κρούσματα.

Τώρα όσον αφορά τις κατατάξεις, είμαι της άποψης ότι ο καθένας πρέπει να πάρει ότι του αναλογεί, βάσει θέσης.

Πιστεύω ότι είναι δίκαιο και για εμάς, αλλά και για τον Ίκαρο Λακκόπετρας να ανέβουμε κατηγορία, έχοντας διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου».

 

   Δαβουρλής Κ΄92 (προπονητής Δ.Ράπτης): «Είναι σίγουρο πώς δεν μπορεί να συνεχιστεί με τον προγραμματισμένο τρόπο η δράση. Εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες από υγειονομικής άποψης και μπορεί να ολοκληρωθεί πριν τις 20 Ιουνίου, θα πρέπει να βρεθεί τρόπος λογικής κυπέλλου, λαμβάνοντας υπόψη την θέση της κάθε ομάδας στην ειδική βαθμολογία, που θα δίνει πλεονέκτημα στην καλύτερη ομάδα σε περίπτωση ίδιου σκορ.

Δεν συμφωνώ από την άλλη να υπάρξει άνοδος ή υποβιβασμός ομάδων, με βάση την κατάταξή τους μέχρι τη διακοπή. Από την άλλη ότι και να συμβεί από υγειονομική άποψη θα πρέπει να είναι άμεσα εναρμονισμένο με τις οδηγίες των επιστημόνων ειδικών επί του θέματος. Αν δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες συνθήκες ασφάλειας της υγείας των αθλητών δεν πρέπει να συμβεί τίποτα».

 

  Εθνικός Πατρών/Πολύτεκνος (προπονητής Κ. Θούας): «Είναι δύσκολο με όσα επικρατούν να μπούμε πάλι σε ρυθμό αγωνιστικών υποχρεώσεων. Υπάρχει μεγάλη αποχή και με τις θερμοκρασίες που θα υπάρχουν το καλοκαίρι είναι επικίνδυνο να παιχθεί ποδόσφαιρο. Το ζήτημα είναι να ξεφύγουμε δια παντός από την πανδημία και μετά να δούμε πιο «καθαρά» το τι πρέπει να γίνει με τα πρωταθλήματα».

 

  Θύελλα Πατρών (προπονητής Σ. Πεφάνης): «Είμαι της άποψης ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και ο κυριότερος λόγος είναι η υγεία όλων των εμπλεκόμενων. Ποιος θα πάρει την ευθύνη αν έχουμε κάποιο κρούσμα; Μετά για να επανέλθουν οι ποδοσφαιριστές σε υψηλό επίπεδο πρέπει να κάνουν προετοιμασία 6-8 εβδομάδες.

Τώρα στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής για παράδειγμα η δική μου ομάδα θα παίξει 3 ντέρμπι, ενώ άλλες ομάδες θα παίξουν με κάποιες που ίσως δεν θα κατέβουν καν. Είναι σωστό αυτό; Γι’ αυτό πιστεύω πως δεν πρέπει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα».

 

   Πανμοβριακός (προπονητής Θ. Παπουτσής): «Θεωρώ ότι η υγεία αποτελεί την ύψιστη επιδίωξη.

Τώρα όσο αναφορά τη συνέχιση των πρωταθλημάτων, η κατάσταση που ζούμε είναι πρωτόγνωρη και όλοι είμαστε μουδιασμένοι. Προφανώς κάποιες κατευθύνσεις πρέπει να δοθούν από τους ειδικούς, όπως βλέπουμε όμως  κανείς  δεν  μπορεί να πει με βεβαιότητα τι είναι σωστό να γίνει.

Όπως και να ‘χει, μια επανέναρξη πρωταθλήματος είναι δύσκολη, οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι, οπότε θεωρώ ρίσκο τη συνέχιση των πρωταθλημάτων, και είμαι σίγουρος ότι δεν αξίζει τον κόπο να το ρισκάρουμε».

 

    Πάτρα 2005 (προπονητής Ν. Τσολόπουλος): «Είναι αντίθετος σε περίπτωση που αποφασιστεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας.

Τα πράγματα είναι επικίνδυνα και για να έχουμε πάλι δράση σε κανονικούς ρυθμούς χρειάζονται διαβεβαιώσεις από τους ειδικούς και όχι κινήσεις προχειρότητας. Το να επανέλθουμε και να έχουμε κρούσματα μέσω των αθλητών είναι τραγικό και δεν το θέλει κανείς σε καμία περίπτωση.

Πάνω από όλα η υγεία. Τα υπόλοιπα μπορούν να περιμένουν».

 

  Σταροχώρι (προπονητής Ν. Λαγογιάννης): «Είναι πρωτόγνωρες οι καταστάσεις που ζούμε στην καθημερινότητα μας, χρειάζεται υπομονή στις αποφάσεις που θα παρθούν από τους αρμόδιους του ποδοσφαίρου και να εναρμονιστούν με τις οδηγίες των ειδικών στο τομέα της υγείας, ώστε να εξασφαλιστεί η υγεία όλων μας που είναι και το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μας».

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Τρία ονόματα που θα μπορούσαν να σταθούν και σε ανώτερο…
Cresta Posts Box by CP