Ερασιτεχνικό (Γκάλοπ): «Σφυρίχτρες» σε άνοδο!

0
Ελπιδοφόρα μηνύματα από δέκα ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που κρίνουν τα πεπραγμένα της διαιτησίας για φέτος και θεωρούν ότι κάτι αλλάζει προς το καλύτερο

Η διαιτησία αποτελεί βασικό κομμάτι σε κάθε σπορ. Ναι μεν οι ποδοσφαιριστές πρέπει να είναι οι πρωταγωνιστές και ο ρόλος των ρέφερι επιβάλλεται να περνάει απαρατήρητος, ωστόσο τα σφυρίγματα είναι μέρος του παιχνιδιού και καλώς ή κακώς το επηρεάζουν σημαντικά.

Άλλωστε πάντοτε κάποιος θα αδικείται και κάποιος θα ευνοείται, αλλά σε γενικές γραμμές και οι διαιτητές άνθρωποι είναι και όχι ρομπότ. Ιδίως στον ερασιτεχνικό χώρο που είναι πιο αγνός, σε σχέση με το «χάος» του επαγγελματικού επιπέδου, ο κάθε «άρχων» της εκάστοτε αναμέτρησης αναμφίβολα θα προσπαθήσει για το καλύτερο και το ιδανικό, που είναι φυσικά το 50-50.

Η «Match» ρώτησε 10 ποδοσφαιριστές από κάθε κατηγορία της δικής μας Ένωσης για το πώς κρίνουν την φετινή παρουσία των διαιτητών και κυρίως έθιξε ομάδες που είχαν υψηλούς στόχους, αλλά και κάποιες άλλες που θα έδιναν την μάχη τους για την παραμονή, οπότε είχαν το νου τους στην απόδοση δικαιοσύνης, μιας και οδεύαμε προς την τελική ευθεία των πρωταθλημάτων, πριν βέβαια «χτυπήσει» ο κορωνοϊός.

Το συμπέρασμα κρίνεται θετικό, ορισμένοι εξέφρασαν κάποια «χλιαρά» παράπονα, αλλά όπως και να έχει οι δηλώσεις των ποδοσφαιριστών είχαν «ζουμί» και μεγάλο ενδιαφέρον…

 * Οι απόψεις με αλφαβητική σειρά βάσει ομάδων:

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος (Αετός Ρίου):

«Προσωπικά δεν ασχολούμαι με την διαιτησία, αφού το μοναδικό που ενδιαφέρει κάθε ποδοσφαιριστή είναι να βοηθήσει την ομάδα του σε κάθε παιχνίδι. Σίγουρα έχουν γίνει λάθη σε κάποια παιχνίδια και αυτό είναι μέσα στο πρόγραμμα, αλλά δεδομένα υπάρχουν αρκετά καλοί διαιτητές».

Σωτήρης Τσίφας (Αναγέννηση Πατρών):

«Η διαιτησία φέτος σε σχέση με άλλες χρονιές έχει αρχίσει και αλλάζει επίπεδο. Υπάρχουν ορισμένοι αξιόλογοι διαιτητές, που κάνουν την διαφορά, όπως οι Φωκάς και Ανδριανός και φαίνεται ότι έχουν μέλλον, αν συνεχίσουν έτσι. Βέβαια και κάποιοι νέοι στον χώρο δεν τα πήγαν άσχημα. Απλά θεωρώ ότι ίσως θα έπρεπε να βελτιωθούν στο να μπαίνουν στην ψυχολογία του ποδοσφαιριστή, χωρίς να τον ειρωνεύονται ή να είναι αδιάφοροι σε κάποια ματς που δεν χαρακτηρίζονται ντέρμπι ή υψηλού βαθμού δυσκολίας».

Γιάννης Λαμπρόπουλος (Αστέρας Λεοντίου):

«Στα περισσότερα παιχνίδια η διαιτησία ήταν καλή, παρόλο που στην δική μας κατηγορία (Γ΄) έπαιζαν άπειρα παιδιά, μιας και θεωρείται χαμηλό το επίπεδο, σε σχέση με Β΄ και Α΄. Ωστόσο υπήρχαν και παιχνίδια όπου οι διαιτητές έχασαν τον έλεγχο και δεν υπήρχε ρυθμός και ηρεμία στις ομάδες. Πρέπει και εμείς να βοηθήσουμε από την μεριά μας, να υπάρχει καλή συνεργασία, προκειμένου να αναδειχθούν και νέα παιδιά από τον χώρο της διαιτησίας».

Νάσος Αναγνώστου (Ατρόμητος Πατρών):

«Σε γενικές γραμμές υπήρξε μία μικρή βελτίωση. Τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια προς το καλύτερο και οι διαιτητές κοιτάζουν να μην αδικήσουν κάποια ομάδα. Αυτό βέβαια το ένιωσα ως παίκτης του Πάτραι.

Όταν πήγα στον Ατρόμητο τον Ιανουάριο, τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά. Δυστυχώς η διαιτησία δεν στηρίζει την προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος, προσπαθώντας για την άνοδο τα τελευταία χρόνια. Φυσικά δεν ζήτησε βοήθεια, αλλά ούτε να παίζουν εναντίον του σε κάποια ματς και σε τόσο μεγάλο βαθμό».

Ανδρέας Νικολόπουλος (Δόξα Παραλίας):

«Εγώ ποτέ δεν στέκομαι στην διαιτησία. Άνθρωποι είναι άλλωστε και θα κάνουν λάθη, αυτό είναι αναπόφευκτο. Πάντως πιστεύω ότι το συμπέρασμα για φέτος ήταν θετικό και γενικά υπάρχουν αξιόλογοι διαιτητές στον Νομό μας, οι οποίοι αξίζουν και μακάρι να φτάσουν ακόμα και στην Α΄ Εθνική».

Νίκος Ροδόπουλος (Κεραυνός Αγίου Βασιλείου):

«Για εμένα η διαιτησία ήταν σε πολύ καλό επίπεδο φέτος. Νέοι διαιτητές αλλά και έμπειροι έδειξαν ότι προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό. Λάθη σίγουρα θα γίνουν και πάντα θα γίνονται, αλλά η προσωπική φιλοσοφία μου, όπως και του Κεραυνού είναι να μην δυσκολεύουμε περαιτέρω το ήδη δύσκολο έργο που εκτελούν οι ρέφερι».

Φώντας Τραχάνης (Λέων Αλισσού):

«Σε γενικές γραμμές η διαιτησία παίρνει θετικό πρόσημο για φέτος. Παρόλα αυτά υπήρξαν παιχνίδια στα οποία η ομάδα μου αδικήθηκε και θεωρώ πως αυτό δεν έγινε σκοπίμως, αλλά κυρίως λόγω έλλειψης έμπειρων διαιτητών στην Β΄ κατηγορία.

Γενικότερα όμως ο Λέων όλα αυτά τα χρόνια δέχεται επίθεση από την διαιτησία, λόγω της πάγιας τακτικής που ακολουθεί η ομάδα μας να μην ασχολείται με αυτήν και να μην βγάζει ανακοινώσεις. Και από την άλλη, κάποιες ομάδες που διαμαρτύρονταν συχνά, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και μέσω γνωστών τους στην ΕΠΣ, έχαιραν αρκετής εύνοιας».

Νίκος Μάγκος (Πανιώνιος/Αχιλλέας):

«Φέτος η διαιτησία δεν έκανε μεγάλα λάθη και κυρίως δεν ήταν εσκεμμένα. Οι νέοι διαιτητές προσπάθησαν να μην αδικήσουν τις ομάδες και έκαναν σοβαρή προσπάθεια, ενώ οι έμπειροι ήταν πάρα πολύ καλοί, όπως οι Σαφαρίκας, Ανδριανός, Χρονάς, Παπαδόπουλος και Καλύβας. Έχουμε καλές «σφυρίχτρες» και μακάρι η Ένωση να βγάλει διαιτητές στις μεγάλες κατηγορίες, γιατί υπάρχει ταλέντο και προοπτική».

Αντώνης Χότζα (ΠΑΟΚ Πατρών):

«Γενικά σαν ΠΑΟΚ δεν είχαμε κάποιο σοβαρό θέμα με την διαιτησία, αν εξαιρέσουμε 3-4 παιχνίδια, που είναι και λογικό να γίνουν κάποια λάθη. Συμπερασματικά είτε οι νέοι του χώρου είτε οι πιο έμπειροι έκαναν καλή δουλειά και το πρόσημο κατ΄ εμέ είναι θετικό. Μακάρι να συνεχίσουν σε ανάλογο ρυθμό και την επόμενη αγωνιστική περίοδο».

Ανδρέας Παπαδόπουλος (Προοδευτική Πατρών):

«Δεν είχαμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα σαν Προοδευτική, εκτός από μικρές λεπτομέρειες με κάποιους νέους ρέφερι, οι οποίοι αδίκησαν και εμάς αλλά και τον αντίπαλο στα μεταξύ μας παιχνίδια. Ωστόσο με το πέρασμα του χρόνου και μέσα από τα παιχνίδια θα «ψηθούν» και οι πιο άπειροι και θα στρώσουν, αφού δείχνουν να έχουν καλά στοιχεία».

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Αυτήν την εβδομάδα η εφημερίδα “MatchΑχαϊας” (18/5) φέρνει στο προσκήνιο…
Cresta Posts Box by CP