Αφιέρωμα: Οι 14 “μονομάχοι” στον 1ο όμιλο της Β΄ ΕΠΣΑ κατηγορίας

0
Επιμέλεια: Γιάννης Γεωργακόπουλος

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ανοίγει η αυλαία στο ενδιαφέρον πρωτάθλημα της Β΄ΕΠΣΑ κατηγορίας και το www.topikonews.gr σας δίνει μία μικρή γεύση από την δυναμική του κάθε ομίλου και των ομάδων που τον περικλείουν.

Μεταγραφές, πλάνα και τι θα περιμένουμε πάνω-κάτω από τους «μονομάχους» του απαιτητικού και ανταγωνιστικού πρωταθλήματος. Πάμε να σκιαγραφήσουμε τον 1ο όμιλο και αύριο έρχεται η ανάλυση του 2ου ομίλου.

ΑΕ ΡΟΪΤΙΚΩΝ

Νεοφώτιστη ομάδα στον 1ο όμιλο παίρνοντας σχετικά εύκολα την άνοδο από την Γ΄ΕΠΣΑ με 12 νίκες, 5 ισοπαλίες και 3 ήττες. Με τον Κώστα Στουπάκη και την πλειονότητα του περυσινού βασικού κορμού θα παλέψει για κάτι καλό. Την Τετάρτη παίζει με το Σταροχώρι για το Κύπελλο και το Σάββατο αντιμετωπίζει εκτός τον Αστέρα Μιντιλογλίου στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Προπονητής: Κώστας Στουπάκης (νέος)

Ήρθαν:

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΒΙΔΟΒΑΣ

Πέρυσι έσωσε την παρτίδα στα πλέι άουτ και φέτος θέλει το βήμα παραπάνω. Δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν, αφού δέχθηκε ήττα με 4-0 από τον Ατρόμητο Λάππα για το Κύπελλο. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος θα βρίσκεται στο «τιμόνι» και στην πρεμιέρα οι «τριφυλλοφόροι» θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους εκ νέου με τον Ατρόμητο Λάππα στην Λακκόπετρα.

Προπονητής: Γιώργος Αγγελόπουλος

Ήρθαν: Βασιλόπουλος (Δόξα Παραλίας)

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΝΤΙΛΟΓΛΙΟΥ

Άκρως νεανικό σύνολο, με φιλόδοξο τεχνικό (Λαμπρόπουλος Θόδωρος) που θα παλέψει για την παραμονή, αλλά στόχος είναι να «ψήσει» τα νέα και ταλαντούχα παιδιά των υποδομών της. Αρκετά καλή παρουσία στο Κύπελλο με τα Καμίνια, όπου αποκλείστηκε στα πέναλτι, αλλά άφησε θετικά δείγματα γραφής.

Προπονητής: Θόδωρος Λαμπρόπουλος

Ήρθαν:

 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ 2015

Τα «λιοντάρια» στηρίζονται στην ομοιογένεια, την έδρα και τους έμπειρους παίκτες σε συνδυασμό με κάποια παιδιά της περιοχής, που μπορούν να κάνουν την διαφορά και να διακριθούν. Οι βλέψεις είναι υψηλές και το 4-0 στο Κύπελλο με τον Απόλλωνα Βίδοβας προϊδέασε για τις δυνατότητες του ιστορικού σωματείου.

Προπονητής: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος- Χρήστος Κονιδάρης (νέοι)

Ήρθαν: Καρκούλιας (Εθνικός Σαγ.), Διακάτος (Εθνικός Σαγ.), Παπαγγελής, Πετρόπουλος (Καμίνια)

 

ΑΧΑΙΟΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ

Ένας εργατικός προπονητής και μία πλειάδα από ποιοτικά και έμπειρα νέα στελέχη κάνουν δυνατό και σκληροτράχηλο τον φετινό Αχαιό. Ο Σοφοκλής Παναγόπουλος κρατάει «μικρό καλάθι», αλλά το έμψυχο δυναμικό είναι πλήρες και ο Αχαιός αναμένεται πολύ δυνατός.

Προπονητής: Σοφοκλής Παναγόπουλος (νέος- Φλόγα Κάτω Καστρ.)

Ήρθαν: Μπαζάρογλου (Τριταιϊκός), Τζελάι (Τριταιϊκός), Σακελλαρίου (Τριταιϊκός), Κακαρούμπας (Φλόγα Κ.Κ.), Μπίστιχας (Διαγόρας 2010), Μπαμπέκος (Πείρος), Θεοδωρόπουλος (Διαγόρας 2010), Μυλωνάς (Άρης Π.), Μαρτζάκλης (Λιμνοχώρι), Χαϊκάλης (Φωστήρας), Σωτηρόπουλος (Δίας),

 

ΙΚΑΡΟΣ ΠΕΤΡΩΤΟΥ

Άλλη μία ομάδα που στηρίζεται στις ακαδημίες και τα ταλαντούχα παιδιά της. Αναμένεται να κάνει ότι και πέρυσι. Αρκετές ζημιές αν την υποτιμήσεις και παιχνίδι με άγνοια κινδύνου. Βέβαια στερείται εμπειρίας και αυτό ίσως παίξει τον ρόλο του.

Προπονητής: Άγγελος Σταθόπουλος

Ήρθαν:

 

ΚΑΜΙΝΙΑ

Με τον Παπαδόπουλο στον πάγκο και παίκτες από το «πάνω ράφι» ενισχύθηκε αρκετά και οι στόχοι έχουν αλλάξει (πέρυσι έμεινε μέσω των πλέι άουτ). Οι «μικροί» πήραν μπόλικη εμπειρία από πέρυσι και οι νέοι που ήρθαν αναμένεται να τους πάρουν από το χέρι.

Προπονητής: Σπύρος Παπαδόπουλος (νέος-Φαραϊκός)

Ήρθαν: Λογώνης (Δόξα Χαλ.), Γ.Αβράμης (Πάτραι), Σταυρόπουλος (Πάτραι), Παπαζαφείρης (Πάτραι), Διαμαντόπουλος (Πάτραι), Γεωργικόπουλος (Πάτραι), Στρούφης (Άρλα), Αντωνόπουλος (Άρλα), Φατούρος (Πάτραι), Κατσιβελης (Πήγασος Π.)

 

ΛΕΩΝ ΑΛΙΣΣΟΥ

Με τον Γιάννη Ζερδεβά στον πάγκο και με ένα ρόστερ που κράτησε αρκετά δυνατά ονόματα θα πορευτεί στον 1ο όμιλο ο Λέων Αλισσού. «Όπλο» η έδρα και το «βάρος» της φανέλας, όντας από τα πιο ιστορικά σωματεία του ομίλου. Προκρίθηκε εις βάρος του Φαραϊκού σε ματς-θρίλερ (4-3).

Προπονητής: Γιάννης Ζερδεβάς

Ήρθαν: Γκοτσόπουλος (νέοι Αχαϊκής), Τακόπουλος (νέοι Αχαϊκής), Βούλγαρης (Αετός Πατρών)

 

ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ

Έφτασε στο χείλος του γκρεμού διοικητικά, αλλά βρέθηκε η «χρυσή τομή» και η ομάδα του κάμπου δηλώνει παρούσα. Καλός προπονητής ο Πετρόπουλος, πολύ δουλειά στις μεταγραφές από τον Τάκη Γιαννιώτη και ένα ρόστερ ικανό για ψηλά. Άνετα ήρθε η πρόκριση με καλή παρουσία εις βάρος του Πείρου Ισώματος (3-0).

Προπονητής: Ανδρέας Πετρόπουλος (νέος- Λέων Αλισσού)

Ήρθαν: Μπακούλιας (Αστέρας Μαχαιράδου), Μπινιέρης (Δόξα Χαλ.), Αγγελόπουλος (Αχαϊκός), Λίτης (Φαραϊκός), Καραβούλιας (Φαραϊκός), Μητρόπουλος (Δόξα Ν.Μανωλάδας), Μουρίκης (;), Τσαγγαράς (;)

 

ΠΕΙΡΟΣ ΙΣΩΜΑΤΟΣ

Ο φιλόδοξος Νίκος Λαγογιάννης αποτελεί το νέο τεχνικό στον πάγκο του Πείρου και έχει πολύ δουλειά μπροστά του. Νεανική ομάδα που στοχεύει στην παραμονή και ξεκίνησε με το «αριστερό» απέναντι στο Λιμνοχώρι (ήττα με 3-0). Το «ταξίδι» στο πρωτάθλημα ξεκινάει με τον Αχαιό Σαραβαλίου στο Μαζαράκι.

Προπονητής: Νίκος Λαγογιάννης (νέος- Δάφνη Πατρών)

Ήρθαν:

 

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ

Επέστρεψε στο προσκήνιο και δεν θέλει να περάσει απαρατήρητη. Με λίγες και καλές μεταγραφές, πιο «λαμπερή» αυτή του Κώστα Νίκα από τον ΑΠΣ Πάτραι, θα προσπαθήσει για μία πολύ καλή πορεία. Νίκησε με 2-0 τον Κεραυνό 2016 στο Κύπελλο και η πρώτη αποστολή στο πρωτάθλημα λέγεται Σταροχώρι.

Προπονητής: Κώστας Αθανασόπουλος (νέος)

Ήρθαν: Γκόλφης (Α.Ε. Πάτρα 2005), Πέττας, Μαρτζάκλης (Πολύτεκνος), Λυμπέρης (Γαλήνη), Γρουζής (Αχαιός), Μουσχής (Αναγ. Ψαθόπυργου), Νίκας (ΑΠΣ Πάτραι)

 

ΣΤΑΡΟΧΩΡΙ

Ενδιαφέρουσα ομάδα που πέρυσι κέρδισε άνετα την παραμονή και είχε κάποιες καλές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα. Ο Βασίλης Μαρκάτος συνεχίζει στον πάγκο και αυτό είναι μεγάλο αβαντάζ για το Σταροχώρι, που την Τετάρτη παίζει με τα Ροίτικα για το Κύπελλο και την Κυριακή εντός έδρας με την Προοδευτική.

Προπονητής: Βασίλης Μαρκάτος

Ήρθαν: Κοντόγιωργας (ελεύθερος), Σταμόπουλος (ΠΑΟ Βάρδας 2015), Στάμος (Δόξα Χαλ.)

 

ΦΑΡΑΪΚΟΣ

Ο Γιάννης Τσίκας γνωρίζει από έξω και ανακατωτά την κατηγορία και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Καλές προσθήκες στο ρόστερ και ο Φαραϊκός αναμένεται να διεκδικήσει μία θέση στην 4άδα, έχοντας δυνατότητες. Καλή η εικόνα στο Κύπελλο παρά τον αποκλεισμό από τον Λέοντα Αλισσού. Δύσκολο το πρώτο ματς με τον Ωλενιακό εκτός έδρας.

Προπονητής: Γιάννης Τσίκας (νέος- Ψηλαλώνια)

Ήρθαν: Πάνας (Μέγας Δικέφαλος), Παπαζαφείρης (Αργυρά), Καραμπελιάς (Φωστήρας), Διαμαντόπουλος (Αχαιός Σαρ.), Πολίτης (Πήγασος Π.), Μέρελης (Πήγασος Μπ.), Τεμπονέρας (Δρέπανο)

 

ΩΛΕΝΙΑΚΟΣ

Προπονητής: Θανάσης Νταγιούκλας (νέος)

Ήρθαν:

Κλασσική η συνταγή στον Ωλενιακό. Νέα παιδιά, γεμάτα ταλέντο και ενέργεια που έχουν «δέσει» από πέρυσι και έδειξαν πολύ καλό πρόσωπο με τον ΑΠΟ Αρόης στο Κύπελλο. Σίγουρα όποιος θεωρήσει αμελητέα ποσότητα την ομάδα του Θανάση Νταγιούκλα θα βρεθεί προ εκπλήξεως.

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Με τον Παναγιώτη Σκόνδρα θα καλύψει το κενό που άφησε…
Cresta Posts Box by CP