Α’ κατηγορία (Α’ όμιλος): Δείξε μου τον ηγέτη σου

0
Μένουμε λοιπόν με την γεύση που μας έδωσαν οι 22 αγωνιστικές και συνεπώς η κανονική διάρκεια, όσον αφορά στον φετινό «μαραθώνιο» της Α΄κατηγορίας, αφού από ότι φαίνεται δεν θα έχουμε πλέι-οφ και πλέι-άουτ, ούτε τώρα αλλά λογικά ούτε και προς το τέλος του καλοκαιριού.

Παρόλα αυτά έχουμε μία εικόνα για τους παίκτες που αποτέλεσαν τα σημεία αναφοράς των ομάδων και αυτήν την εβδομάδα θα καταγράψουμε την άποψη της “Match”, όπως παρακολούθησε και αφουγκράστηκε τα φετινά πεπραγμένα της κατηγορίας.

Αυτήν την Δευτέρα θα καταπιαστούμε με τον όμιλο της Δυτικής Αχαΐας (1ος) και στο ερχόμενο φύλλο (11/5) θα τσεκάρουμε τους ηγέτες του έτερου της Αιγιαλείας (2ος).

Οι «μεγάλοι» των ισχυρών

Αχαϊκή, Ατρόμητος Πατρών, Πανμοβριακός και Δόξα Παραλίας έκαναν αισθητή την παρουσία τους και δικαίως εισήλθαν στην προνομιούχο 4άδα.

Τα «καναρίνια» απάρτισαν το ρόστερ τους από δεκάδες έμπειρους παίκτες, αλλά ως ηγέτη θα βάζαμε τον Ανδρέα Γερασιμόπουλο, έναν πραγματικό αρχηγό, που πάντα μιλάει με πράξεις και ποτέ με λόγια. Πηγαίνοντας στον Ατρόμητο, ένα από τα πιο δυνατά ρόστερ φέτος, ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος ήταν πρώτος σκόρερ σε ολόκληρο το πρωτάθλημα και δεν γίνεται να τον παραγκωνίσεις.

Ο Πανμοβριακός διέθετε πολλά «εργαλεία», αλλά οι παραστάσεις και η εμπειρία του Γιώργου Κοκκίνη ήταν το κάτι άλλο. Τέλος, η Δόξα Παραλίας άρεσε με την απόδοση της και οφείλει πολλά στον πολύπειρο Βασίλη Μπινιέρη.

Για κάθε γούστο

Πάμε τώρα και στους υπόλοιπους μονομάχους του 1ου ομίλου. Στην 5η θέση τερμάτισε ο Πήγασος και ο Νίκος Αποσκίτης σκόραρε κρίσιμα γκολ, όποτε χρειάστηκε. Ο Αστέρας Τσουκαλείκων είχε σταθερή παρουσία και ο Γιώργος Σολωμός, παρά τους τραυματισμούς, είχε κομβικά τέρματα, που προσέδωσαν βαθμούς από χρυσάφι.

Η Πάτρα 2005 στηρίζεται αμιγώς σε παιδιά των υποδομών της και έτσι ο Γιάννης Βουρλούμης ήταν η επιτομή της εμπειρίας στον εν λόγω σύλλογο, κάτι ανάλογο με τον Δία, όπου την ίδια υπόσταση είχε ο αρχηγός του Διονύσης Βαλσαμής.

Η Δόξα Χαλανδρίτσας είχε ως κορυφαίο τον πιτσιρικά Γιώργο Μενύχτα, ενώ στην Αναγέννηση Πατρών εξέχοντα ρόλο είχε η προσωπικότητα του Χρήστου Τζελέπη. Το Λιμνοχώρι στήριξε πολλά στον Αντώνη Λιάκο, ενώ ο Αχαιός Σαραβαλίου πήρε πολλά αγωνιστικά οφέλη από τις εμφανίσεις του Μάριου Γκλαβά.

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Σήμερα θα κινηθούμε (χαλαρά φυσικά) σε ρυθμούς Β΄Εθνικής Λευκορωσίας και…
Cresta Posts Box by CP