Α1 ΕΣΚΑ-Η: Ο απόηχος και οι πρωταγωνιστές της 12ης στροφής

0
Η 12η στροφή της Α1 ΕΣΚΑ-Η ήταν και η τελευταία για το 2019, αν και δεν έπεσε η αυλαία της, καθότι απομένει το παιχνίδι των Αραχωβιτίκων με την Ζάκυνθο, που αναβλήθηκε ελέω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Πάμε να δούμε μέσα από το «μικροσκόπιο» του topikonews.gr τους πρωταγωνιστές, τον απόηχο, τα στατιστικά και τα σημεία αναφοράς της 12ης αγωνιστικής:

Ο Πρωταγωνιστής: Βασίλης Γιαννικόπουλος (Αίολος Αγυιάς): Έκανε την διαφορά στο ντέρμπι με την ΕΑΠ και αναδείχθηκε κορυφαίος του Αίολου Αγυιάς με 23 πόντους και 2 τρίποντα. Παίκτης-πολυτέλεια για την κατηγορία και το αποδεικνύει αγωνιστική σε αγωνιστική.

2 νίκες γηπεδούχων, 4 νίκες φιλοξενούμενων (αναβολή στο Αραχωβίτικα- ΑΓΕΖ)

Το «βαρόμετρο»: Ο Γιάννης Ντούλες του Κεραυνού Αιγίου ήταν καθοριστικός στη νίκη επί του Ολυμπιονίκη, τελειώνοντας το ματς με 16 πόντους και 3 τρίποντα. Παράλληλα είναι 1ος στην λίστα με τους «τριποντάκηδες», έχοντας 36 εύστοχα σουτ από τα 6.75

Η καλύτερη επίθεση: Οι 81 πόντοι του Προμηθέα 2014 με την Ολυμπιάδα εκτός.

Η καλύτερη άμυνα: Η Σφήκα Αμαλιάδας δέχθηκε 48 πόντους από την Απολλωνιάδα.

Το ματς: ΕΑΠ- Αίολος Αγυιάς: Ήταν το μεγάλο ντέρμπι της 12ης στροφής και οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 64-53, πιάνοντας τους γηπεδούχους στο 10-2 και στην 2η θέση.

Η νίκη: Το τεράστιο «2» του Έσπερου ΑΟΠΑ στα Ροίτικα με την μαχητική Γαλήνη, που βάζει την ομάδα του Αλέκου Πολυδωρόπουλου σε τροχιά πλέι-οφ.

Το στατιστικό: Ο Κεραυνός Αίγιου σκόραρε μόλις 57 πόντους, αλλά υπέταξε στο Αίγιο τον Ολυμπιονίκη (57-53) και ανέβηκε στο 6-6. Μπορεί η επιθετική συγκομιδή να ήταν μέτρια, αλλά έφτανε για το ροζ φύλλο.

Το (+): Μόνος πρώτος πλέον ο Προμηθέας 2014 με ρεκόρ 11-1.

Το (-): Η έλλειψη κινήτρου φαίνεται στην Απολλωνιάδα, που πήγε με απουσίες στην Αμαλιάδα και δεν προέβαλλε αντίσταση. (κάτι πρέπει να γίνει με τα πλέι-οφ για τις θυγατρικές ομάδες).

Ο προπονητής: Ο Ανδρέας Παπαδημητρίου είχε προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα του για το ντέρμπι με την ΕΑΠ, οι φιλοξενούμενοι επέβαλλαν τον ρυθμό τους, κρατώντας χαμηλά τον αντίπαλο στην επίθεση και αυτήν την αγωνιστική κρίνεται ο πολυτιμότερος προπονητής.

 

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Το topikonews.gr περνάει από «κόσκινο» την 13η στροφή στους 2 ομίλους…
Cresta Posts Box by CP