Β΄ΕΠΣΑ (20η): Ανακατατάξεις στον 1ο, κερδισμένοι Αετός Ρίου, Απόλλων Εγλ. στον 2ο

0
Ολοκληρώθηκε αυτό το σαββατοκύριακο η 20η αγωνιστική στους ομίλους της Β΄κατηγορίας και πάμε να δούμε το πανόραμα, τον απόηχο και τις βαθμολογίες.

Α΄ΟΜΙΛΟΣ: Μάχες στα χαρακώματα!

Έντονη ήταν η δράση στην 20η αγωνιστική και στον όμιλο της Κάτω Αχαΐας. Η Δόξα Νιφορεΐκων έκανε το καθήκον της, λυγίζοντας τα Καμίνια με 5-0 και συνεχίζει ακάθεκτη στο μονοπάτι του τίτλου και συνεπώς της ανόδου.

Από εκεί και πέρα συνέβησαν «σημεία και τέρατα», αφού το 2ο Σταροχώρι βρέθηκε στην 4η θέση, με τον Φαραϊκό να επικρατεί με 4-2, βάζοντας «φωτιά» στο πρωτάθλημα. Ο Εθνικός Πατρών/Πολύτεκνος που ξεπέρασε το εμπόδιο του μαχητικού Αχαϊκού (2-0) πέρασε πάλι στην 2η θέση, παίρνοντας την σκυτάλη από το Σταροχώρι, ενώ ο Ίκαρος Πετρωτού αναρριχήθηκε στην 3η θέση, κερδίζοντας την Καλλιθέα.

«Πέφτουν κορμιά» στην 5άδα

Στην ζώνη των πλέι-οφ και αν βγάλουμε από το παιχνίδι Εθνικό, Ίκαρο Πετρωτού και Σταροχώρι, που έχουν το προνόμιο βάσει βαθμολογίας, άλλες 5 ομάδες κυνηγούν την είσοδο στην ψυχοφθόρα διαδικασία. Λέων Αλισσού (5ος), Αστέρας Μιντιλογλίου, Ατρόμητος Λάππα, Περιβόλα και Αστραπή Ψαροφαΐου (9η ) είναι στο «κόλπο», αφού η 5η από την 9η θέση χωρίζονται από 6 βαθμούς και οι ισορροπίες είναι λεπτές. Οι «πορτοκαλί» με χατ τρικ του Στουπάκη επικράτησαν των Πετεινών, ενώ η Περιβόλα πήρε σπουδαία νίκη επί του Αστέρα στο Μιντιλόγλι.

Ο Ατρόμητος Λάππα με 2 γκολ του Ταπεινού έκαμψε την αντίσταση του Παναχαϊκού, ενώ η Αστραπή υπερίσχυσε με ζόρι της ουραγού Δάφνης και επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από καιρό.

Πιο ξεκάθαρο το τοπίο

Όσον αφορά τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή εκεί τα δεδομένα είναι πιο συγκεκριμένα. Δύσκολα θα αποφύγει την τελευταία θέση και τον απευθείας υποβιβασμό η Δάφνη, ενώ οι Πετεινοί δεν απειλούνται από Αχαϊκό, Καλλιθεά, Παναχαϊκό και Καμίνια, που αν δεν αλλάξει κάτι συνταρακτικά θα παλέψουν στα πλέι-άουτ για την «επιβίωση».

 

Β΄ΟΜΙΛΟΣ: Κερδισμένοι Αετός και Απόλλωνας

Ο Αετός Ρίου συνεχίζει απτόητος και το Σάββατο πήρε καθαρή νίκη επί του Άνω Καστριτσίου στο μεγάλο ντέρμπι της 20ης στροφής στον 2ο όμιλο της Β΄κατηγορίας, οπότε θα κάνει καλό… Καρναβάλι (δεν υπάρχει δράση στην Β΄ το ερχόμενο σαββατοκύριακο).

Αμφότεροι θα διεκδικήσουν την άνοδο, αλλά στο ντέρμπι του 2ου Γύρου οι «κιτρινόμαυροι» του Αντώνη Ζήκου έπαιξαν με περίσσιο πάθος και αποφασιστικότητα και πήραν το πολύτιμο «2», χάρη σε γκολ του Κατσιούρα και του Λάγιου, ένα σε κάθε ημίχρονο. Πλέον οι δύο ομάδες συγκατοικούν στην 2η θέση και η αγωνία κορυφώνεται, αν και το πρωτάθλημα έχει ακόμα μακρύ δρόμο.

Η Αναγέννηση Ψαθόπυργου ζορίστηκε από τον ανεβασμένο ΠΑΟΚ Πατρών, αλλά ο Διονύσης Στούπας σκόραρε και το γκολ του αρχηγού ήταν αρκετό, για να αποσπαστεί στο +6 από τους διώκτες της η πρωτοπόρος ομάδα.

Τρίποντο από «χρυσάφι»

Φυσικά από τους κερδισμένους της 20ης πράξης στο φετινό «μαραθώνιο» ήταν και ο Απόλλων Εγλυκάδας, που επιβλήθηκε της Φλόγας Ροδιάς με 6-3, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Γκούρλα που σημείωσε χατ τρικ.

Η ομάδα του Μιχάλη Τρίψα κατέβηκε στο παιχνίδι χωρίς 6 βασικούς και δεν έκανε αλλαγή, ερχόμενη στο ντέρμπι με πολλά προβλήματα. Σταθερά στις πρώτες θέσεις και πάντα με σταθερότητα στο παιχνίδι του ο Φοίνικας Ζήριας, που υπέταξε το Δρέπανο με 3-1.

Έχασαν έδαφος

Πανιώνιος/Αχιλλέας και Αργυρά έχουν ρόστερ με δυνατότητες και βλέψεις 5άδας. Βέβαια η ομάδα της Αγυιάς έμεινε στο 2-2 με το Ζαβλάνι/Αίαντα και η Αργυρά δέχθηκε γκολ στο τέλος από τον Απόλλωνα Συνοικισμού (1-1), οπότε αμφότεροι έχασαν έδαφος για τα πλέι-οφ. Ο Ολυμπιακός Πατρών υπέστη συντριβή από τον Αστέρα Τέμενης με 6-1 και δεν πείθει αγωνιστικά, ενώ Αχιλλέας Καμαρών και Άβυθος Αιγιαλείας «κόλλησαν» στο Χ, αλλά κανείς δεν «χαλάστηκε».

 

Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες:

Α΄όμιλος

Δόξα Νιφορεΐκων-Καμίνια  5-0

Λέων Αλισσού-Πετεινοί  3-0

Παναχαϊκός-Ατρόμητος Λάππα  0-2

Ικαρος Πετρωτού-Καλλιθέα  3-0

Αχαϊκός-Πολύτεκνος  0-2

Αστέρας Μιντιλογλίου-Περιβόλα  0-1

Αστραπή Ψαροφαΐου-Δάφνη Πατρών  2-1

Σταροχώρι-Φαραικός  2-4

 

Β΄όμιλος

Άνω Καστρίτσι-Αετός Ρίου 0-2

Αχιλλέας Καμαρών-Άβυθος Αιγιάλειας  1-1

Απόλλων Εγλυκάδος-Φλόγα Ρόδιας  6-3

A.E. Δρέπανου-Φοίνικας/Ζήριας 1-3

Αναγέννηση Ψαθόπυργου-Π.Α.Ο.Κ. Πάτρας 1-0

Αστέρας Τέμενης-Ολυμπιακός Πατρών  6-1

Απόλλων Συνοικισμού –Αργυρά Πατρών 1-1

Ζαβλάνι/Αίας -Πανιώνιος/Αχιλλέας  2-2

 

Οι βαθμολογίες (σε 20 αγώνες)

Α΄ όμιλος

1 Δόξα Νιφ. 50

——————————

2 Πολύτεκνος/Εθνικός Π.  42

3 Ικαρος Πετρ. 41

4 Σταροχώρι 40

5 Λέων Αλισσού 36

——————————-

6    Αστέρας Μιντ. 35

7  Ατρόμ. Λάππα 33

8  Περιβόλα 31

9 Αστραπή Ψαρ. 30

10 Φαραικός 27

11 Πετεινοί 25

—————————

12 Αχαϊκός 19

13 Καλλιθέα 16

14 Παναχαϊκός 11

15 Καμίνια 11

——————

16 Δάφνη Π. 4

 

Β΄ όμιλος

1 Αναγέννηση Ψ. 51

—————————–

2 Αετός Ρίου 45

3 Άνω Καστρίτσι 45

4  Φοίνικας Ζήρ. 40

5  Φλόγα Ρόδιας 36

—————————

6 Απόλλων Εγλ. 36

7  Πανιώνιος Αχιλ. 33

8 Αργυρά Π. 32

9 Άβυθος 25

10 Αχιλλέας Καμ. 20

11 Ζαβλάνι/Αίας 19

———————————

12 Αστήρ Τέμενης 17

13 ΠΑΟΚ Πατρών 15

14 Απόλλων Συν. 14

15 Δρέπανο 12

—————————

16 Ολυμπιακός Π. 11

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Η Αχαϊκή με 5 γκολ του Κυριακόπουλου και άλλα 2…
Cresta Posts Box by CP