Διαγόρας-Θύελλα: Ο παλιός είναι…αλλιώς (αφιέρωμα)

0
Ένα ρόστερ συνήθως αποτελείται από έμπειρους και νέους ποδοσφαιριστές και αν το τεχνικό τιμ καταφέρει να συνδέσει αυτά τα δύο στοιχεία, η ομάδα θα βρει «χημεία» και θα κυνηγήσει υψηλούς στόχους.

Στην φετινή Γ΄Εθνική, Διαγόρας Βραχνείκων και Θύελλα Πατρών στηρίχθηκαν σε νέα παιδιά με ταλέντο, τα οποία ανέλαβαν ευθύνες από την αρχή του πρωταθλήματος, αλλά ρόλο είχαν και ποδοσφαιριστές με «παραστάσεις» σε καλό επίπεδο και αξιόλογη ποδοσφαιρική καριέρα, οι οποίοι έβαλαν το λιθαράκι τους και παράλληλα αποτέλεσαν παράδειγμα για τους μικρότερους.

Το προνόμιο των «μπλε»

Ο Διαγόρας είχε βέβαια έμπειρα παιδιά στις τάξεις του, αλλά και κάποια άλλα που ήταν νεαρά ηλικιακά είχαν «ψηθεί» με την φανέλα της πατρινής ομάδας, έχοντας συμμετοχές και καλές εμφανίσεις στις 3 συνεχόμενες παραμονές στην Γ΄Εθνική.

Για παράδειγμα οι Σταυρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος και Καλλιτσουνάκης έχουν πολύ ποδοσφαιρικό μέλλον στο διάβα τους, αλλά ήδη έχουν «παράσημα» στην απαιτητική κατηγορία και δεν θεωρούνται άγουροι σε αυτό το επίπεδο. Έτσι το συγκεκριμένο στοιχείο, αλλά και η γενικότερη φιλοσοφία των «μπλε» να δίνουν ρόλο σε παιδιά που προέρχονται από το ερασιτεχνικό, βάζοντας τα στα «βαθιά νερά» της Γ΄Εθνικής, αποτελούν προνόμια για την ομάδα και την βοηθάει στο κομμάτι της νοοτροπίας.

Βέβαια οι έμπειροι υπήρχαν στο ρόστερ και στα 22 παιχνίδια που έδωσε στον φετινό 7ο όμιλο και αυτοί ήταν οι Τάκης Σχοινάς, Θανάσης Δρακόπουλος, Θόδωρος Κοτσόκολος, Νίκος Τρίγκας, Φώτης Γεωργαντόπουλος, Γιώργος Παπαδόπουλος και Μπρούνο Λίπι.

Με διαφορετική φιλοσοφία

Πάμε τώρα στο «στρατόπεδο» της Θύελλας Πατρών και ειδοποιός διαφορά σε σύγκριση με τον Διαγόρα είναι ότι οι «κυανόλευκοι» πάντα δίνουν βάση στα δικά τους παιδιά, έχοντας παραδοσιακά μία από τις καλύτερες υποδομές στην χώρα, έχοντας βγάλει και συνεχίζοντας να εξάγει ταλέντα και παίκτες με παρόν και μέλλον.

Με την ίδια «συνταγή» κατάφερε την σεζόν 2018/19 να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή στην Α΄κατηγορία και με τον ίδιο προπονητή να παραμένει στην Γ΄Εθνική δεν άλλαξαν πολλά στο «χτίσιμο», με την επάνοδο στις Εθνικές κατηγορίες.

Ο Σάκης Πεφάνης συνάδει με το μότο «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» και δεν σκόπευε να κάνει πολλές μεταγραφές το περασμένο καλοκαίρι, δίνοντας βάση στο υπάρχον υλικό που άλλωστε είχε σηκώσει και την κούπα. Έτσι οι έμπειροι παίκτες ήταν λιγότεροι και όσες προσθήκες πραγματοποιήθηκαν έγιναν με γνώμονα να βελτιωθεί το σύνολο και όχι απαραίτητα να αποκτηθούν παίκτες που γνώριζαν τα λημέρια της Γ΄Εθνικής.

Κώστας Κωνσταντινίδης και Ντίνος Φούφουλας ήταν με διαφορά οι πιο «παλιοί», όπως και ο Γιάννης Σπανός, ενώ και ο Θόδωρος Βλασόπουλος είχε αγωνιστεί παλιότερα στην Γ΄Εθνική. Νίκος Δασουράς και Πολύδωρος Βουτσινάς είχαν φάει με το κουτάλι την Α΄κατηγορία και είχαν επαφή και με την κατηγορία, οπότε συγκαταλέγονται στο σκέλος της εμπειρίας.

Γιάννης Γεωργακόπουλος

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Δεν έλειψαν τα γκολ στην φετινή Β΄κατηγορία, αφού αγωνιστική με…
Cresta Posts Box by CP