Α1 ΕΣΚΑ-Η: Σούπερ αφιέρωμα για την κανονική περίοδο

0

Η αυλαία της κανονικής περιόδου στο φετινό εντυπωσιακό πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η έπεσε την περασμένη Δευτέρα και σήμερα ξεκινά η διαδικασία των πλέι οφ, για να αναδειχθεί η πρωταθλήτρια ομάδα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, η οποία θα πάρει την σκυτάλη από τον περσινό κατακτητή Γλαύκο.

Πάμε να δούμε τι έκαναν οι 16 φετινοί μονομάχοι στο «μαραθώνιο» της Α1 ΕΣΚΑ-Η, που ήταν άκρως περιπετειώδης και το ενδιαφέρον κρατήθηκε αμείωτο μέχρι τέλους, σε κορυφή και παραμονή.

ΕΑΠ: Η πιο σταθερή ομάδα, αλλά…

Η ομάδα της ΕΑΠ τερμάτισε στην 3η θέση πέρυσι και φέτος ήταν άκρως ενισχυμένη, στοχεύοντας βέβαια στην άνοδο. Κατάφερε να υλοποιήσει τον στόχο της, καπαρώνοντας την 1η θέση, αλλά στην τελευταία στροφή ηττήθηκε εντός από την Αγυιά, που έκανε το 1-1 στα μεταξύ τους παιχνίδια και είναι πιθανόν να αναμετρηθούν στη συνέχεια. Το πάνω χέρι σίγουρα το έχουν οι «μελανόλευκοι», αφού το πλεονέκτημα έδρας παίζει καθοριστικό ρόλο για την άνοδο, αλλά χρειάζεται προσοχή και συγκέντρωση, έτσι ώστε να υλοποιηθεί ο στόχος.

Τα πεπραγμένα: 1η θέση, 50 βαθμοί, 24-2 ρεκόρ

 

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: «Πληγή» οι ήττες με ΕΑΠ

Οι «κοκκινόμαυροι» παίρνουν άριστα (σχεδόν) στην φετινή παρουσία τους και την Κυριακή υποδέχονται την Κεφαλονιά για τα πλέι οφ, με τις νίκες στο 2-0 (υπερ). Η πικρία έγκειται στις δύο ήττες με την ΕΑΠ, αφού το 2-0 δύσκολα θα ανατραπεί, αλλά ποτέ μην λες ποτέ στο μπάσκετ. Άξια ήταν η 2η καλύτερη και πιο σοβαρή ομάδα μετά την ΕΑΠ, αλλά χρειάζεται την υπέρβαση, αν θέλει βέβαια να κάνει το βήμα παραπάνω. Έτσι και αλλιώς η χρονιά κρίνεται άκρως επιτυχημένη.

Τα πεπραγμένα: 2η θέση, 49 βαθμοί, 23-3  ρεκόρ

 

ΑΧΑΓΙΑ ’82: Επηρέασαν οι αλλαγές στον πάγκο

Η ομάδα της Κάτω Αχαγιάς τα πήγε περίφημα και πολύ καλύτερα, σε σύγκριση με την περσινή σεζόν, όπου κέρδισε την παραμονή στις τελευταίες αγωνιστικές. «Μελανό» σημείο οι αρκετές αλλαγές προπονητών, με τον πάγκο να αποδεικνύεται «ηλεκτρικός», αλλά και στο περιορισμένο ρόστερ, όπου το βάρος επωμίστηκαν οι Κοτσέτας, Σταμόπουλος, Νικολόπουλος και Τσεκλένης, με τις λύσεις στον πάγκο να είναι μετρημένες στα δάχτυλα.

Τα πεπραγμένα: 3η θέση, 46 βαθμοί, 20-6 ρεκόρ

 

ΑΓΥΙΑ: Η νίκη με ΕΑΠ «γέννησε» ελπίδες

Μπορεί η χρονιά να είχε σκαμπανεβάσματα για την ΑΕ Αγυιάς, ελέω των αρκετών τραυματισμών, που είχε να αντικρούσει ο τεχνικός Σπύρος Γκοργκόλης, αλλά τελικά η νίκη επί της ΕΑΠ την τελευταία αγωνιστική αναπτέρωσε το ηθικό των «ερυθρόλευκων», που αντιμετωπίζουν τον Αίαντα τη Μεγάλη Δευτέρα και τον έχουν στο 2-0. Στη συνέχεια διασταυρώνονται με την ΕΑΠ και θα παλέψουν χωρίς άγχος για το θαύμα.

Τα πεπραγμένα: 4η θέση, 43 βαθμοί, 17-9 ρεκόρ

 

ΑΙΑΝΤΑΣ/ΑΣΑΑ: Μόνο χαμόγελα και αισιοδοξία για τη συνέχεια

Αναρριχήθηκε τρεις θέσεις από την περασμένη αγωνιστική περίοδο, οπότε το πρόσημο είναι θετικό. Βέβαια, το ρόστερ δεν είχε μεγάλες δυνατότητες, αφού στηρίχτηκε σε κάποιους έμπειρους παίκτες (Βαρδίκος, Σταυρουλάκης, Σύψας, Στρέκλας, Δημόπουλος), που όμως δεν είχαν τη στήριξη των εφεδρικών και ξέμειναν από δυνάμεις. Ωστόσο, αρκετοί νεαροί παίκτες πήραν χρόνο συμμετοχής και έδειξαν καλά στοιχεία και με προσεγμένες κινήσεις του χρόνου το ρόστερ μπορεί να αποκτήσει τρομερή δυναμική. Τη Μεγάλη Δευτέρα παίζει με την Αγυιά και η σειρά είναι στο 2-0 (κατά).

Τα πεπραγμένα: 5η θέση, 41 βαθμοί, 15-11  ρεκόρ

 

ΗΦΑΙΣΤΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ: «Χαμένος» μακριά από το Αίγιο

Η ομάδα του πατρινού Ανδρέα Μπερδέση δεν τα πήγε τόσο καλά, βάσει των δυνατοτήτων που είχε και το μειονέκτημα παρατηρείται στα εκτός έδρας παιχνίδια, όπου σε 13 ματς πάρθηκαν μόλις 5 ροζ φύλλα και με τέτοια επίδοση δεν δικαιούσαι να στοχεύσεις ψηλά. Φοβερή σεζόν πραγματοποίησε ο Δημήτρης Παναγόπουλος, που έκανε απίστευτα πράγματα σε πολλά ματς. Την Κυριακή ο Ήφαιστος ρίχνεται στη μάχη των πλέι οφ, όμως υπολείπεται 2 νικών της Αγυιάς.

Τα πεπραγμένα: 6η θέση, 40 βαθμοί, 14-12 ρεκόρ

 

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: Ο δεύτερος γύρος και ο Κολυρόπουλος

Οι νεοφώτιστοι νησιώτες μετείχαν στην Α1 ΕΣΚΑ-Η ως πρωταθλητές της περσινής Α2 ΕΣΚΑ-Η και ο στόχος της παραμονής εξασφαλίστηκε στον δεύτερο γύρο, όπου η Κεφαλονιά πέτυχε 7 νίκες και έφτασε τις 11 στο σύνολο. Βασικός υπαίτιος για την μεταμόρφωση της ομάδας είναι βέβαια ο Ανδρέας Κολυρόπουλος, που έβαλε την ομάδα στο σωστό δρόμο από τότε που ανέλαβε τα ηνία του πάγκου. Τα πλέι οφ θεωρούνται σίγουρα το βήμα παραπάνω και η Κεφαλονιά θα τα χαρεί χωρίς πίεση (Κυριακή με Παναχαϊκή στην Πάτρα).

Τα πεπραγμένα: 7η θέση, 37 βαθμοί, 11-15 ρεκόρ

 

ΝΕΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΑ: Ο στόχος επετεύχθη και εύκολα

Οι Νέοι Προμηθέα κέρδισαν την άνοδο πέρυσι μέσω των μπαράζ και σίγουρα ο πρωταρχικός στόχος ήταν η παραμονή στην Α1 ΕΣΚΑ-Η. Το σύνολο του Χρήστου Μήλα τα κατάφερε και με το παραπάνω, σημειώνοντας 10 νίκες. Μάλιστα, οι 6 από αυτές πραγματοποιήθηκαν εκτός έδρας. Πολλοί παίκτες έλαβαν παραστάσεις και εμπειρίες, οι οποίες θα αποτελέσουν εφόδιο για το μπασκετικό μέλλον τους.

Τα πεπραγμένα: 8η θέση, 36 βαθμοί, 10-16 ρεκόρ

 

ΝΕΟΙ ΕΣΠΕΡΟΥ: Αποστολή εξετελέσθη

Οι Νέοι Έσπερου ΑΟΠΑ τα πήγαν χειρότερα, σε σχέση με πέρυσι, αφού τερμάτισαν στην 9η θέση (πέρυσι στην 6η θέση), όμως ο στόχος ήταν η παραμονή και αυτή ήρθε σχετικά άνετα, αφού η ομάδα του Μιχάλη Κασικτσόγλου πέτυχε τις 9 νίκες, που ήταν το όριο της παραμονής και μάλιστα οι 5 πάρθηκαν εκτός έδρας. Στα συν, ότι πολλοί άπειροι παίκτες με την κατηγορία ανδρώθηκαν από τη φετινή σεζόν, απέκτησαν παραστάσεις και εμπειρίες από ανταγωνιστικό επίπεδο, εφόδιο που μόνο θετικό αντίκτυπο έχει για το σωματείο.

Τα πεπραγμένα: 9η θέση, 35 βαθμοί, 9-17 ρεκόρ

 

ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ: Με μεγάλο εφόδιο την έδρα του

Η ομάδα της Αρχαίας Ολυμπίας ανανέωσε την παρουσία της στα μεγάλα σαλόνια της ΕΣΚΑ-Η και αυτό το κατάφερε εν πολλοίς στην δύναμη της έδρας της, με λίγες ομάδες της κατηγορίας να έχουν το εν λόγω προνόμιο. Οι 7 από τις 9 επιτυχίες ήρθαν εντός έδρας και η ομάδα του Γιώργου Λεβεντούρη πέτυχε τον στόχο της, ενώ έπαιξε στα ίσια την τελευταία αγωνιστική και δεν χαρίστηκε στον Προφήτη Ηλία, παρότι βαθμολογικά δεν είχε κίνητρο.

Τα πεπραγμένα: 10η θέση, 35 βαθμοί, 9-17 ρεκόρ

 

ΣΦΗΚΑ: Μπορούσε πολύ καλύτερα

Βάσει δυνατοτήτων και με παίκτες όπως τους Τσιρώνη, Οικονομόπουλο, Καραγιάννη, Κιούφη, Πετρόπουλο στόχευε δικαιολογημένα ψηλά, αλλά τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα υπολόγιζαν οι «κοκκινόμαυροι», που λίγο έλειψα να «καρδιοχτυπήσουν» για την παραμονή. Βέβαια, με ηγέτη τον παίκτη και προπονητή, Τάκη Κιούφη και άξιους συμπαραστάτες τους Πετρόπουλο, Τσιρώνη και Καραγιάννη «καθάρισε» τον βραχνά της επιβίωσης και οι τελευταίες αγωνιστικές είχαν πιο πολύ διαδικαστικό χαρακτήρα.

Τα πεπραγμένα: 11η θέση, 35 βαθμοί, 9-17 ρεκόρ

 

ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: Σωτηρία στο νήμα με δραματικό φινάλε

Η ομάδα της ΕΑ Παραλίας πήρε δύο μεγάλες νίκες στις τελευταίες ισάριθμες αγωνιστικές της Α1 ΕΣΚΑ-Η (πρώτα με Πρ. Ηλία εκτός και ύστερα με Κεφαλονιά εντός) και κατάφερε να σώσει την κατηγορία με χιτσκοκικό τρόπο, εκεί που όλα έδειχναν πως οδεύει προς την Α2. Υπερίσχυσε έτσι στην τριπλή ισοβαθμία με Προφήτη και Κρήνη 97 και χρωστάει πολλά στον Ολυμπιονίκη, που έπαιξε στα ίσια κόντρα στον Προφήτη Ηλία και με τη νίκη του έκανε «δώρο» στην ομάδα του Βασίλη Αναστασόπουλου, που ανανέωσε χτες στον πάγκο της ομάδας.

Τα πεπραγμένα: 12η θέση, 33 βαθμοί, 5-9 ρεκόρ

 

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ: Πέρυσι τα κατάφερε, φέτος παραλίγο

Ο Προφήτης Ηλίας φημίζεται για το μαχητικό πνεύμα και το πάθος των παικτών του, που πέρυσι κέρδισαν την Ολυμπιάδα και κράτησαν στο τέλος την ομάδα στην Α1. Φέτος, η ομάδα του Γιάννη Κοτσώνη το πάλεψε ως συνήθως, αλλά η ήττα με την ΕΑ Παραλίας εντός έδρας την προτελευταία αγωνιστική και το κίτρινο φύλλο στην έδρα του Ολυμπιονίκη στην αυλαία της κανονικής περιόδου έστειλαν τους «μαυροπράσινους» στην Α2.

Τα πεπραγμένα: 13η θέση, 33 βαθμοί, 5-9 ρεκόρ

 

ΚΡΗΝΗ ’97: Μετά από ένα χρόνο πάλι πίσω

Η Κρήνη ’97 κέρδισε πέρυσι την άνοδο στην Α1, μέσω των μπαράζ, όπου τερμάτισε ως φιναλίστ της διαδικασίας και με μικρές αλλαγές στο ρόστερ της έθεσε ως στόχο την παραμονή, αλλά εν τέλει η σεζόν θεωρείται αποτυχημένη, παρότι υπήρξαν αντιξοότητες στο δρόμο προς την σωτηρία. Ο Άρης Ξενούλης παραιτήθηκε, μετά από τη νίκη με τους Νέους Έσπερου την τελευταία αγωνιστική και η Κρήνη υποβιβάστηκε, 1 αγωνιστική πριν το φινάλε, καθότι ηττήθηκε από την Παναχαϊκή και παράλληλα ο Ολυμπιονίκης νικούσε τους Νέους του Προμηθέα.

Τα πεπραγμένα: 14η θέση, 33 βαθμοί, 5-9 ρεκόρ

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Αναγέννηση Πατρών και Δόξα Παραλίας ισοβάθμησαν με Πήγασο και Απόλλωνα…
Cresta Posts Box by CP