Μεγαλειώδης γιορτή για την 50χρονη Κυρία…

0

Δακρυσμένα μάτια και.. θύμησες. Αγκαλιές και αναμνήσεις ξεπροβάλουν από το “video wall” και οι παλιοί άσσοι από τα Μποζαΐτικα ξαναζούν στιγμή στιγμή τα 50 ένδοξα χρόνια της ιστορίας της Νίκης. Λησμονούν αυτούς που έφυγαν πρόωρα και αναπολούν καταστάσεις που έμειναν χαραγμένες στο χρονοντούλαπο του καθενός. Θυμούνται τα δύσκολα χρόνια στα ξερά γήπεδα, τις κακουχίες, τα εμπόδια και την λύτρωση της επιτυχίας και της γιγάντωσης της γειτονιάς. Σήμερα, 50 χρόνια μετά, η παιδική ανάμνηση και το όραμα έχει πάρει σάρκα και οστά, έχει γιγαντωθεί και απλώνεται απ’ άκρη σε άκρη όχι μόνο στην Πάτρα αλλά και εκτός των ορίων του Νομού. Πλέον η Νίκη Προαστίου δεν είναι απλά η ομάδα από τα Μποζαΐτικα, αλλά μια υπολογίσιμη δύναμη για όλη τη χώρα… Και τα μάτια ξαναδακρύζουν… από υπερηφάνια!!!

Την Παρασκευή λοιπόν 1 Ιουλίου 2016, στο γήπεδο του Προαστίου, στήθηκε μια μεγαλειώδης γιορτή για την ομάδα της Νίκης που συμπλήρωσε 50 χρόνια ζωής… Εκεί, η διοίκηση της ομάδας βράβευσε τα σημαντικότερα πρόσωπα της ιστορίας, από το μακρινό 1967 και την πρώτη 11αδα κόντρα στην Δάφνη Πατρών στα Προσφυγικά έως και σήμερα, όπου σάρωσαν τους τίτλους σε ανδρικό και ακαδημίες σε μια εκδήλωση όπου το παρελθόν ενώθηκε με το παρόν

Ακολουθεί το επίσημο δελτίο τύπου της “κοκκινόμαυρηςομάδας που τα λέει όλα…

“Τα 50 χρόνια της ιστορίας του συλλόγου γιόρτασε η Νίκη Προαστείου με μια λαμπρή εκδήλωση, στην οποία έγινε μια ζωντανή αναδρομή, ένα ζωντανό «φλαςμπακ», από την ίδρυσή της το 1966. Μισός αιώνας γεμάτος όμορφες στιγμές, με ανθρώπους κοινωνικά καταξιωμένους, με ήθος και κυρίως με μεράκι και αγάπη για την γειτονιά τους και τον αθλητισμό. Οι βραδιά ήταν γεμάτη συγκινήσεις στην μεγάλη οικογένεια της Νίκης, καθώς η εκδήλωση ξύπνησε μνήμες και έφερε κοντά παλιούς φίλους και συμπαίκτες απ’όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας.

Την εκδήλωση (την οποία παρακολούθησαν περίπου 800 άτομα), τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ Δημήτρης Μπαλαφούτης, οι εκπρόσωποι του Δήμου Πατρέων Τάκης Πετρόπουλος, Κώστας Καραγκούνης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Χριστόπουλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Θεοδωρόπουλος, Ανδρέας Νικολάου, ο επικεφαλής της παράταξης Ανυπόταχτη Πολιτεία Χρήστος Πατούχας, ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Κωνσταντίνος Κόντης, οι Γαβριήλ Τζουανόπουλος, Χρυσόστομος Μάνθος, Κώστας Κωνσταντάκης από τον χώρο της διαιτησίας, ο Θανάσης Τσιρόπουλος από τον Σύνδεσμο προπονητών, οι παράγοντες Χρήστος Πλούμης, Νεκτάριος Σκόνδρας, Βασίλης Βουκελάτος, Κώστας Μπαλάσκας, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών Εκπολιτιστών συλλόγων. Ακολούθησε γλέντι μέχρι τις πρωινές ώρες με την «Κεφάτη Κομπανία».

• Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκαναν οι Δημήτρης Σαρρής και Γεωργία Κοσμά, ενώ την εντυπωσιακή παρουσίαση στο «video wall» επιμελήθηκε ο Βαγγέλης Μιχάλης. Η Διονυσία Λουκοπούλου ήταν υπεύθυνη των απονομών.

• Εγινε παρουσίαση του λευκώματος «Η γοητεία μιας 50χρονης», που αναφέρετε στην ιστορία της Νίκης Προαστείου.

ΠΟΙΟΙ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ

Η διοίκηση της Νίκης τίμησε με αναμνηστικές πλακέτες και μετάλλια όλους τους ανθρώπους που άφησαν το δικό τους στίγμα στην 50χρονη ιστορία του συλλόγου. Συγκεκριμένα:
• Τους στυλοβάτες της Νίκης, Χρήστο Ποτό, Γρηγόρη Σταματόπουλο, Γρηγόρη Θεοδωρόπουλο, Τάσο Φαϊλάδη.
• Την πρώτη ομάδα της Νίκης που αγωνίστηκε στα Προσφυγικά στις 7 Μαϊου 1967: Τάκης Γουργουρίνης, Βασίλης Οικονομόπουλος, Τάκης Παναγιωτόπουλος, Κώστας Ποτός, Αγγελος Μαρσέλης, Βασίλης Κυριακόπουλος, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, Κυριάκος Αντωνιάδης, Γιάννης Γαλανόπουλος, Γιάννης Βακερλής. Χρήστος Λάμπουρας, Κώστας Χρηστάρας, Αγγελος Ποτός (οι δύο τελευταίοι έχουν φύγει από την ζωή).
• Ολους τους προέδρους, προπονητές και παίκτες που συνέβαλαν στις πέντε ανόδους της Νίκης στην Α’ Κατηγορία (1977, 1989, 2001, 2005, 2016), καθώς και στην ομάδα που έφθασε στον τελικό του Κυπέλλου ερασιτεχνών το 2006.
• Τον Αγγελο Μαρσέλη, πρωτεργάτη στην κατασκευή του γηπέδου το 1983.
• Τον αείμνηστο πρόεδρο της ΕΠΣΑ, Ανδρέα Κάνιστρα (την πλακέτα παρέλαβε η κόρη του Κωνσταντίνα).
• Τον πρόεδρο της ΕΣΚΑ-Η Τάκη Τσαγκρώνη.
• Τους παλιούς δημοσιογράφους Νίκο Βώρρο και Νίκο Μπογονικολό.
• Τους παλιούς διαιτητές Τάκη Χρυσοβέργη, Γιάννη Περδικάρη, Ηλία Κόττικα, οι οποίοι έχουν φορέσει την φανέλα της Νίκης.
• Τους Σταύρο Ζούρα και Νίκο Βετούλα για την προσφορά τους στο μπάσκετ.
• Τον προπονητή των ακαδημιών Νίκο Πατρώνη.
• Τους Σπύρο Φαϊλάδη, Χρήστο Κουργιαλή, Μπάμπη Μπρούμα, Αρετή Γεωργικοπούλου για την μεγάλη τους προσφορά στην Νίκη.
• Στις πρωταθλήτριες ομάδες Προπαίδων και Τζούνιορς, που συνέβαλαν στο φετινό «τρεμπλ» της Νίκης, καθώς και σε όλα τα τμήματα της Ακαδημίας.

Το φωτογραφικό υλικό είναι του Βασίλη Καραπαπά και του patras events…”

Βαγγέλης Μιχάλης

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Ο Νάσος Αναγνώστου, που πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν με τα χρώματα…
Cresta Posts Box by CP