Απόλλων Εγλ.- Δάφνη Π. 4-2: Ρεπορτάζ, παραλειπόμενα και σχόλιο του αγώνα

0

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ανδρέας Σπυρόπουλος

Σε ένα ματς με πολλά γκολ, δοκάρια, αποβολές, συγκινήσεις, επιστροφή από την κόλαση για τη Δάφνη και αρκετές διαμαρτυρίες ο Απόλλων Εγλυκάδας πήρε τελικά τη νίκη και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του για το β’ γύρο. Ντεμπούτο με το αριστερό για τον νέο προπονητή της Δάφνης, Νίκο Λαγογιάννη που όμως παρουσίασε μια ομάδα μαχητική και που άφησε υποσχέσεις ότι θα παλέψει πολύ για τη σωτηρία της.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε στο ‘’Κ. Ζάρρας’’ με τα πρώτα 10 λεπτά να είναι αναγνωριστικά αλλά ακριβώς με τη συμπλήρωσή τους ο κατ’ ανάγκη δεξιός οπισθοφύλακας και αρχηγός τη Δάφνης Θανάσης Μανωλίδης έκανε λάθος πάσα την οποία εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι. Αρχικά ο Πολυδωρόπουλος έδιωξε με ανάποδο χέρι την μπάλα στο σουτ του Λιακόπουλου αλλά στην εξέλιξή της ο Σουγλέρης άνοιξε το σκορ από το ύψος του πέναλτι με νέο σουτ. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν γρήγορα και στο 13’ η μπάλα στρώθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής και αριστερά στον Τσίλιο που σούταρε πάνω από τα δοκάρια. Ένα λεπτό αργότερα ο Απόλλωνας έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον ανενόχλητο Λιακόπουλο στην  καρδιά της περιοχής να ανοίγει το κοντρόλ με το στήθος σε σέντρα από τα αριστερά και να τον προλαβαίνει ο Πολυδωρόπουλος..

Οι φάσεις συνεχίστηκαν και για τις 2 ομάδες, ο σκορερ Σουγλέρης στο 18 έπιασε καλό σουτ από το ύψος της περιοχής και δεξιά αλλά ο Χριστοφοράτος επενέβη ηρωικά και σωτήρια βάζοντας το σώμα του και απομάκρυνε ενώ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σταθόπουλου στο 21 δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Παλαιοθόδωρο που μπλόκαρε.

Στο 22’ η ομάδα της Εγλυκάδας διπλασίασε τα τέρματά της όταν μια μπαλιά από τον άξονα στην πλάτη της άμυνας και αριστερά έφερε τον Σταματέλο απέναντι από τον πορτιέρε της Δάφνης που με δυνατό σουτ τον νίκησε για να γράψει το 2-0. Λίγο πριν συμπληρωθεί το ημίωρο οι γηπεδούχοι απώλεσαν τεράστια ευκαιρία να τελειώσουν το παιχνίδι. Ο Λιακόπουλος βγήκε τετ α τετ αλλά αντί να πλασάρει τον Πολυδωρόπουλο ή να προσπαθήσει να τον περάσει προτίμησε την πάσα στον Λιακόπουλο που ήταν εκτεθειμένος.

Εφόσον κράτησε σφυγμό η  Δάφνη στο 34’ ξεκίνησε την αντεπίθεσή της, έπειτα από εναέρια διεκδίκηση η μπάλα έφτασε στον Μετζελόπουλου που με όμορφο σουτ την έστειλα στα δίχτυα. Στο 36’ στην εκτέλεση κόρνερ από αριστερά η άμυνα των φιλοξενούμενων κοιμήθηκε, η μπάλα έφτασε στο 2ο δοκάρι αλλά ο αμαρκάριστος Σταματέλος νικήθηκε από τον Πολυδωρόπουλο που κράτησε ζωντανή την ομάδα του. Ο Νικόλας στην επόμενη φάση έστρωσε στον Μετζελόπουλο που δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα εφυγε άουτ όπως και η κεφαλιά του Μανωλίδη στο 40’ που επίσης δεν την βρήκε όπως θα ήθελε.

 

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο δεύτερο ημίχρονο η Δάφνη μπήκε να παίξει τα ρέστα της για να πάρει κάτι από αυτό το ματς και μόλις στο 49’ ένα υπέροχο γεμάτο σουτ του Σπρίτζου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι με τον Απόλλωνα να απαντά στο 52’ με τον νεοεισελθόντα Μανιάτη έπειτα από σέντρα από δεξιά να βρίσκει με πλασέ την συμβολή των δοκών της αντίπαλης εστίας. Στα επόμενα λεπτά οι 2 ομάδες έφτιαξαν από μία φάση με πολύ όμορφη ανάπτυξη και συνεργασία, η πρώτη για τους γηπεδούχους τελείωσε με σουτ πάνω από τα δοκάρια από τον Λιακόπουλο ενώ για τη Δάφνη ήρθε μετά τη σέντρα του Ματζαβίνου γκολ με κεφαλιά από τον Κωστόπουλο το οποίο ακύρωσε ο διαιτητής για φάουλ στον τερματοφύλακα.

Η Δάφνη κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 76’ όταν η μπάλα απο τα δεξιά έφτασε με σέντρα στον Μαντούκα που με διπλή προσπάθεια την έστειλα στα δίχτυα, με τον επόπτη όμως αρχικά να ακυρώνει το γκολ ως οφσάιντ αλλά έπειτα από συζήτηση με τον διαιτητή κατοχυρώθηκε μέσα σε έντονα πανηγύρια για τους φιλοξενούμενους και διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους. Μάλιστα, πέρα από τους παίκτες και παράγοντες του Απόλλωνα μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να μιλήσουν στον διαιτητή, ο προπονητής όμως Δημήτρης Σγούρας, προς τιμήν του, ζητούσε από τους παίκτες του να σταματήσουν και να επικεντρωθούν στην προσπάθειά τους.

Η υπερπροσπάθεια της Δάφνης είχε φέρει αποτελέσματα και οι 2 ομάδες ξεκινούσαν από το μηδέν για το τελευταίο τέταρτο. Στο 84’ έγινε η  φάση που έκρινε το παιχνίδι υπέρ του Απόλλωνα και προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες και αποβολές για τη Δάφνη. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ η μπάλα έφτασε στο ύψος της μικρής περιοχής, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων παρεμποδίστηκε από αντίπαλο, χωρίς φάουλ σύμφωνα με τον διαιτητή  και ο προωθημένος Κώστας έκανε με κεφαλιά το 3-2. Στα τελευταία λεπτά η Δάφνη προσπάθησε αλλά η κούραση είχε κάνει την εμφάνισή της και ήταν πιο πιθανό να γίνει το 4-2 παρά η ισοφάριση. Το έσωσε ο Βλάχος πάνω στη γραμμή στο 90’ αλλά το κατάφερε ο Μανιάτης στο 98’ και έγραψε το τελικό 4-2.

Οι συνθέσεις

Απολλων Εγλυκάδας (Δ.Σγούρας): Παλαιοθόδωρος, Δρογγίτης, Φωτακόπουλος, Κώστας, Καφετζής, Ανδριακόπουλος, Αντύπας, Βρύνιας (60’ λ.τ. ), Λιακόπουλος (84’ Γαλάνης), Σουγλέρης (27’ λ.τ. Ανδρικόπουλος), Σταματέλος (46’ λ.τ. Μανιάτης)

Δάφνη Πατρών (Ν.Λαγογιάννης): Πολυδωρόπουλος, Μανωλίδης, Ματζαβίνος, Χριστοφοράτος (46’ λ.τ. Βλάχος), Μαντούκας, Τσίλιος (79’ Παπαδόπουλος), Μεντζελόπουλος, Νικόλας, Γαλάνης (69’ Θεοδωρόπουλος), Σταθόπουλος (46’ Κωστόπουλος), Σπρίντζος

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ…

  • Ο Νίκος Λαγογιάννης, προπονητής της Δάφνης, αποβλήθηκε στο 84’ μετα το 3-2 του Απόλλωνα αφού μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και διαμαρτυρήθηκε (σε ήρεμο ύφος πάντως) στον διαιτητή γιατί αντιμετώπισε με δύο μέτρα και δύο σταθμά τις περιπτώσεις των φάουλ πάνω στους τερματοφύλακες των 2 ομάδων.
  • Αρκετούς τραυματισμούς είχε ο Απόλλωνας, κάτι που επηρέασε και την ομάδα, αφού από πολύ νωρίς έχασε τον αρχηγό της και στο ημίχρονο άλλον έναν δραστήριο παίκτη της όπως ο Σταματέλος.
  • Στο 58’ ο Βρύνιας έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον αντίπαλό του που όμως πέφτοντας τον βρήκε με το χέρι με αποτέλεσμα να του ανοίξει το φρύδι και να γίνει αναγκαστική αλλαγή. Μάλιστα θα έπρεπε να μεταβεί στο νοσοκομείο για να τους γίνουν ράμματα.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Ο Απόλλωνας πήρε μια νίκη πιο δύσκολα από ότι δείχνει το σκορ και πιο δύσκολα με βάση το γεγονός ότι προηγήθηκε με 2-0 και κρυφοκοιτάζει τις υψηλότερες θέσεις της βαθμολογίας. Η Δάφνη από την άλλη έδειξε μαχητικότητα αλλά πρέπει να βρει λύσεις σε λάθη που τη  φέρνουν σε πολλά παιχνίδια σε δύσκολη θεση και ρολο κυνηγού. Νιώθει πάντως αδικημένη καθώς έχασε από μια αμφισβητούμενη απόφαση αλλά μπορεί με τον Νίκο Λαγογιάννη και κρατώντας την μαχητικότητά της να ανακάμψει.

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Η Αχαϊκή δείχνει να ξεπερνά τα διοικητικά προβλήματα που προέκυψαν…
Cresta Posts Box by CP