Αφιέρωμα στην ομάδα των Λεχαινών

0

Από την Τετάρτη το βράδυ η Α.Ε. Λεχαινών πανηγυρίζει την άνοδο στην Α2 ΕΣΚΑ-Η και επανέρχεται σε ανταγωνιστικό επίπεδο, μετά από αρκετά χρόνια, αφού μιλάμε για μία σταθερή δύναμη του νομού Ηλείας, που προσπαθεί ξανά να σταθεί στα πόδια της, παραμένοντας στο προσκήνιο.

Αποτελεί την μοναδική ομάδα που κατέκτησε την άνοδο από τον 2ο όμιλο της Β΄ΕΣΚΑ-Η κατηγορίας, παρότι τερμάτισε στην 2η θέση στην κανονική διάρκεια, υστερώντας σε ισοβαθμία με τον ΣΕΦΑ Ανδραβίδας. Με απολογισμό 13 νίκες και 3 ήττες (7-1 εντός και 6-2 εκτός) και έχοντας την 2η καλύτερη επίθεση με 972 πόντους σε 16 ματς, αλλά και την 5η καλύτερη άμυνα με 887 πόντους σε ισάριθμα ματς, εισήλθε στα μπαράζ ανόδου πανέτοιμος, για να κυνηγήσει τον στόχο της ανόδου.

Εκπληκτικός 2ος γύρος στα play off

Ξεκίνησε νωθρά στην ψυχοφθόρο διαδικασία των μπαράζ και ηττήθηκε στην πρεμιέρα από τον Πήγασο, ωστόσο νίκησε εντός την ΝΕΠ και ανέκτησε το ψυχολογικό αβαντάζ. Βέβαια, η ήττα από την Γαλήνη στην Πάτρα έθεσε με την πλάτη στον τοίχο την ομάδα του Γρηγόρη Κακολύρη, που έδωσε τις απαντήσεις της στον 2ο γύρο και με 3/3 αναρριχήθηκε στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας και πήρε ως πρώτη ομάδα την άνοδο για την Α2 ΕΣΚΑ-Η.

Θόδωρος Μάρκου, Άγγελος Παλλαδινός, Νάσος Καστελιώτης, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Νάσος Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Στεφανίδης, Κώστας Παπανικολάου, Φάνης Βουρλούμης, Γιώργος Μπαγούλης, Διονύσης Λάττας, Γιώργος Μελιτσόπουλος, Δημήτρης Πουρουτίδης και Νίκος Μπακογιάννης αποτέλεσαν το ρόστερ της φετινής επιτυχημένης σεζόν, με το τεχνικό τιμ τον προπονητή Γρηγόρη Κακολύρη και τον γυμναστή Ανδρέα Μοσχόπουλο να αφιερώνουν την άνοδο στον πρόεδρο Ανδρέα Χαμουζά και στην αδερφή του Γιώργου Μελιτσόπουλου, που “έφυγε” δυστυχώς από την ζωή πριν τρεις ημέρες.

Τα στατιστικά των play off

Η ΑΕΛ έκοψε πρώτη το νήμα στα μπαράζ ανόδου με 4 νίκες και 2 ήττες και σε 6 ματς πέτυχε 557 πόντους, που συνιστούν την 3η καλύτερη επίθεση στην διαδικασία των πλέι οφ. Παράλληλα, δέχθηκαν 538 πόντους, διαθέτοντας την 3η καλύτερη άμυνα, ωστόσο ο δεύτερος γύρος ήταν “όλα τα λεφτά”, αφού το σύνολο του Γρηγόρη Κακολύρη πέτυχε το απόλυτο με 3/3 και με σπουδαίες εμφανίσεις απέδειξε πως άξιζε και με το παραπάνω την άνοδο.

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Πάμε να δούμε μία τετράδα που αφορά το σημερινό κουπόνι…
Cresta Posts Box by CP