Α2 ΕΣΚΑ-Η: Αφιέρωμα στην μέχρι τώρα πορεία των ομάδων

0

Η φετινή Α2 ΕΣΚΑ-Η έχει διανύσει τις 18 στροφές από τις 26 της κανονικής περιόδου και μέχρι στιγμής το πρωτάθλημα κρίνεται ανταγωνιστικό, αν εξαιρέσουμε την επέλαση του αήττητου και πρωτοπόρου Ληξουρίου, που έχει ξεχωρίσει και την αποχώρηση του Υπερίωνα, μετά την 2η αγωνιστική, που αποτέλεσε πλήγμα για την κατηγορία και όχι μόνο.

Πάμε να δούμε την σκιαγράφηση της μέχρι στιγμής εικόνας της Α2 ΕΣΚΑ-Η, μέσα από ένα κατατοπιστικό αφιέρωμα:

“ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ”: Ληξούρι: Το “18/18” τα λέει όλα. Με διαφορά η πιο μεστή και ποιοτική ομάδα στο πρωτάθλημα, με την καλύτερη επίθεση (1.339) και την καλύτερη άμυνα (760), που έχει εξασφαλίσει την κορυφή και οδεύει με συνοπτικές διαδικασίες στην Α1 ΕΣΚΑ-Η.

“Η ΕΚΠΛΗΞΗ”: Πανωλενειακός: Από την 12η έως και την 18η στροφή έχει σημειώσει 6 νίκες σε 7 παιχνίδια και έχει πάρει τα σκαλπ των Ζακύνθου, Δύμης, Αχαιού ’47 και Φαέθωνα, έχοντας συνολικά 8 επιτυχίες στο πρωτάθλημα και άκρως βελτιωμένη εικόνα.

“Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ”:  Φαέθων Αντιρρίου:  Βάσει δυνατοτήτων θα μπορούσε να είχε διαγράψει καλύτερη πορεία σε αυτές τις 18 αγωνιστικές που έχουν παιχθεί. Με ρεκόρ 5-13 και με 6 σερί ήττες η ομάδα του Θανάση Ζάκα βρίσκεται στην 11η θέση με 23 πόντους.

” Ο ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟΣ”:  Αχαιός ’47: Με το απόλυτο των νικών στις 5 πρώτες αγωνιστικές του δευτέρου γύρου της Α2 προσπαθεί να εισέλθει στα πλέι οφ. Έχει βελτιωθεί αγωνιστικά και πλέον αποπνέει σταθερότητα, οπότε αν συνεχίσει σε ανάλογο ρυθμό μπορεί να μπει σφήνα στην 5άδα.

“ΗΡΕΜΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ”: Νίκη Προαστείου και Προφήτης Ηλίας: Πολύ καλό πρωτάθλημα από τις δύο ομάδες, που έχουν 12-6 και έχουν πιάσει την Δύμη, ισοβαθμώντας στην 3η θέση της βαθμολογίας. Έχουν πάρει σημαντικά ματς και σε κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος αποδεικνύουν ότι βρίσκονται σε φόρμα.

“ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ”: Από την 3η θέση του Α.Ο. Δύμης ΄07 μέχρι την 8η του Αχαιού ΄47 οι ισορροπίες είναι λεπτές και αναμένεται μεγάλη μάχη για την είσοδο στην 5άδα και τα πλέι οφ για τις θέσεις 3,4,5. Σίγουρα Δύμη, Προφήτης Ηλίας και Νίκη Προαστείου έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα, αλλά Ποσειδώνας Παραλίας, Αχαιός ’47 και Κρόνος Πατρών καραδοκούν και έχουν ελπίδες, για να “χαλάσουν” την τριάδα.

“ΟΙ ΣΚΛΗΡΟΤΡΑΧΗΛΟΙ”: Ποσειδώνας Παραλίας (11-7) και Κρόνος Πατρών (10-8) αντιμετώπισαν διάφορες δυσκολίες μέσα στη σεζόν, κυρίως με τραυματισμούς παικτών και δεν μπορούν να βρουν ακόμα συνοχή και σταθερότητα. Ίσως αυτό κοστίσει, όσον αφορά στην είσοδο στα πλέι οφ, αν και αμφότεροι έχουν ως στόχο να αποδώσουν καλό μπάσκετ και να κάνουν όσες νίκες μπορούν μέχρι το τέλος.

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα η εξ' αναβολής αναμέτρηση…
Cresta Posts Box by CP