Νίκη/Δαβουρλής: «Viaggiare a sognare»… (*)

0

* (ταξιδεύοντας στο όνειρο)

Οι ευκαιρίες στην ζωή είναι ελάχιστες και λένε ότι πρέπει να μην τις αφήνεις να πάνε χαμένες… Στην Πάτρα του ποδοσφαιρικού μεσαίωνα της τελευταίας 15ετίας, το να συμμετάσχεις σε ένα εκ των κορυφαίων τουρνουά του πλανήτη είναι όχι μόνο ευκαιρία, αλλά και εμπειρία ζωής… Μην ξεχνάτε άλλωστε, πως η πόλη έχει να βγει ποδοσφαιρικά εκτός συνόρων από το 2005, όταν συμμετείχε στο «Regions Cup» (2005) με την Μικτή της ομάδας και ταξιδεύοντας ακόμη πιο πίσω στο χρόνο, με την Παναχαϊκή στο Ιντερτότο (1995) και το Κύπελλο Ουέφα (1973)… Γι’ αυτό και η συμμετοχή της Μικτής ομάδας της «Νίκης/Δαβουρλή» στο «Memorial Claudio Sassi» αποτελεί κάτι σπουδαίο που χρίζει της προσοχής μας…

Οι «Μικροί Μαύροι Πρίγκηπες» αναχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης 23/3 από την Πάτρα με την πόλη του Σασουόλο, στην επαρχία της Μόντενα, όπου και θα διεξαχθεί ένα από τα κορυφαία τουρνουά ακαδημιών, όπου συμμετέχουν ελίτ Ακαδημίες της Ιταλίας και λειτουργεί μόνο με προσκλήσεις! Διεξάγεται κάθε χρόνο από το 2006, στη μνήμη του Claudio Sassi, που διατέλεσε πρόεδρος της Σασουόλο και ήταν ένας από τους αρχιτέκτονες της αναβίωσης των «AC Fiorano». Είχε πάντα ιδιαίτερη αδυναμία στα παιδιά, πιστεύοντας ότι γι’ αυτούς το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση, αλλά και ένα σχολείο της ζωής και της πίστης.

Το τουρνουά διεξάγεται στο Σασσουόλο, όπου εδρεύει και η ομώνυμη ομάδα. Η Ακαδημία του Δαβουρλή είχε επιχειρήσει ακόμη 2 φορές να λάβει μέρος και μόλις πέρυσι πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο.

Συμμετείχε στην κατηγορία «Under 14» και έφτασε στο τελικό, όπου και ηττήθηκε με 3-0 από την San Nicola (ομάδα από την Νάπολη), έχοντας πετύχει τέσσερις νίκες κόντρα σε σπουδαίους αντιπάλους (San Michelange , Castelarano, Fiorano, CSRP 94), και ΚΥΡΙΩΣ κερδίζοντας τη φετινή συμμετοχή και πάλι στο εν λόγω τουρνουά (!)

Να σημειωθεί πως στο εν λόγω τουρνουά, έχουν αναδειχθεί ταλέντα από ακαδημίες και έχουν κάνει άλμα σε επαγγελματικές ομάδες όπως οι Πολ Πογκμπά (Γιουβέντους), Ντομένικο Μπεράρντι (Σασουόλο), Λούκα Τόνι (Ελλάς Βερόνα), Τσίρο Ιμόμπιλε (Σεβίλλη), Κλαούντιο Μαρκίσιο (Γιουβέντους), Μάρκο Μπενάσι (Τορίνο), Τζόναθαν Γκουζμάν (Νάπολι), ενώ μερικές από τις ομάδες που έχουν πάρει μέρος είναι οι: Μίλαν, Γιουβέντους, Ίντερ, Πάρμα, Φιορεντίνα, Μπάγερν Μονάχου, Μονακό, Βαλένθια, Άγιαξ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ΤΣΚΚΑ Μόσχας, Πλζέν και πολλοί ακόμη.

Στην αποστολή συμμετέχουν οι Δημήτρης Ράπτης (προπονητής), Νίκος Κοκοτσής (βοηθός προπονητή), Ντίνος Παπαγιαννόπουλος (υπεύθυνος Δαβουρλή Κ. ’92), Χρήστος Μοσχόπουλος (υπεύθυνος Νίκης Προαστίου) και οι παίκτες της ομάδας Μποσγανάς, Τρίγκας, Σμπόρας, Δήμας, Σόντης, Πρέμπτος, Φλωρόπουλος, Τάντουλας, Βέρρας, Λιμάτσι, Τσότρας, Δημόπουλος, Διαμαντόπουλος, Σαρρής, Γιαννακόπουλος, Μπάκας, Καψής, Χαλκιόπουλος, Μασούρας

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ…

ΠΑΡΜΑ: Για την πασίγνωστη ομάδα των  «τζιαλομπλού», ότι και να πούμε θα είναι λίγο. Η ομάδα που την δεκαετία 1992-2002 σάρωσε τους τίτλους, κατακτώντας 3 Κύπελλα Ιταλίας (1992, ’99, ’02), 1 Σούπερ Καπ Ιταλίας (1999),  2 Κύπελλα ΟΥΕΦΑ (1995, ’99), 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (1993) και 1 Ευρωπαϊκό Κύπελλο Κυπελλούχων (1993),  βρέθηκε στο έσχατο σημείο μετά τα τέλη του 2003 και το σκάνδαλο «Parmalat», τα χρέη των 200 εκ. ευρώ και με την πτώχευση το 2015, που είχε ως αποτέλεσμα να διαλύσει και να αγωνίζεται πλέον στη «Serie D’» (!!!).

Με νέο όνομα «Πάρμα Κάλτσιο 1913», από τη χρονολογία ίδρυσης του ιστορικού κλαμπ, ξεκίνησε την αγωνιστική της πορεία από την κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου, την πρώτη ερασιτεχνική, χωρίς επίσημη εταιρική μορφή, χωρίς συγκεκριμένο μετοχικό κεφάλαιο με τον ιδιοκτήτη του ομίλου Barilla, Γκουίντο Μπαρίλα προεξέχοντα μιας ομάδας επιχειρηματιών στον ρόλο του χρηματοδότη…

ΚΑΡΠΙ: Αποτελεί την… σταχτοπούτα του Ιταλικού ποδοσφαίρου, αφού κατάφερε φέτος για πρώτη φορά να ανέβει στα σαλόνια του Καμπιονάτο, την χρονιά που γιόρτασε 106 χρόνια ιστορίας (!)

Οι «Μπιανκορόσι» του Κάρπι, μπορεί να μην εμφανίστηκαν πανέτοιμοι για την Serie A, αφού η έδρα τους λόγω μικρής χωρητικότητας (Sandro Cabassi, με 4.144 θέσεις)  δεν πήρε άδεια από την Λίγκα και χρησιμοποιήθηκε το «Αλμπέρτο Μπράλια» της γειτονικής –και μισητήςΜόντενα ως έδρα, αλλά παλεύει να γίνει μέλος των «μεγάλων» της γείτονας χώρας.

Μια ομάδα που από το 2000 (όταν χρεοκόπησε) μέχρι το 2009 βρίσκοντας στις ερασιτεχνικές κατηγορίες και ουσιαστικά έγινε γνωστή όχι από το ποδόσφαιρο, αλλά από τον σεισμό του 2012, όταν και όλοι έμαθαν το προάστιο της Μόντενα λόγω του εγκέλαδου

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ (Αθλητικός ερασιτεχνικός σύλλογος Κιότζα): Η τελευταία ομάδα προέρχεται από το Σκαντιάνο, μια περιοχή έξω από την Ρέτζιο Εμίλια και είναι προϊόν συγχώνευσης το 2007 της Κιότζα με την γειτονική Φελεγκάρα, και την απώτερη ιστορία της να χάνεται στο 1952, με πορεία στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, όπου συμμετείχε από το 1972.

Η Κιότζα από τα μέσα του 1980 αποφάσισε να ρίξει το βάρος στις ακαδημίες και επικεντρώθηκε σε αυτό, επιδιώκοντας να αναδείξει το ταλέντο των νέων από την Ρέτζιο Εμίλια. Στην πορεία ξεκινάει και συνεργασία με τη Μίλαν (1990), ενώ το 1995 οδηγείται σε συγχώνευση με την Βέγκια (ομάδα δίπλα από το Σασουόλο).

Τα χρόνια που ακολούθησαν η Σπόρτιγκ λειτούργησε ξεκάθαρα σαν ακαδημία και επίσημα μετά το 2007, με μόνο στόχο την ανάδειξη ταλέντων από την ευρύτερη περιοχή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «U16»
Α’ ΟΜΙΛΟΣ…

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016…
Μόντενα (4.30μ.μ.): Κάρπι – Νίκη/Δαβουρλής 3-0
Κιότζα (5.30μ.μ.): Πάρμα – Σπόρτινγκ 2-2

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016…
Καστελφράνκο (4.30μ.μ.): Πάρμα – Κάρπι 0-0
Κιότζα (5.30μ.μ.): Νίκη/Δαβουρλής – Σπόρτινγκ 1-0

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016…
Σασουόλο (10.30μ.μ.): Νίκη/Δαβουρλής – Πάρμα
Κιότζα (10.30μ.μ.): Σπόρτινγκ – Κάρπι
* (προκρίνεται στον επόμενο γύρο ο 1ος  κάθε ομίλου και οι 3 καλύτεροι δεύτεροι)…

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ «U16»
1ος Όμιλος: Πάρμα, Κάρπι, Νίκη/Δαβουρλής (Ελλάδα), Σπόρτινγκ.
2ος Όμιλος: Μόντενα, Κατάνια, Φρέισερ Παρκ (Αυστραλία), Κατάνια.
3ος Όμιλος: Ελλάς Βερόνα, Ρουζόμπεροκ (Σλοβακία), Κιάσο (Ελβετία), Φορμιτζίνε.
4ος Όμιλος: Αταλάντα, Ελσίνκι (Φινλανδία), Ιμολέσε, Βισεντίνο.
5ος Όμιλος: Νόρντζελαντ (Δανία), Σασουόλο, Καστελφράνκο, Καστελνουόβο.

Βαγγέλης Μιχάλης

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Χτες το βράδυ πραγματοποιήθηκαν 4 αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα της…
Cresta Posts Box by CP