Α’ κατηγορία (αφιέρωμα): Οι «πέντε», οι «σφήνες» και οι… απειλητικοί!

0
Ατρόμητος Πατρών, ΑΠΣ Πάτραι, Κεραυνός Αγίου Βασιλείου, Άρης Πατρών και Αχαιός Σαραβαλίου κερδίζουν τη μάχη του καλοκαιριού στην Α’ κατηγορία. Αλλά δεν παίζουν μόνοι τους…

Πάντοτε τα βλέμματα των φίλων και θιασωτών του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Αχαΐας πέφτουν πάνω στα «σαλόνια» του, δηλαδή στην πρώτη τη τάξει κατηγορία, παρότι Βήτα και Γάμμα έχουν δεδομένα ενδιαφέρον και τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν ανοδική πορεία, όσον αφορά στο θέαμα και τις συγκινήσεις που προσφέρουν στον κόσμο.

Το τρέχον μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού είναι ενδιαφέρον και αρκετά ζωηρό, όχι όπως προηγούμενες χρονιές αν το πάμε σε συγκριτικό επίπεδο, αλλά πάντα λαμβάνουμε τα δεδομένα που έχει επιφέρει ο κορονοϊός και φυσικά έχουν αρνητικό αντίκτυπο και στο τοπικό ποδόσφαιρο.

Οι ομάδες διοικητικά αντιμετωπίζουν πολλά εμπόδια, κυρίως οικονομικής φύσεως και βλέπουμε ότι οι περισσότερες φέτος ποντάρουν στις παραμονές παικτών και δεν στηρίζονται τόσο στις ελεύσεις ποδοσφαιριστών.

Παρόλα αυτά έχουν καταγραφεί ποιοτικές μεταγραφικές κινήσεις και το νέο πρωτάθλημα που ακολουθεί στην Α΄κατηγορία προμηνύεται συναρπαστικό, αφού κάποιοι σύλλογοι θα έχουν βλέψεις πρωταθλητισμού και κάποιοι άλλοι «χτίζουν» σύνολα χωρίς μεγάλους «σταρ», αλλά άκρως συμπαγή και με πολλές δυνατότητες.

Μία πεντάδα που κοιτάζει… ψηλά

Βάσει των ανανεώσεων και των μεταγραφών που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι ώρας και ουσιαστικά έχουν διαμορφώσει κατά μεγάλο ποσοστό το ρόστερ τους, παρατηρούμε ότι μία πεντάδα ομάδων έχει ως «ταβάνι» των ουρανό.

Οι προσδοκίες είναι υψηλές, η φανέλα είναι «βαριά» και άπαντες προετοιμάστηκαν με μεθοδικό τρόπο, οφείλοντας να πρωταγωνιστήσουν, καθότι το απαιτεί η ιστορία τους.

Αναφερόμαστε στον Ατρόμητο Πατρών, τον ΑΠΣ Πάτραι, τον Κεραυνό Αγίου Βασιλείου, τον Άρη Πατρών και τον Αχαιό Σαραβαλίου. Ο Ατρόμητος με νέο πρόσωπο στον πάγκο τον Φίλιππο Σχοινά και με μπροστάρηδες τους «παλιούς» Κωστή, Ανδρεόπουλο, Αναγνώστου και τους νέους Χάχαλη, Μούζο, Αθανασόπουλο δείχνει ξανά δυνατός και μάλιστα έρχονται και άλλες μεταγραφές υψηλής εμβέλειας. Ο Κεραυνός κράτησε τους πάντες και προσέθεσε στο ρόστερ του τον Ανδρέα Τρίγκα από τον Διαγόρα και τον Νίκο Σταυριανόπουλο από την Δόξα Παραλίας, οπότε κερδίζει σε χημεία και αυξάνει την ποιότητα του.

Πολύ δυνατός δείχνει και ο Άρης Πατρών, με τον Γιάννη Βογιατζή να συνεχίζει το έργο του, με τους παίκτες του βασικού κορμού να ανανεώνουν και με μεταγραφές Γ΄Εθνικής, αφού ήρθαν 2 από την Θύελλα (Δασουράς, Κουνάβης) και 1 από τον Διαγόρα (Πέτρου). Το Πάτραι έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στις μεταγραφές με παίκτες του βεληνεκούς των αδερφών Γραμματικόπουλων, Παναγόπουλου, Βουτσινά, Παπαδόπουλου, Ιωάννου και τον περιμένουμε να διαγράψει πορεία πρωταθλητισμού, ενώ εκκωφαντικές κινήσεις έχει κάνει και ο Αχαιός Σαραβαλίου, με Ανδρέα Λαζανά, Θόδωρο Μιχαηλίδη και Ανδρέα Μούτσα.

 

Θα μπουν «σφήνα»

Οι ομάδες που θα καταγράψουμε ευθύς αμέσως μπορεί να μην εντυπωσίασαν στο μεταγραφικό πάνθεον, αλλά είναι ήδη κερδισμένες σε «χημεία» και έχουν πραγματοποιήσει μεταγραφές, οι οποίες θα τους βοηθήσουν άμεσα και κρίνονται αξιοπρόσεκτες.

Ο Αετός Πατρών κράτησε όλους τους παίκτες στην βάση του, επέστρεψε ο Καλλιακμάνης στα γκολπόστ, πήρε Τσαρτόλια, Δημακόπουλο, ενώ από πολύ καλή σεζόν προέρχονται οι Στάμος και Βετούλας, τους οποίους «τσίμπησε» από τον Δαβουρλή Κ΄92. Ο Πανμοβριακός «χτίζει» κάτι πολύ δυνατό, με τις ανανεώσεις να δεσπόζουν (Νιφορόπουλος, Κοκκίνης, Γκέκα, Λιάκος) και τις προσθήκες να δείχνουν χρήσιμες αγωνιστικά (Παναγιωτόπουλος, Οικονομόπουλος, Μ.Σπανός).

Η Δόξα Παραλίας πόνταρε στην διατήρηση του περυσινού βασικού κορμού και αν συνυπολογίσουμε το «μπαμ» με τον Ανδρέα Σπανό και τον Μάριο Σπυρόπουλο, οι οποίοι επέστρεψαν, αναμένεται να έχει πορεία υψηλών προδιαγραφών. Μία από τα ίδια και για τον Πήγασο Μπεγουλακίου, που κράτησε τα περυσινά «καμάρια» του, τον Νίκο Δημητρόπουλο στην τεχνική ηγεσία και παράλληλα επανήλθε ο Γεωργόπουλος από την Αχαϊκή.

 

Πάτρα 2005 και Τσουκαλέικα «απειλούν»…

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έδωσαν ιδιαίτερη βάση στα δικά τους παιδιά, αλλά είδαμε φέτος ότι στο μεταγραφικό παζάρι κινήθηκαν «ζεστά» και έτσι δυναμώνουν ακόμα περισσότερο, αφού απέκτησαν ποδοσφαιριστές, οι οποίοι κάλλιστα μπορούν να σταθούν στο επίπεδο της Α΄κατηγορίας.

Η Πάτρα απέκτησε τους Μανθόπουλο, Κακαφώνη και Πάγκαλο και θα είναι σκληροτράχηλος αντίπαλος κάθε αγωνιστική, ενώ ο Αστέρας Τσουκαλείκων ενέταξε στο ρόστερ του Σουτζόγλου, Τζελέπη και Ζαφειρόπουλο και σε συνδυασμό με ότι παρέμειναν οι περισσότεροι βασικοί πυλώνες της ομάδας, οι «νερατζούρι» ανεβάζουν αυτόματα τον πήχη.

 

Δεν είναι αμελητέες ποσότητες

Μπορεί να μην έθεσαν ως προτεραιότητα τις ηχηρές μεταγραφές, αλλά έκαναν σωστό και μεθοδικό σχεδιασμό και την ερχόμενη σεζόν στην Α΄κατηγορία μόνο εύκολη λεία δεν θα είναι για τους αντιπάλους.

Η νεοφώτιστη Δόξα Νιφορείκων με τον Άγγελο Κίκινα και τους περισσότερους παίκτες της να αγωνίζονται μαζί, κερδίζοντας 2 σερί ανόδους, θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της, έχοντας πλέον και το δικό της γήπεδο-στολίδι. Ο Αετός Ρίου κινείται σε ανάλογα επίπεδα με την Δόξα, με ίδιο βασικό κορμό και «όπλα» του τον φιλόδοξο Αντώνη Ζήκο και την ισορροπία του σε όλες τις γραμμές.

Ο Εθνικός/Πολύτεκνος Πατρών απέκτησε Σκιαδόπουλο και Δημητρόπουλο, διατήρησε τους έμπειρους παίκτες του και ο Κυριάκος Θούας δίνει τα πάντα για να φτιάξει μία ομάδα που θα «σκυλιάζει», ενώ πολύ καλά δείγματα γραφής έχει δείξει και η Αναγέννηση Ψαθοπύργου, που από πέρυσι είχε ποιότητα και πήρε δίκαια την 1η θέση στον 1ο όμιλο της Β΄κατηγορίας, ενώ φέτος κινείται πολύ έξυπνα και με «λαβράκια» στο τρέχον μεταγραφικό παζάρι.

Επιμέλεια: Γιάννης Γεωργακόπουλος

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Ο Θόδωρος Βλασόπουλος αποχώρησε μετά από 18 χρόνια από την…
Cresta Posts Box by CP