Β’ κατηγορία: 6 ποδοσφαιριστές μιλούν για το ενδεχόμενο των 3 ομίλων

0
Η «Match» αποκάλυψε την προηγούμενη Δευτέρα για το πιθανό σενάριο των 3 ομίλων στη νέα Β΄κατηγορία και 6 ποδοσφαιριστές δεν το βλέπουν με «καλό μάτι»…

Σίγουρα η μετά-κορονοϊού εποχή και οι «περιπέτειες» που επικρατούν με τον συγκεκριμένο ιό έχουν διαμορφώσει νέα δεδομένα στον ποδοσφαιρικό χάρτη του ερασιτεχνικού επιπέδου του Νομού μας.

Έτσι οι άνθρωποι της ΕΠΣ Αχαΐας οραματίζονται το νέο πρωτάθλημα της Β΄κατηγορίας με 3 ομίλους, με κύρια αιτιολογία την ελάφρυνση των σωματείων στα έξοδα των μετακινήσεων. Είδαμε και φέτος ότι στον όμιλο της Αιγιαλείας υπήρχαν αρκετοί σύλλογοι από την Πάτρα, όπως και στον αντίστοιχο της Κάτω Αχαΐας αρκετά σωματεία αναγκάζονταν να διανύσουν αποστάσεις, για να δώσουν τις επίσημες υποχρεώσεις τους.

Η “Match” προέβη σε ακόμα ένα γκάλοπ συμπερασμάτων και έδωσε τον λόγο στους πρωταγωνιστές. Έξι ποδοσφαιριστές πήραν θέση για το νέο μέτρο των 3 ομίλων που έχει κατά νου η Ένωση και αντέδρασαν αρνητικά, αφού κρίνουν ότι το επίπεδο θα πέσει στα «Τάρταρα». Από την άλλη βέβαια δικαιολογούν την συγκεκριμένη σκέψη, μιας και άπαντες βιώνουν την πρωτόγνωρη κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει και έχει «αγγίξει» αρνητικά και το ποδόσφαιρο.  

* Οι απόψεις με αλφαβητική σειρά βάσει ομάδων:

Γιάννης Γιαννόπουλος (Απόλλων Εγλυκάδας): «Όσον αφορά στον ανταγωνισμό της κατηγορίας, οι δύο όμιλοι δεδομένα δίνουν ώθηση σε αυτό το κομμάτι.

Όμως πιστεύω πως οι 3 όμιλοι αν υλοποιηθούν, θα είναι πιο συνετό για τα σωματεία, που αιμορραγούν οικονομικά, μετά το πέρας της πανδημίας. 

Είναι δύσκολο κάθε Δεύτερη Κυριακή να μετακινείται μία ομάδα, είναι σημαντικά τα έξοδα, πόσο μάλλον όταν βιώνουμε και αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση με τον κορονοϊό και οι διοικούντες έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά εμπόδια.»

 

Παναγιώτης Πάνας (Αστραπή Ψαροφαίου): «Αν έχουμε 3 ομίλους στην Β΄κατηγορία που έρχεται το πρωτάθλημα θα χωλαίνει ανταγωνιστικά.

Ο κάθε όμιλος θα έχει 11 ομάδες, λίγες στο σύνολο, άρα και τα παιχνίδια δεν θα είναι αρκετά και οι περισσότερες ομάδες θα προτιμήσουν να μην σπαταλήσουν χρήματα στις μεταγραφές, ούτως ώστε να δυναμώσουν όσο πρέπει.

Οι 2 όμιλοι δίνουν την ευκαιρία σε μία ομάδα να αποδείξει ότι έχει διάρκεια στην απόδοση της και φυσικά αξίζει να διεκδικήσει τον τίτλο ή την άνοδο. Παράλληλα και εμείς οι ποδοσφαιριστές θα το ευχαριστηθούμε περισσότερο, αν το προϊόν είναι ποιοτικό και ανταγωνιστικό.»

 

Δημήτρης Φραγκούλιας (Ατρόμητος Λάππα): «Άποψη μου είναι ότι αν πάμε σε 3 ομίλους του χρόνου, ο ανταγωνισμός θα υποβιβαστεί και επιπλέον τα παιχνίδια θα είναι λιγότερα.

Είδαμε και φέτος στους 2 ομίλους σε Κάτω Αχαΐα και Αιγιαλεία ότι το επίπεδο ήταν υψηλό και οι ισορροπίες λεπτές, οπότε αν συνεχιζόταν το πρωτάθλημα μετά την «περιπέτεια» με τον κορονοϊό, όλα θα κρίνονταν μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Οπότε ταπεινή μου γνώμη είναι ότι θα είχε πολλαπλά οφέλη να παραμείνει η Β΄κατηγορία σε 2 ομίλους. Είναι δοκιμασμένη λύση και το πρωτάθλημα έχει δείξει βελτίωση σε αρκετούς τομείς.»

 

Μάριος Γκλαβάς (Πανιώνιος/Αχιλλέας): «Θεωρώ ότι δεν θα είναι ευεργετικό για το πρωτάθλημα οι 2 όμιλοι να γίνουν 3.

Δεδομένα θα πέσει το επίπεδο και σε κάθε όμιλο θα ξεφύγουν ή θα ξεχωρίσουν από νωρίς συγκεκριμένες ομάδες και η πλειονότητα των υπολοίπων θα κινηθεί σε ρηχά νερά.

Η «συνταγή» με την ύπαρξη 2 ομίλων στην Β΄κατηγορία έχουμε δει ότι έχει κάνει καλό στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα και πέρυσι οι 2 όμιλοι είχαν μεγάλο ανταγωνισμό. Ελπίζω ότι δεν αλλάξει η διαμόρφωση των ομίλων και αυτό θα είναι καλό και για εμάς τους ποδοσφαιριστές.»

 

Κώστας Γραμματικόπουλος (ΠΑΟΚ Πατρών): «Πιστεύω ότι θα ήταν μία ορθολογική λύση να υπάρξουν 3 όμιλοι στη νέα Β΄κατηγορία.

Το λέω από την άποψη ότι οι διοικήσεις των περισσότερων σωματείων «ματώνουν» οικονομικά, μιας και ο κορονοϊός έχει προξενήσει πολλά προβλήματα και έχει πλήξει και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Για εμάς τους ποδοσφαιριστές επίσης είναι χρονοβόρο να μετακινούμαστε σε μεγάλες αποστάσεις, για να κάνουμε το χόμπι μας, αφού οι περισσότεροι έχουμε τις εργασίες μας και το χόμπι σου πρέπει να το απολαμβάνεις με τις καλύτερες συνθήκες.»

 

Φώτης Γιαννόπουλος (Περιβόλα): «Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο ζήτημα θέλει σκέψη. Από την μία αν πάμε σε 3 ομίλους θα πληγεί το επίπεδο και δεν θα είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός, αλλά από την άλλη έχουν διαμορφωθεί νέες συνθήκες, πιο σφιχτές στα οικονομικά δεδομένα των ομάδων και ίσως είναι μία καλή λύση ο ένας παραπάνω όμιλος.

Θεωρώ ωστόσο ότι καλό θα ήταν να παραμείνουν οι 2 όμιλοι, για να μην χαλάσει η εικόνα της Β΄κατηγορίας, αφού τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ισχυρές ομάδες και δυνατά παιχνίδια κάθε αγωνιστική.»

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Μόλις 1 χρόνο παρουσίας μετράει το νεοσύστατο σωματείο του Αστέρα…
Cresta Posts Box by CP