Β.Παπαζαφείρης: «Κρατάμε ζωντανά τα όνειρα μας»

0
Ο εκ των ιδρυτών της Νάπολης Πατρών μιλάει στη «Match» για τους στόχους της ομάδας, που «τρυπάει το ταβάνι της» χρόνο με το χρόνο

Η 11η Σεπτεμβρίου του 2020 έχει καταγραφεί με χρυσά γράμματα στον πάνθεον της ιστορίας της Νάπολης Πατρών, η οποία έχει συμπληρώσει 6,5 χρόνια παρουσίας (ιδρύθηκε στις 2 Μαΐου του 2014) και έχει πετύχει πάρα πολλά στο άθλημα του beach soccer, προσφέροντας στιγμές χαράς και περηφάνιας στην πόλη της Πάτρας.

Έτσι ο αποκλεισμός στους «16» του Euro Winners Cup (11/9/20) από την πανίσχυρη Μαρμπέγια της Ισπανίας μας δίνει αφορμή να ασχοληθούμε πιο εκτενώς με τους «γαλάζιους», μιας και υπάρχει η δυνατότητα, ελλείψει αγωνιστικής δράσης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Αχαΐας.

Ο Βασίλης Παπαζαφείρης αποτελεί έναν από τους ιδρυτές της Νάπολης και φυσικά αξιόπιστος στο να μας «μυήσει» στα μυστικά, στους στόχους και στο μέλλον της ομάδας, που φέρει ως μότο τη φράση «Φτάσε όπου δεν μπορείς».

Ο Παπαζαφείρης μιλά για τα πρώτα «φτερουγίσματα» και το «δέσιμο» της παρέας, για την δημιουργία της ομάδας και την ενασχόληση με το beach soccer, για το γήπεδο που «χτίστηκε», για την ομάδα Νέων και για τον εκλιπόντα Σπύρο Αβράμη, για τον οποίο οι φίλοι του δίνουν τα πάντα, με σκοπό να τον κάνουν υπερήφανο εκεί ψηλά.

Πως δεθήκατε με το άθλημα του ποδοσφαίρου στην άμμο; Πως μπήκε μέσα σας το «μικρόβιο» του αθλήματος;

«Η ιδέα ήρθε το χειμώνα του 2014, θέλοντας να κάνουμε κάτι το διαφορετικό. Για το beach soccer συζητούσαμε ήδη 2 χρόνια και θελήσαμε να ασχοληθούμε, καθώς βρίσκαμε το άθλημα πολύ εντυπωσιακό.

Παράλληλα παρακολουθούσαμε αγώνες με ομάδες του εξωτερικού, αλλά και την ομάδα της Πάτρας, Πατράμμος, η οποία συμμετείχε στα Πανελλήνια πρωταθλήματα και σημείωσε μεγάλες επιτυχίες.

Στην αρχή είναι αλήθεια ότι δυσκολευτήκαμε, αφού το άθλημα είναι απαιτητικό, αλλά όταν προσαρμοστήκαμε στις συνθήκες, το αγαπήσαμε περισσότερο και συνεχίσαμε να βελτιωνόμαστε και να το εξελίσσουμε. Άλλωστε το beach soccer είναι εντυπωσιακό και σε κρατάει πάντα σε εγρήγορση».

Με σταθερά βήματα, έχετε καταφέρει πολλά πράγματα σαν ομάδα, σαν παρέα. Ποια θεωρείς ότι είναι η μεγαλύτερη στιγμή σας;

«Δεν γίνεται να μην σταθώ στις δύο μεγάλες προκρίσεις μας στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου και της Ευρώπης στο World Winners Cup 2019 και Eurowinners Cup 2020 αντίστοιχα.

Ήταν μεγάλη επιτυχία και κάτι πολύ δύσκολο για την ομάδα, αν αναλογιστεί κανείς την δυσκολία που είχαμε στο να προσαρμοστούμε δίχως να έχουμε ρυθμό από αγώνες.

Βέβαια και τα 2 Κύπελλα Ελλάδας που έχουμε κατακτήσει είναι σπουδαίες διακρίσεις για το σωματείο και κάτι που μας γεμίζει με υπερηφάνεια και το έχουμε μέσα στην καρδιά μας».

Και στην Ευρώπη φέτος το παλέψατε και είχατε πολύ καλή πορεία στο EURO Winners Cup. Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σας;

«Οι στόχοι της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη παραμένουν ίδιοι. Δηλαδή να παίξουμε το beach soccer που βασίζεται στην φιλοσοφία της Νάπολης και για το οποίο δουλεύουμε εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο.

Αν τα πράγματα κυλήσουν ομαλά από το νέο έτος και ξεφύγουμε από την περιπέτεια με τον κορωνοϊό, θεωρώ πως έχουμε θέσει σωστές βάσεις, προκειμένου να προχωρήσουμε μεθοδικά στο μέλλον, κάνοντας βήματα πιο μπροστά».

Σε σύγκριση με χώρες του εξωτερικού, τι διαφορές βλέπεις στο beach soccer; Που υστερεί η Ελλάδα και τι πρέπει να αλλάξει;

«Υπάρχει χαοτική διαφορά, πραγματικά. Δημιουργήσαμε το γήπεδο μετά κόπων και βασάνων και δώσαμε την ψυχή μας σαν ομάδα, εντός και εκτός γηπέδου, με σκοπό να αποκτήσουμε πράγματα, τα οποία στο εξωτερικό οι ομάδες τα έχουν απλόχερα και εστιάζουν έτσι καθαρά στο αγωνιστικό κομμάτι.

Στην Ελλάδα χρειαζόμαστε βελτίωση σε οργανωτικό επίπεδο, αλλά νιώθουμε την ευθύνη σαν Νάπολη να τραβήξουμε και να «αναγκάσουμε» τους θεσμούς, να μας βοηθήσουν και σε αυτό τον τομέα».

Μιας και αναφέρθηκε το γήπεδο. Αυτό φέρει το όνομα του Σπύρου Αβράμη και έχετε ήδη διοργανώσει τουρνουά που τιμά τη μνήμη του. Ποια τα συναισθήματα σας;

«Μακάρι να μην γινόταν το τουρνουά αυτό και όλοι μαζί να προχωρούσαμε όπως ξεκινήσαμε.

Δυστυχώς η ζωή είχε άλλα σχέδια και εμείς με ένα τεράστιο κενό καλούμαστε να κρατήσουμε ζωντανά τα όνειρα μας. Το γήπεδο ήταν μία προσπάθεια χρόνων και είχαν γίνει συναντήσεις με τον Σπύρο να δίνει το παρόν.

Δυστυχώς δεν πρόλαβε να ζήσει μαζί με εμάς την χαρά της δημιουργίας του χώρου αυτού, ο οποίος μας δίνει έξτρα κίνητρο να πάμε ακόμα ψηλότερα και να ξεφύγουμε από τα προβλήματα της καθημερινότητας».

Αρκετά παιδιά εξακολουθούν να έρχονται στην Νάπολη και μάλιστα δημιουργήσατε πλέον και ομάδα Νέων. Τι θα έλεγες σε ένα παιδί, με σκοπό να ακολουθήσει το συγκεκριμένο σπορ;

«Είναι δύσκολο σε ένα παιδί που έρχεται στην ομάδα να του εξηγήσεις τι σημαίνει το beach soccer. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να έχεις την τρέλα, με την καλή έννοια, για να σε εξιτάρει το ποδόσφαιρο άμμου.

Εμείς αυτό που είπαμε στα παιδιά είναι ότι πάνω από όλα θέλουμε να είναι άνθρωποι και να σέβονται ο ένας τον άλλον. Από εκεί και πέρα η εμπειρία του εξωτερικού και το πώς εμείς ονειρευόμαστε το άθλημα στην Ελλάδα, είναι κλειδί για να τους μεταφέρουμε την φιλοσοφία και την αγάπη μας, ώστε με την σειρά τους να «δεθούν» με την Νάπολη.

Θεωρώ πως μέχρι τώρα τα έχουμε καταφέρει, τηρουμένων και των δύσκολων συνθηκών που βιώνουμε, λόγω της πανδημίας».

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Έξι αγωνιστικές προλάβαμε να δούμε στο φετινό πρωτάθλημα της Α΄ΕΠΣΑ…
Cresta Posts Box by CP