Ορφανίδης: “Η φιλοσοφία και οι στόχοι παραμένουν πάντοτε ίδιοι”

0
Χρήστος Ξυπολιάς και Νίκος Ορφανίδης προσπάθησαν να εμφυσήσουν την φιλοσοφία τους στη νεανική ομάδα του Δία, που ουσιαστικά τροφοδοτείται από τα τμήματα υποδομών, τα οποία επανδρώνουν την πρώτη ομάδα και πολλοί μικροί και ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές «βουτάνε» με την μία στα… βαθιά.

Ο Νίκος Ορφανίδης (δεξιά στη φωτό) επί σειρά ετών βρισκόταν στην Ακαδημία του Δία Σαραβαλίου, οπότε η δουλειά του στο ανδρικό τμήμα και την Α΄ κατηγορία δεν άλλαξε πολύ, μιας και η φιλοσοφία του συλλόγου είναι αμιγώς νεανική και το μότο «Τόπος στα νιάτα» είναι σημαία για τον Δημήτρη Αργυρόπουλο και τους άμεσους συνεργάτες του.

Ο Ορφανίδης μιλώντας στην εφημερίδα μας αναφέρθηκε φυσικά στην οριστική διακοπή της φετινής χρονιάς στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ανά την χώρα και συνάμα τοποθετήθηκε για το μέλλον του Δία και τα σχέδια για την «επόμενη ημέρα», που προμηνύεται με αρκετά εμπόδια, αλλά και με μπόλικη αισιοδοξία.

 Για την γρήγορη απόφαση διακοπής στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Αχαΐας ανέφερε:

«Σίγουρα η απόφαση του οριστικού «λουκέτου» στα τοπικά πρωταθλήματα δεν ήταν και ότι καλύτερο, αλλά μια λύση ανάγκης, αφού η ανθρώπινη υγεία πάντα πρέπει να μπαίνει σε προτεραιότητα. Θα μπορούσε να παρθεί μία λύση για συνέχεια στα πρωταθλήματα τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Όχι για να αναδειχθούν πρωταθλητές και να υποβιβαστούν ομάδες, αλλά για λόγους σωματικής και ψυχικής υγείας, που αφορά κυρίως τους ποδοσφαιριστές, αλλά και όλους όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό».

 Για τον Δία και το μέλλον της ομάδας, τόνισε:

«Ευελπιστώ ότι η νέα ποδοσφαιρική χρονιά θα βρει την ομάδα και την ακαδημία μας, με όσο το δυνατόν λιγότερες πληγές από την πανδημία. Τα παιδιά χρειάζονται την άθληση, πάνω από όλα για την κοινωνικοποίηση που προσφέρει το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός. Θέλω να ελπίζω ότι θα επουλώσουμε αυτές τις πληγές στα παιδιά μας και θα επιστρέψουμε στην πρωτύτερη κατάσταση.

Όσον αφορά στην ανδρική ομάδα, θα ξεκινήσουμε πάλι προπονήσεις από την πρώτη κιόλας μέρα που θα επιτραπούν και χωρίς να υπάρχει δράση στο πρωτάθλημα. Η φιλοσοφία και οι στόχοι μας παραμένουν πάντοτε ίδιοι.

Να αποδίδουμε καλό ποδόσφαιρο και να εξελίσσονται οι ποδοσφαιριστές μας χωρίς το βαθμολογικό άγχος και το «πρέπει» της νίκης».

Πηγή: Εφημερίδα Match Αχαϊας (12 Απριλίου 2021)

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Ο Χρήστος Τσίκας υπέβαλλε την παραίτηση του, μετά την χθεσινή…
Cresta Posts Box by CP