Τα πρωταθλήματα της νέας σεζόν στην ΕΠΣ Αχαΐας

0
Το συμβούλιο των ιθυνόντων της ΕΠΣ Αχαϊας απέφερε αποτέλεσμα, αφού αποτυπώθηκε η πλήρης εικόνα των τριών τη τάξει πρωταθλημάτων ενόψει της χρονιάς 2022-23.

Όπως είχαμε γράψει στη “Match” εδώ και καιρό ήταν αδύνατο να πάμε εκ νέου σε Α΄κατηγορία με 3 ομίλους.

Οι ομάδες ήταν πολλές και τα πλέι-άουτ έγιναν σε 2 Γύρους, με 6 ομάδες να παίζουν ποδόσφαιρο σε συνθήκες αφόρητης ζέστης και σχεδόν μέχρι τα τέλη Ιουνίου, πράγμα που προκάλεσε αντιδράσεις από παράγοντες και παίκτες, αν και η Ένωση είχε «δεμένα» χέρια και δεν γινόταν να πράξει κάτι διαφορετικό.

Το μοτίβο στα «σαλόνια»

Το νέο πρωτάθλημα λοιπόν στα γήπεδα της Α΄κατηγορίας θα διεξαχθεί σε 2 ομίλους των 13 ομάδων, οπότε θα έχουμε 26 συμμετέχοντες.

Ο πρώτος όμιλος θα περιέχει τις ομάδες από την Δυτική Αχαϊα και κάποιες από την Πάτρα, ενώ ο δεύτερος όμιλος θα απαρτίζεται από τις ομάδες της Αιγιαλείας (Παναιγιάλειο, Αιγείρα/Ακράτα) και έτερες ομάδες της Πάτρας, οι οποίες ανήκουν στο βόρειο κομμάτι της πόλης.

Έτσι θα έχουμε 24 αγωνιστικές (12+12) στην Α΄Φάση και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα πλέι-οφ. Ο 1ος του Α΄ομίλου θα διασταυρωθεί με τον 2ο του Β΄ομίλου, όπως και ο 1ος στον Β΄όμιλο θα κοντραριστεί με τον 2ο του 1ου ομίλου. Οι νικητές θα δώσουν διπλούς αγώνες και ο θριαμβευτής θα στεφθεί πρωταθλητής.

Στα του υποβιβασμού, θα πιουν το «πικρό ποτήρι» 6 ομάδες στο σύνολο. Η 13η θέση οδηγεί σε απευθείας υποβιβασμό και από εκεί και πέρα οι ομάδες από τις θέσεις 9 έως 12 θα παίξουν σε αγώνες μπαράζ και οι 4 τελευταίες δεν θα αποφύγουν το μοιραίο.

Παρόμοιο σκηνικό στην Βήτα

Με 2 ομίλους των 14 ομάδων θα μπει στη νέα αγωνιστική περίοδο η ενδιαφέρουσα Β΄κατηγορία.
Στο σύνολο θα ανέβουν στα «σαλόνια» 4 ομάδες.

Οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο θα πανηγυρίσουν την απευθείας άνοδο και στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρουν τα ψυχοφθόρα πλέι-οφ.

Από τις θέσεις 2-5 στον εκάστοτε όμιλο, οι ομάδες θα μπουν στα μπαράζ με ειδική βαθμολογία και σε διπλούς αγώνες θα προκύψουν ακόμα 2 σύλλογοι, οι οποίοι θα ανέλθουν στην Α΄κατηγορία.

Στο κομμάτι του υποβιβασμού, οι 14οι των ομίλων θα αποχαιρετήσουν την Β΄κατηγορία και στα πλέι-άουτ θα λάβουν μέρος οι ομάδες των θέσεων 10-13. Από το μίνι πρωτάθλημα θα προκύψουν ακόμα 4 υποβιβασμοί (2+2).

Στην αναμονή για τις συμμετοχές

Η Γ΄κατηγορία θα κριθεί από τις δηλώσεις των συμμετεχόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Match” δύσκολα θα αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής. Θα υπάρξουν 2 όμιλοι και οι 4 πρώτες ομάδες από το κάθε γκρουπ θα δώσουν αγώνες μπαράζ με έπαθλο την άνοδο.

Οι δύο πρώτοι θα ανέβουν στην Βήτα, ενώ οι δύο δεύτερες ομάδες θα παίξουν σε ουδέτερη έδρα και θα ανέβει ο νικητής, όπως έγινε φέτος με τον ΑΟ Τριταίας, που λύγισε την ΑΕ Αρόης.

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Ο Ηλίας Μαντάς δεν θα συνεχίσει στον Εθνικό Πατρών τη…
Cresta Posts Box by CP