ΕΑΠ 2016/17: Ολικό λίφτινγκ και Λιόνας (αφιέρωμα)

0

Ξεκίνημα στα αφιερώματα με ΕΑΠ…

Το www.topikonews.gr προσπαθεί να προβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα του μπάσκετ της Αχαϊας και ξεκινάει τα αφιερώματα στους 14 μονομάχους, που θα δώσουν τον αγώνα τους στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η, που ξεκινάει την ερχόμενη Κυριακή με το παιχνίδι του Ολυμπιονίκη κόντρα στην Κεφαλονιά στην Αρχαία Ολυμπία.

Η ΕΑΠ πέρυσι κράτησε την τύχη στα χέρια της, όσον αφορά στην άνοδο στην Γ’ Εθνική. Κατακτώντας την 1η θέση στην κανονική διάρκεια κατείχε το πάνω χέρι μέχρι τον τελικό, όπου η Αχαγιά ’82 έκανε τη ζημιά από το εις βάρος 2-0 και «έκλεψε» το πρωτάθλημα.

Με Λιόνα στο «τιμόνι»

Πέρυσι βασικός αντίπαλος της ΕΑΠ (σ.σ. Παναχαϊκή) και φέτος στο πλευρό των «μελανόλευκων». Ο Θανάσης Λιόνας, με εμπειρία χρόνων σε επίπεδο Α1 ΕΣΚΑ-Η και όχι μόνο αποτελεί σίγουρη λύση για τον πάγκο, μετά από την αποχώρηση του Γιώργου Σκροπολίθα.

Μόλις 6 οι «παλιοί»

Από το ρόστερ που «τράβηξε κουπί» την σεζόν που μας άφησε παρέμειναν μόλις πέντε παίκτες (Φωτιάδης, Σταυρόπουλος, Πίκιος, Καλπακής, Ζαβέρδας, Καράμπαμπας). Η πιο σημαντική απώλεια θεωρείται ο Βασίλης Σαμαράς, που μετακόμισε στην Παναχαϊκή. Παράλληλα παρελθόν αποτελούν οι Μητσιμπόνας, Αγγελόπουλος, Λαμπρόπουλος, Γκούτης, Κόλλιας και Κιουτσούκαλης.

Εμπειρία με Ρέλλα και Λυμπέρη

Οι Θανάσης Ρέλλας και Βασίλης Λυμπέρης θα προσδώσουν εμπειρία στο δυναμικό της ΕΑΠ. Ο ένας στην περιφέρεια και ο άλλος στην ρακέτα αποτελούν τα σημεία αναφοράς από τη «νέα φουρνιά». Καλές προσθήκες θεωρούνται οι Κώστας Λαμπρόπουλος από Κρήνη ΄97, Ανδρέας Μαγγιώρος από Αγυιά και Χάρης Σπυράκος από Αχαγιά ’82.

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2016/17

Νέα πλέον ομάδα, με πολλές αλλαγές σε πάγκο και υλικό. Θα χρειαστεί χρόνο, για να «δέσει» και να δείξει τις πραγματικές της δυνατότητες. Και φέτος θα παλέψει για αυτό που έχασε πέρυσι με «αυτοκτονία», δηλαδή την άνοδο. Βασικοί μοχλοί στην μηχανή του Λιόνα θα είναι οι Λυμπέρης, Ρέλλας, Λαμπρόπουλος, Πίκιος, Φωτιάδης, Σταυρόπουλος και Σπυράκος.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΕΑΠ (2016/17)

Μάνος Φωτιάδης πλέι μέικερ 1995

Ανδρέας Μαγγιώρος πλέι μέικερ 1995

Άγγελος Πίκιος γκαρντ 1985

Χρήστος Καλπακής  γκαρντ  1993

Σέργιος Κυριακίδης γκαρντ 1997

Σάκης Σταυρόπουλος φόργουορντ  1985

Θανάσης Ρέλλας φοργουορντ 1984

Γιάννης Δημητρακάκης φόργουορντ 1996

Δημήτρης Τσουλέας φόργουορντ 1996

Κώστας Ζαβέρδας  φοργουορντ 1997

Βασίλης Λυμπέρης σέντερ 1982

Κώστας Λαμπρόπουλος σέντερ 1981

Χάρης Σπυράκος σέντερ 1997

Δημήτρης Καράμπαμπας  σέντερ  1992

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιάννης Γεωργακόπουλος

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Διαμαντίδης και Σπανούλης και πάλι στα θρανία... Ο Δημήτρης Διαμαντίδης…
Cresta Posts Box by CP