Α΄κατηγορία (1ος όμιλος): Πιο ανταγωνιστικός από πέρυσι!

0
Η Α΄ κατηγορία είναι η «βιτρίνα» του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της εκάστοτε Ένωσης (στη δική μας περίπτωση της ΕΠΣ Αχαΐας).

Έτσι και στα δικά μας λημέρια το συγκεκριμένο πρωτάθλημα διαθέτει αίγλη και δυνατές ομάδες με ικανούς ποδοσφαιριστές.

Στον 1ο όμιλο της Δυτικής Αχαΐας, αν κάνουμε μία μίνι αναδρομή στην περυσινή σεζόν, Αχαϊκή, Ατρόμητος Πατρών, Πανμοβριακός και Δόξα Παραλίας ξεχώρισαν και μπήκαν στα πλέι-οφ με συνοπτικές διαδικασίες και ουσιαστικά χωρίς ιδιαίτερη πίεση.

Φέτος, από τις κινήσεις που έγιναν στο κομμάτι των μεταγραφών, παρατηρούμε ότι αρκετές ομάδες δεν έχουν «ταβάνι» στις βλέψεις τους.

Ο Ατρόμητος Πατρών θέλει να κάνει το επόμενο βήμα, διεκδικώντας την άνοδο και το ίδιο θα επιδιώξει ο Αχαιός Σαραβαλίου, που έκλεψε τις εντυπώσεις με μεταγραφές του βεληνεκούς των Λαζανά, Μούτσα, Μιχαηλίδη και Ηλ. Μαντά.

Ομάδες με «μέταλλο»…

Ανταγωνιστικά σύνολα, τα οποία μπορούν να φτάσουν μακριά και να έχουν σταθερότητα στην απόδοση τους θεωρούνται οι Πανμοβριακός Ριόλου, Δόξα Παραλίας και Πήγασος Μπεγουλακίου.

Κοινός παρονομαστής ότι κράτησαν τα περυσινά βασικά στελέχη και μεταγραφικά κινήθηκαν με γνώμονα την ουσία.

Για το βήμα παραπάνω

Πέρυσι είχαν αρκετά θετική εικόνα, αλλά του χρόνου στοχεύουν σε κάτι πιο αισιόδοξο.

Ο λόγος για τον Αστέρα Τσουκαλεΐκων και την Πάτρα 2005, που πραγματοποίησαν σημαντικές προσθήκες και πρόσθεσαν εμπειρία στα έμψυχα δυναμικά τους. Οι «νερατζούρι» του Σπύρου Αθανασόπουλου θα πάρουν πολλαπλά οφέλη από τους Σουτζόγλου, Ζαφειρόπουλο, Τζελέπη και Νάνο, ενώ η νεανική ομάδα του Νίκου Τσολόπουλου θα έχει ως σημεία αναφοράς τους Κακαφώνη, Πάγκαλο και Μανθόπουλο.

Αναγέννηση σε νεανικό μοτίβο

Από τις πιο ιστορικές ομάδες του 1ου ομίλου είναι η Αναγέννηση Πατρών, αλλά αυτό το καλοκαίρι έφτασε στο χείλος του γκρεμού και λίγο έλειψε να μην δηλώσει συμμετοχή! Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει πολλά, αλλά εν τέλει βρέθηκε λύση στα διοικητικά και η ομάδα του Λαδόπουλου θα κάνει προσπάθεια «σωτηρίας» με πολλά νέα παιδιά, που «διψούν» να αναδειχθούν.

Για τους αφανείς ήρωες της ομάδας θα αναφερθούμε σε άλλο φύλλο. Από εκεί και πέρα, το Λιμνοχώρι έχει κινηθεί αξιόλογα, με τον Τάκη Σχοινά να ξεχωρίζει στις ελεύσεις, η νεοφώτιστη Δόξα Νιφορεΐκων έκανε το «μπαμ» με τον Κυριακόπουλο της Αχαϊκής, ενώ Ίκαρος Πετρωτού και Εθνικός/Πολύτεκνος θα στηριχθούν στα περσινά ρόστερ. Δόξα Χαλανδρίτσας και Δίας συμπληρώνουν το παζλ και στόχος είναι η άμεση παραμονή.

Γιάννης Γεωργακόπουλος (Εφημερίδα Match Αχαϊας 14/9)

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Την 1η θέση στο τουρνουά της Ολυμπιάδας κατέλαβε η Σφήκα…
Cresta Posts Box by CP