Α΄κατηγορία (2ος όμιλος): Πολλοί «μνηστήρες» για την 2άδα!

0
Μεγάλη και αμφίρροπη μάχη μέχρις εσχάτων αναμένεται και στον 2ο όμιλο της Α΄ κατηγορίας, όπου λαμβάνουν μέρος ομάδες της Πάτρας και της Αιγιαλείας.

Οι δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στα πλέι-οφ θα πολιορκηθούν από αρκετούς συλλόγους, οι οποίοι έκαναν καλή δουλειά στις μεταγραφές και δείχνουν να έχουν λύσεις σε κάθε γραμμή.

Αυτές είναι ο Κεραυνός Αγίου Βασιλείου και ο ΑΠΣ Πάτραι, αλλά αμφότεροι έχουν ένα κοινό στοιχείο. Στον πάγκο τους θα υπάρχουν νέα πρόσωπα, όχι έμπειρα, αλλά φιλόδοξα και «δουλευταράδες», που ήδη κάνουν μεθοδική δουλειά στην προετοιμασία και σμιλεύουν ένα κράμα από έμπειρα μαζί με ταλαντούχα παιδιά. Παναγιώτης Λάγκης στον Κεραυνό και ο Σταμάτης Σαρρής στο Πάτραι έχουν εξαιρετικά «υλικά» στα χέρια τους και η «συνταγή» προμηνύεται ιδανική.

Απειλούν γιατί… μπορούν!

Με τους ίδιους προπονητές στην άκρη του πάγκου και με προτεραιότητα την διατήρηση του περυσινού βασικού κορμού πορεύτηκαν στο φετινό «χτίσιμο» των ρόστερ οι Άρης Πατρών και Αετός Πατρών Askounis.

Ο Γιάννης Βογιατζής προμηθεύτηκε λύσεις από την Γ΄ Εθνική (Κουνάβης, Δασουράς από Θύελλα και Πέτρου από Διαγόρα), ενώ ο Χάρης Ράντος είδε τον Καλλιακμάνη να επιστρέφει, κράτησε τα περυσινά βασικά στελέχη και ήδη από τα φιλικά οι «κιτρινόμαυροι» αποδίδουν εξαιρετικά.

Η Νίκη και οι νεοφώτιστοι

Από εκεί και πέρα, η Νίκη Προαστίου δείχνει εκ νέου ανταγωνιστική, αφού ποντάρει πολλά στα «δικά» της παιδιά, που πέρυσι έστειλαν την ομάδα του Νίκου Πατρώνη στα πλέι-οφ, αφήνοντας εκτός Άρη και Πάτραι.

Οι ομάδες που «ανέβηκαν» από την Β΄ κατηγορία δεν είναι αμελητέα μεγέθη. Η Αναγέννηση Ψαθοπύργου δεν έχασε τα «όπλα» της και οι πινελιές του Βασίλη Φίλιππα ήταν έξυπνες, με φιλόδοξα παιδιά, που ετοιμάζονται να αναδειχθούν. Ο Αετός Ρίου ανανέωσε τους πάντες και κράτησε τον «αρχιτέκτονα» Αντώνη Ζήκο, για να συνεχίσει την εξαίσια δουλειά του. Το Άνω Καστρίτσι μπορεί να μην έλαμψε με μεταγραφές, αλλά παραμένει μαχητικό και θα τα δώσει όλα.

Στο ίδιο… καζάνι

Μικρές είναι οι διαφορές μεταξύ των υπολοίπων. Ο Ηρακλής Πατρών δεδομένα θα το παλέψει για άμεση παραμονή, όπως και ο νεανικός Δαβουρλής και η επίσης ταλαντούχα Θύελλα Αιγίου.

Τα Καλάβρυτα αναμένεται εκ νέου να στηριχθούν στο «σπίτι» τους, όπου δύσκολα πέρασε μέχρι και ο πρωταθλητής Παναιγιάλειος πέρυσι, ενώ Αιγείρα/Ακράτα και ΑΠΟ Αρόης αποτελούν ερωτηματικά και αναμένεται να έχουμε την πρώτη «γεύση» με το πέρας των πρώτων αγωνιστικών.

Γιάννης Γεωργακόπουλος (Εφημερίδα Match Αχαϊας 14/9)

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Η Α΄ κατηγορία είναι η «βιτρίνα» του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της…
Cresta Posts Box by CP