Γκάλοπ (Ερασιτεχνικό): Για το βήμα παραπάνω…

0
Οκτώ ποδοσφαιριστές υπογραμμίζουν ότι η ποδοσφαιρική Αχαΐα διαθέτει ταλέντο και παραθέτουν τους νεαρούς παίκτες που τους κέντρισαν το ενδιαφέρον

Ανέκαθεν η δική μας Ένωση παρήγαγε εξαιρετικό ταλέντο και οι φουρνιές της ήταν γεμάτες προσόντα και ικανότητες, βγάζοντας παίκτες που μπορούσαν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα, παίζοντας κάποιοι ακόμη και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Η «Match» στο σημερινό της φύλλο ανοίγει τον φάκελο «Αχαΐα – νέο αίμα», που πάντοτε συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού μία συζήτηση περί ταλαντούχων ποδοσφαιριστών που έχουν παρόν αλλά κυρίως μέλλον είναι πάντα στο κέντρο του ενδιαφέροντος στα γήπεδα και τα ποδοσφαιρικά στέκια.

Πόσο μάλλον σε μία εποχή, που αρκετοί σύλλογοι έχουν κάνει στροφή σε ρόστερ με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και οι υποδομές της πόλης δεν περνούν απαρατήρητες. Άλλωστε σε πολλούς συλλόγους τα τμήματα των Ακαδημιών έχουν την τιμητική τους και τα «ακατέργαστα διαμάντια» λάμπουν για τα καλά.

Πάμε να δούμε τι ειπώθηκε από τους 8 ποδοσφαιριστές που ρωτήσαμε και καλύπτουν όλη την γκάμα των ερασιτεχνικών κατηγοριών της ΕΠΣ Αχαΐας, με τις απόψεις να έχουν ενδιαφέρον, δίνοντας συνάμα ένα -μικρόδείγμα στους αναγνώστες για το ότι υπάρχει ταλέντο και μάλιστα μπόλικο, αλλά από εκεί και πέρα βασικός παράγοντας είναι το πώς θα δουλέψει ο κάθε αθλητής ξεχωριστά, για να αρπάξει την ευκαιρία που του δίνεται.

* Οι απόψεις με αλφαβητική σειρά βάσει ομάδων:

Νίκος Παλούκης (Αναγέννηση Ψαθόπυργου):

«Γενικά η Β΄ κατηγορία και ο 2ος όμιλος όπου συμμετείχε η ομάδα μου είχε καλές και νεανικές ομάδες. Προσωπικά μου άρεσε πολύ ο Σκουμής του Απόλλωνα Εγλυκάδας και στο μεταξύ μας παιχνίδι είχε αρκετά καλή παρουσία, δείχνοντας ότι διαθέτει θετικά στοιχεία. Ήταν γρήγορος και είχε καλή ντρίμπλα.

Από την Αναγέννηση Ψαθόπυργου ο Άρης Μπουρνάκας θα μπορούσε να αγωνιστεί ψηλότερα, αν συνεχίσει να δουλεύει, μιας και έχει επίσης καλά στοιχεία και είναι σε μικρή ηλικία».

Μίλτος Μητρόπουλος (Άρης Πατρών):

«Για εμένα ότι καλύτερο είδα φέτος ήταν ο συμπαίκτης μου Αλέξης Γκολφίνος. Είναι πολύ μεγάλο ταλέντο και αν δουλέψει σκληρά και με το κεφάλι κάτω μπορεί να καταφέρει σημαντικά πράγματα.

Προσωπικά δεν θεωρώ ότι είναι απίθανο να αγωνιστεί σε επαγγελματικό επίπεδο. Μιλάμε για εξαιρετικό παίκτη με σπάνια χαρακτηριστικά. Έχει τα προσόντα για να τα καταφέρει».

Άκης Κωστής (Ατρόμητος Πατρών):

«Θα σταθώ σε δύο παιδιά της δικής μου ομάδας, τα οποία φέτος τα πήγαν περίφημα και δείχνουν ότι εκτός από παρόν έχουν και πολύ μέλλον.

Ο Μαριάνο Αγκαράι στα στόπερ και ο Βασίλης Παπαγεωργίου στα χαφ είναι δύο εξαιρετικές περιπτώσεις και έχουν τα εχέγγυα, για να αγωνιστούν σε καλό και υψηλό επίπεδο.

Ελπίζω να τα καταφέρουν γιατί πραγματικά τους αξίζει, ωστόσο τα πάντα κρίνονται από την δουλειά και την προσπάθεια που καταβάλλει κάθε ποδοσφαιριστής».

Χρήστος Μαργαλιάς (Δίας):

«Προσωπικά ξεχώρισα φέτος τον Νίκο Μπάδα, που μέχρι τον Ιανουάριο τον είχαμε στον Δία, προτού πάρει μεταγραφή για τον Διαγόρα Βραχνεΐκων. Γενικότερα ο Δίας έχει πολλά ταλέντα, αλλά πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος είναι πιο έτοιμος για το βήμα παραπάνω. Παίζει με την ίδια ευχέρεια σε πολλές θέσεις, αλλά θεωρώ ότι στην άμυνα είναι η θέση που του ταιριάζει.

Έχει τεχνική, ποδοσφαιρικό θράσος και αν δουλέψει όπως πρέπει και παραμείνει χαμηλών τόνων μπορεί να πετύχει».

Γιάννης Σώζος (Εθνικός Πατρών/Πολύτεκνος):

«Επειδή φέτος η ομάδα μου δεν είχε πολλούς μικρούς στο ρόστερ θα αναφερθώ σε έναν πρώην συμπαίκτη μου στον Ηρακλή Πατρών. Αυτός είναι ο Μάριος Μεμάγκα. Παίζει στα αριστερά της άμυνας, έχει άριστη τεχνική κατάρτιση και είναι ταχύς. Επίσης είναι πολύ καλό παιδί και αν συνεχίσει την δουλειά σε ανάλογους ρυθμούς έχει κάθε λόγο να ελπίζει ότι θα αγωνιστεί σε ανώτερο και δυνατό επίπεδο».

Στέλιος Ζέρβας (Ζαβλάνι/ Αίας):

«Πιστεύω ότι καλή σεζόν έκανε ο Κατσαμπέκης, ο οποίος είναι 21 ετών και έδωσε λύσεις στην μεσαία γραμμή του Ζαβλανίου/Αίαντα, παίζοντας κάλλιστα ως 6άρι και 8άρι. Πολύ καλή εντύπωση μου έκανε και ο Σπύρος Φούντος της Αργυράς, που αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος και είχε σταθερή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα. Γενικότερα πιστεύω ότι ο 2ος όμιλος στην Β΄ κατηγορία είχε μπόλικο ταλέντο και η Αχαΐα έχει αξιόλογους παίκτες σε νεανική ηλικία».

Ανδρέας Ντινόπουλος (Πάτραι):

«Ένας ποδοσφαιριστής που προσωπικά μου έχει κεντρίσει την προσοχή και είναι νεαρός σε ηλικία είναι ο Φάνης Κατριβέσης της Θύελλας Πατρών.

Παρακολούθησα φέτος την συγκεκριμένη ομάδα σε αρκετά παιχνίδια και παρατήρησα τον προαναφερθέντα. Μου έκανε εντύπωση το ποδοσφαιρικό θράσος και τα σημαντικά στοιχεία που μπορεί να προσδώσει σε ομάδα Γ΄ Εθνικής, οπότε μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω και γιατί όχι να σταθεί σε ακόμα πιο απαιτητικό επίπεδο. Είναι ένας ικανός στόπερ και εύχομαι να συνεχίσει έτσι».

Τώρα πολύ καλή εικόνα στην κατηγορία μας έδειξε ο Γκολφίνος του Άρη, που δείχνει εξαιρετικά στοιχεία για φορ, ενώ αν συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και βελτιωθούν ατομικά μπορούν να καταφέρουν πράγματα οι συμπαίκτες μου Αγριμάκης και Κατσιγιάννης.»

Λάμπρος Μαυρομμάτης (Φλόγα Κάτω Καστριτσίου):

«Θα αναφερθώ πρώτα στην ομάδα μου και σε δύο συμπαίκτες μου, οι οποίοι έχουν τις προδιαγραφές για να πετύχουν σε ανώτερη κατηγορία. Αυτοί είναι ο Κώστας Τριαματάκης και ο Τάσος Γκόγκας.

Αμφότεροι σπουδάζουν στην Πάτρα και δίνουν περισσότερο βάση στις σπουδές τους, οπότε μπορούσαν ήδη να αγωνίζονταν σε υψηλότερο επίπεδο στο ερασιτεχνικό. Από άλλες ομάδες μου αρέσει πολύ ο Μάριος Καμηνιώτης.

Ήταν ένας killer φέτος με το Άνω Καστρίτσι, είναι γρήγορος, έχει έφεση στο σκοράρισμα και είναι εξαιρετικός χαρακτήρας, που κάθε προπονητής θα τον ήθελε στην ομάδα του».

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Μια χαρά μας πήγε το στοίχημα σαββατοκύριακο, αφού η στήλη…
Cresta Posts Box by CP