Θοδωρή, πάρτο πάνω σου!

0
Από το Σάββατο που μας πέρασε ο Θόδωρος Ζαγοράκης είναι το νέο πρόσωπο στον προεδρικό θώκο της ΕΠΟ.

Ένας άνθρωπος που εκπροσώπησε την Εθνική Ελλάδος στην μεγαλύτερη επιτυχία της χώρας μας σε ομαδικό άθλημα, ωστόσο η επιτυχία του 2004 στο EURO της Πορτογαλίας δεν αξιοποιήθηκε όπως θα έπρεπε, αφού το ελληνικό ποδόσφαιρο θα μπορούσε να είχε κάνει τεράστια βήματα προς τα εμπρός.

Οι «ακατάλληλοι» παράγοντες σε καίριες θέσεις του ποδοσφαίρου, η υλοποίηση προσωπικών συμφερόντων και μόνο και ο παραγκωνισμός για το κοινό συμφέρον και την βελτίωση του προϊόντος, που επιβάλλεται να είναι το ζητούμενο, έδιωξαν μακριά τα όποια όνειρα έκανε ο αγνός φίλαθλος, για να παρακολουθήσει ποδόσφαιρο στην χώρα του που να πλησιάζει τουλάχιστον εκείνο που απολαμβάνει σε πολλά πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη.

Πλέον, υπάρχει ένα πρόσωπο γενικής αποδοχής στην Ομοσπονδία. Ο Ζαγοράκης οφείλει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δίνεται και τουλάχιστον να βελτιώσει αρκετά ζητήματα, που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εύκολο να το λες, δύσκολο όμως να περιοριστούν τα προβλήματα που προκύπτουν από τα συμφέροντα των «μεγάλων» που δεν αφήνουν το άθλημα στην Ελλάδα να κάνει βήματα εμπρός. Ο κόσμος έχει βαρεθεί και πλέον επιθυμεί να βλέπει ποδόσφαιρο, το οποίο θα περιορίζεται μέσα στις 4 γραμμές του αγωνιστικού χώρου και θα χειροκροτούνται οι ποδοσφαιριστές, που είναι ουσιαστικά και οι μόνοι πρωταγωνιστές.

Στην ΕΠΟ υπάρχει πια ένας άνθρωπος, που έχει βγει από τα σπλάχνα του ποδοσφαίρου και γνωρίζει εκτενώς τα «αγκάθια» του.

Τώρα αν θα τα αφαιρέσει και θα επουλώσει την πληγή είναι στο χέρι του. Καθένας άλλωστε κρίνεται εκ του αποτελέσματος, αλλά εν προκειμένω η παρουσία του «Ζαγορ», αλλάζει το κλίμα προσδίδοντας μια αρχική τουλάχιστον, αισιοδοξία…

Γιάννης Γεωργακόπουλος (Εφημερίδα Match Αχαϊας- 29/3)

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Σε δύο πολύ καλές μεταγραφικές κινήσεις προέβη ο Διαγόρας Βραχνεΐκων.…
Cresta Posts Box by CP