Ν.Αθανασακόπουλος: «Ο Ανδρέας περιμένει την ευκαιρία»

0
Ο Νίκος Αθανασακόπουλος μιλάει στη «Match» για τον γιο του Ανδρέα, που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό αλλά και την «επόμενη ημέρα» στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο…

Ε πί σειρά ετών βρίσκεται στους πάγκους των τοπικών γηπέδων και θεωρείται ένας από τους πιο έμπειρους τεχνικούς στην Αχαΐα. Ο Νίκος Αθανασακόπουλος διακρίνεται για τη σοβαρότητα που τον διέπει σαν προσωπικότητα, ενώ στην δουλειά του είναι σχολαστικός και καθόλα δίκαιος, ανταμείβοντας τους παίκτες του, όταν το αξίζουν και «δουλεύουν» συνεχώς.

Φέτος στην Γ΄ κατηγορία και στη νέα προσπάθεια της Α.Ε. Ροϊτίκων επιλέχθηκε από τη νέα τάξη πραγμάτων στην διοίκηση του συλλόγου, που τον εμπιστεύτηκε για να δείξει τον δρόμο της ανόδου.

Φυσικά, σε μια «συνάντηση» μαζί του, δεν γινόταν να μην ρωτήσουμε για τον γιο του Ανδρέα, ο οποίος ανανέωσε την περυσινή σεζόν το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό, ενώ παράλληλα κρίνεται ενεργό μέλος στην Εθνική Ελλάδος των Νέων.

Ο Νίκος Αθανασακόπουλος, πήρε θέση και για την «επόμενη ημέρα» στον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, δίνοντας μία αισιόδοξη νότα σε μια άκρως ενδαφέρουσα κουβέντα που είχαμε μαζί του. Απολαύστε την!

-Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει μπει στον «πάγο», όπως ολόκληρος σχεδόν ο αθλητισμός. Ποια είναι η εκτίμηση σας για το μέλλον του ερασιτεχνικού. Είστε αισιόδοξος ή το αντίθετο;

«Βλέπω ότι τις τελευταίες ημέρες οι συνθήκες βελτιώνονται κάπως. Αναφέρομαι στο ότι θα έχουμε επανέναρξη στα πρωταθλήματα του βόλεϊ, ενώ ελπίζω τον Ιανουάριο θα υπάρξει δράση σε Super League 2 και Football League. Επίσης γίνονται διεργασίες από ότι μαθαίνω και διαβάζω για επανεκκίνηση και στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, οπότε οι οιωνοί είναι ενθαρρυντικοί.

Είμαι αισιόδοξος, γιατί αν έχουμε δράση στα συγκεκριμένα πρωταθλήματα, κάτι καλό θα ακολουθήσει για τα ερασιτεχνικά. Πιστεύω ότι με το νέο έτος ίσως έχουμε θετικές εξελίξεις».

-Φέτος βρίσκεστε στον πάγκο των Ροϊτίκων, με τη νέα διοίκηση να σας δείχνει εμπιστοσύνη με σκοπό να οδηγήσετε την ομάδα στην Β΄ κατηγορία, κερδίζοντας την άνοδο…

«Γνώριζα τον Ντίνο και τον Μιχάλη Σταυρόπουλο, όπως και τον Κώστα Πλώττα και μιλήσαμε το περασμένο καλοκαίρι με αυτά τα παιδιά, με τα οποία είχαμε παλέψει για την άνοδο στα μπαράζ, όταν συνυπήρξαμε στον Πολύτεκνο.

Στη συνέχεια υπήρξε συνομιλία γενικότερα με τα νέα άτομα της διοίκησης και με τα ήδη υπάρχοντα και κατάλαβα ότι όντως υπάρχει πλάνο και φιλοδοξίες στα Ροΐτικα. Είναι τιμητικό που με επέλεξαν να πάρουμε την άνοδο και το πρωτάθλημα και θα τα δώσουμε όλα, όταν επιστρέψουμε με το καλό στην κανονικότητα, για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει.

Ο όμιλος μας είναι δύσκολος στην Γ΄ κατηγορία, αλλά έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και χωρίς να θέλω να προσβάλλω κάποια ομάδα, όλα εξαρτώνται από εμάς. Αν είμαστε σοβαροί και δεν υποτιμήσουμε κάποιον αντίπαλο θεωρώ ότι θα πανηγυρίσουμε στο τέλος».

-Διανύετε μια μακρά θητεία στους πάγκους ομάδων. Προτιμάτε τη δουλειά με νέα παιδιά ή με ένα «έτοιμο» ρόστερ έμπειρων παικτών;

«Έχω δουλέψει με πολλά νεαρά παιδιά, αλλά και με έμπειρα. Άλλωστε κάπως έτσι είναι το δυναμικό μας φέτος στα Ροΐτικα και παλεύουμε όλοι μαζί να «χτίσουμε» ένα ισχυρό ρόστερ, που θα είναι κράμα έμπειρων παικτών, αλλά και κάποιων άλλων πιο μικρών ηλικιακά, που θα έχουν ενεργό ρόλο στην ομάδα.

Οπότε δεν επιλέγω κάτι από τα δύο. Καλό είναι να υπάρχουν και τα δύο στοιχεία, δηλαδή και ταλέντο και εμπειρία, ούτως ώστε να έχεις «υλικά», για να δημιουργήσεις κάτι καλό και στέρεο, που θα έχει παρόν, αλλά και μέλλον, μιλώντας πάντα ποδοσφαιρικά».

-Δεν γίνεται να μην σας ρωτήσω για τον Ανδρέα. Κάνει την δική του προσπάθεια στον Παναθηναϊκό και περιμένει την ευκαιρία του. Πιστεύετε ότι είναι έτοιμος να την αρπάξει από τα μαλλιά, όταν αυτή του δοθεί;

«Μιλάμε καθημερινά και μου λέει ότι αισθάνεται καλά ψυχολογικά και είναι δυνατός και προσηλωμένος στο να δουλεύει μέσα από τις προπονήσεις, για να βελτιώνεται ολοένα ατομικά. Ο Ανδρέας ήταν ταλέντο από μικρός στην Αχαΐα και ξεχώρισε γρήγορα, για να κάνει το βήμα παραπάνω και να πάρει μεταγραφή σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός.

Γερός να είναι, αυτό είναι το πιο σημαντικό και από εκεί και πέρα περιμένει την ευκαιρία του. Είναι παιδί χαμηλών τόνων και κοιτάζει πρώτα την δουλειά του και να γίνεται καλύτερος. Όμως έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του και περιμένει την ευκαιρία του στην ανδρική ομάδα, για να δείξει τι αξίζει».

– Πιστεύετε ότι υπάρχει το ανάλογο ταλέντο, ώστε να ακολουθήσουν και άλλα παιδιά από την περιοχή μας, μια πορεία εφάμιλλη του Αντρέα; Δηλαδή από μία ομάδα ερασιτεχνικού επιπέδου, να καταφέρουν να παίξουν στη Superleague 1.

«Η Αχαΐα ανέκαθεν διέθετε ταλέντο και υπάρχουν πολλά παιδιά, που έχουν δείξει εξαιρετικά δείγματα γραφής και είναι ικανά για να εξελιχθούν και να αλλάξουν επίπεδο. Από εκεί και πέρα, αφενός πρέπει να αξιοποιηθούν κατάλληλα, με σωστές συνθήκες και αξιόλογους προπονητές και αφετέρου είναι καθαρά δικό τους ζήτημα, να συνεχίσουν να δουλεύουν αδιαλείπτως και με χαμηλό προφίλ, χωρίς να πάρουν τα μυαλά τους «αέρα».

Στη συνέχεια όταν τους δώσει ο προπονητής την ευκαιρία μέσα από μία μεγάλη ανδρική ομάδα, οφείλουν με το καλημέρα να αποδείξουν αν αξίζουν να σταθούν σε πρώτο και μεγάλο επίπεδο. Βέβαια πάντα προέχει το να βελτιώνονται και να δουλεύουν καθημερινά σκληρά στις προπονήσεις, ενώ επιβάλλεται να μην χάνουν την επιμονή και υπομονή τους, γιατί σίγουρα θα συναντήσουν δυσκολίες στον αθλητισμό.

Αν κάποιο παιδί λοιπόν ακολουθήσει αυτήν την πορεία, πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει, ξεφεύγοντας από τα τοπικά όρια και κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο του».

Του Γιάννη Γεωργακόπουλου

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Ο Γιάννης Σπανός επί σειρά ετών αποτελεί έναν από τους…
Cresta Posts Box by CP