«Σπάει» όλα τα ρεκόρ ο Χρήστος Μικές (Συνέντευξη)

0
Τι και αν είναι γεννηθείς το 1971; Ο Χρήστος Μικές αποδεικνύει ότι όταν το λέει η καρδιά και η ψυχή του ανθρώπου, μπορεί να καταφέρει οτιδήποτε βάζει στόχο. Για αυτό άλλωστε η ηλικία δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο και θεωρείται απλά και μόνο ένα νούμερο.

Ο πρώην παίκτης της Παναχαϊκής, ο οποίος παράλληλα διέγραψε αξιοζήλευτη πορεία ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής σε Καλαμάτα, Ιωνικό Χαλκηδόνα, Ατρόμητο και Βέροια, με «γεμάτες» χρονιάς σε Α΄ και Β΄ Εθνική, συνεχίζει τα τελευταία χρόνια να κάνει αυτό που γουστάρει!

Να παίζει απλά ποδόσφαιρο σε πολλές ομάδες του ερασιτεχνικού στο Νομό μας, έχοντας μάλιστα ενεργό ρόλο στο Ζαβλάνι, από όπου ξεκίνησε και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, για να πάρει μεταγραφή στην Παναχαϊκή το 1989, αγωνιζόμενος με την φανέλα της στις επαγγελματικές κατηγορίες μέχρι το 1996.

Στη συνέντευξή του στη «Match» μιλάει για το γεγονός ότι πολλά νέα παιδιά τον έχουν ως πρότυπο, αναλύει την προσπάθεια που καταβάλλει το Ζαβλάνι για να επανέλθει στην Α΄ κατηγορία ως αυτόνομο μέγεθος από φέτος και παράλληλα τονίζει ότι υπάρχει πολύ ταλέντο στην Αχαΐα.

Φυσικά κάνει και το ανάλογο σχόλιο για την Παναχαϊκή και αν αυτή μπορεί να επιστρέψει στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, θέτοντας υψηλές βλέψεις την φετινή χρονιά με τον Γιώργο Μπάρλο στον προεδρικό θώκο της.

Συνεχίζεις να αγωνίζεσαι με το Ζαβλάνι φέτος και αποτελείς το παράδειγμα για τους μικρότερους της ομάδας. Ποια είναι τα συναισθήματα σου για αυτό;

«Στο Ζαβλάνι ήθελα να παίξω μία τελευταία χρονιά, για να βοηθήσω από την πλευρά μου τα νέα και αξιόλογα παιδιά, τα οποία έχουν μπει στην διοίκηση και προσπαθούν με κόπο και ζήλο να κάνουν μία νέα διαφορετική αρχή για το σωματείο.

Το Ζαβλάνι είναι ιστορική ομάδα στην Αχαΐα και όλοι μαζί προσπαθούμε να την φέρουμε στο επίπεδο που της αναλογεί και της αρμόζει».

Είναι εύκολο κάτι τέτοιο;

«Όπως είπα και προηγουμένως μπήκαν νέα παιδιά στην διοίκηση και αυτά τα παιδιά έχουν φορέσει την φανέλα του Ζαβλανίου ως αθλητές, οπότε γνωρίζουν από έξω και ανακατωτά τι σημαίνει αυτός ο σύλλογος.

Υπάρχουν βέβαια και οι παλιοί αξιόλογοι παράγοντες, που βοηθούν επίσης σε μεγάλο βαθμό και η συνεργασία με τους νέους που μπήκαν στο Δ.Σ. είναι άψογη και θα έχει οφέλη σε πολλαπλό επίπεδο για το καλό του συλλόγου. Σκοπός στο Ζαβλάνι είναι να αναδειχθούν νέα ταλέντα με υπομονή και πολύ δουλειά και τα επόμενα χρόνια η ομάδα να στηριχθεί σε αυτά τα παιδιά. Προς αυτήν την κατεύθυνση αρχίζει από φέτος να «δουλεύει» ο σύλλογος και αν συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο ο στόχος που έχει τεθεί θα υλοποιηθεί με το παραπάνω».

Στα χρόνια που παίζεις ποδόσφαιρο στο ερασιτεχνικό της Αχαΐας, βλέπεις να υπάρχει ταλέντο και παιδιά που είναι ικανά στο μέλλον να διαγράψουν μία επαγγελματική σταδιοδρομία εφάμιλλη με τη δική σου;

«Η Αχαΐα πάντα βγάζει αξιόλογους νεαρούς αθλητές και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Το ζήτημα είναι αυτά τα παιδιά θα έχουν τις κατάλληλες συνθήκες, για να δουλέψουν, να βελτιωθούν και να φτάσουν στο απόγειο των δυνατοτήτων τους.

Ωστόσο είναι και προσωπικό θέμα του κάθε ταλέντου, αφενός τι νοοτροπία θα έχει και αφετέρου την συνεχή όρεξη να προπονείται και να θυσιάσει αρκετά πράγματά, ούτως ώστε να κυνηγήσει τα όνειρα του και γιατί όχι μία ευκαιρία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Το ταλέντο από μόνο του δεν είναι αρκετό.

Χρειάζονται πολλές συγκυρίες, αλλά και ώριμο μυαλό από τον κάθε ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, αν επιθυμεί να κάνει το παραπάνω βήμα και να καταξιωθεί σε επαγγελματικό επίπεδο».

Σίγουρα θα παρακολουθείς τη φετινή Superleague 1. Πως κρίνεις το επίπεδο του πρωταθλήματος;

«Θεωρώ ότι δεν έχουν αλλάξει πολλά στη μεγάλη κατηγορία των επαγγελματικών κατηγοριών της χώρας μας.

Οι γνωστές ομάδες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως γίνεται συνήθως κάθε χρόνο, ενώ οι υπόλοιπες στοχεύουν στο να κυνηγήσουν μία θέση στην Ευρώπη ή αρκούνται στο να κρατηθούν στην κατηγορία.

Τώρα αν δούμε ποιοτικά την Superleague 1, γίνονται και καλά αλλά και άσχημα σε θέαμα παιχνίδια. Το σημαντικό είναι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να γεμίσει ο κόσμος τα γήπεδα. Αυτό φυσικά θα έχει θετικό αντίκτυπο, όχι μόνο στη μεγάλη κατηγορία, αλλά γενικότερα στο άθλημα, είτε μιλάμε για επαγγελματικό είτε για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Λείπει πολύ ο κόσμος από τα γήπεδα».

Έχεις περάσει από την Παναχαϊκή και την παρακολουθείς συνεχώς ως φίλαθλος. Τι βλέπεις να γίνεται φέτος. Θα μπορέσει να πάρει την άνοδο;

«Έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια από την τωρινή διοίκηση της Παναχαϊκής. Αυτό είναι αλήθεια και το βλέπουμε αντικειμενικά ότι η ομάδα πλέον κινείται σε πιο καλές και σταθερές βάσεις διοικητικά.

Νομίζω ότι όταν προσπαθείς και πιστεύεις πολύ στον στόχο σου, στο τέλος θα έχεις πολλές ελπίδες να τα καταφέρεις. Ας ελπίσουμε να υπάρχει και η απαραίτητη δόση τύχης, που είναι αναγκαία στο ποδόσφαιρο, όταν ειδικά έχεις υψηλές βλέψεις σαν ομάδα, με σκοπό να δούμε και πάλι μετά από χρόνια την Παναχαϊκή στη μεγάλη κατηγορία.

Άλλωστε εκεί ανήκει και ο κόσμος της δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Έχουν περάσει πολλά και δύσκολα χρόνια και φέτος υπάρχει το έδαφος, για να εκπληρωθεί ο μεγάλος στόχος».

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Μία σημαντική μεταγραφή φέρεται ότι ολοκληρώνει ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι»…
Cresta Posts Box by CP