Τα 10 κορυφαία ντέρμπι μίσους στον πλανήτη

0

Αυτήν την εβδομάδα θα θυμηθούμε τα 10 κορυφαία ντέρμπι του πλανήτη, μέσα από το αφιέρωμα της εβδομάδας που παραθέτει το bet-on-arme.com και από όσο παρατηρούμε έχει απήχηση και είναι της αρεσκείας σας.

Ανά τον κόσμο τα πρωταθλήματα ποικίλουν και είναι αναπόφευκτο να μην προκύπτουν κόντρες και ντέρμπι που μένουν χαραγμένα στην ιστορία του ποδοσφαίρου και μεταξύ των φιλάθλων των ομάδων που συγκρούονται.

Σήμερα θα δούμε τα 10 πιο «μισητά» ντέρμπι και καλοί οι πρόλογοι, αλλά πάμε ευθύς αμέσως στο «ζουμί» της υπόθεσης…

“Bet-on-arme.com το Νο1 site στα προγνωστικά στοιχήματος

  1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- Λίβερπουλ

Είναι οι δύο πιο επιτυχημένες ομάδες στην Αγγλία, στην χώρα που ουσιαστικά «ίδρυσε» το ποδόσφαιρο και μετέπειτα τον ορισμό των μεγάλων ντέρμπι. Η κόντρα τους κρατάει από πολύ παλιά και όπως και να είναι οι δύο μονομάχοι η σύγκρουση δεν χάνει την λάμψη της.

Φέτος στο «Όλντ Τράφορντ» αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1, αλλά στην ρεβάνς του «Άνφιλντ» οι κόκκινοι του Κλοπ επικράτησαν με 2-0. Η Λίβερπουλ ήθελε λίγο βαθμούς για να «κλειδώσει» τον τίτλο, ενώ οι «μπέμπηδες» πάλευαν για επάνοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

 

  1. Φλαμένγκο- Φλουμινένσε

Στην «χώρα του καφέ» το «Φλα-Φλου» έχει μεγάλη βαρύτητα. Οι δύο αντίπαλοι που εδρεύουν στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας «άνοιξαν πόλεμο» από το 1991, όταν 10 ποδοσφαιριστές της Φλουμινένσε αποχώρησαν με προορισμό την Φλαμένγκο, που άρχισε τότε να δημιουργεί ποδοσφαιρικό τμήμα.

Το 1963 το μεταξύ τους παιχνίδι παρακολούθησαν 195.000 φίλαθλοι, ενώ η ατμόσφαιρα είναι θερμή και χαίρεσαι να την απολαμβάνεις. Πόσο μάλλον να είσαι στις κερκίδες του «Μαρακανά» (κοινή έδρα).

 

  1. Αλ Αχλί- Ζάμαλεκ

Το πιο δημοφιλές ντέρμπι στην Αφρικανική Ήπειρο. Η Αλ Αχλί έχει δημιουργηθεί από φοιτητές, ενώ η Ζάμαλεκ είναι η ομάδα του βασιλιά της Αιγύπτου. Συνήθως οι δύο ομάδες δίνουν μάχη για την πρωτιά στο πρωτάθλημα και τα τελευταία χρόνια τα ντέρμπι τους έχουν κατακλυστεί από επεισόδια, αίμα και θλιβερές εικόνες χουλιγκανισμού, με το αγωνιστικό μέρος να περνάει σε δεύτερη μοίρα.

 

  1. Φενερμπαχτσέ- Γαλατασαράι

Ένα παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες. Το ντέρμπι των 2 Ηπείρων όπως το ονομάζουν, αφού το ευρωπαϊκό μέρος της Τουρκίας εναντιώνεται στο Ασιατικό μέρος και η αριστοκρατία της Γαλατά λύνει τις διαφορές της με την εργατική τάξη της Φενέρ.

Μεγάλο μίσος, μεγάλη αντιπαλότητα και τα μεταξύ τους παιχνίδια χαρακτηρίζονται υψηλού κινδύνου για τις Αστυνομικές Αρχές.

 

  1. Μίλαν- Ίντερ

Ίδια πόλη, ίδιο γήπεδο με άλλη ονομασία βέβαια, αλλά το «Ντέρμπι ντε λα Μαντονίνα» δεν γίνεται να απουσιάζει από την λίστα.

Όταν οι «ροσονέρι» αντιμετωπίζουν τους «νερατζούρι» τα βλέμματα προσηλώνονται στην Ιταλία και οι φίλοι του ποδοσφαίρου αγωνιούν για αυτήν την μάχη, όπως και να είναι οι ομάδες.

Η νίκη είναι μονόδρομος και στο τέλος ο νικητής είναι θριαμβευτής, ότι πορεία και να έχει διαγράψει στο πρωτάθλημα. Οι φίλαθλοι τα ξεχνούν όλα, όταν έρχεται νίκη κόντρα στην μισητή αντίπαλο.

 

  1. Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός

Οι δύο μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας, βάσει τίτλων. Ωστόσο δεν παίζουν ρόλο μόνο τα τρόπαια, αφού μιλάμε για ντέρμπι με πλούσια ιστορία και ιδιαιτερότητες. Η ομάδα του λιμανιού (Ολυμπιακός) αντιμετωπίζει την αριστοκρατία της Αθήνας και τα ντέρμπι έχουν μεγάλη αντιπαλότητα και ενίοτε επεισόδια, με την βία να παραγκωνίζει το αγωνιστικό κομμάτι.

 

  1. Παρτιζάν- Ερυθρός Αστέρας

Πολλές ομοιότητες με το δικό μας ντέρμπι. Το Βελιγράδι χωρίζεται στα δύο, αλλά η νίκη χωράει μόνο μία ομάδα. Πολλά επεισόδια και εδώ και οι οπαδοί άκρως σκληροπυρηνικοί, είτε ντυμένοι στα «ασπρόμαυρα», είτε στα «ερυθρόλευκα». Από τα πιο σκληροτράχηλα ντέρμπι στα Βαλκάνια, που κόβει την ανάσα.

 

  1. Μπαρτσελόνα- Ρεαλ Μαδρίτης

Το μεγαλύτερο «κλάσικο» του πλανήτη. Το ντέρμπι όχι μόνο αφορά τις δύο πιο δημοφιλείς ομάδες της Ισπανίας και φυσικά από τις πιο λαοφιλείς στον κόσμο. Αφορά πολιτισμικές, γλωσσικές και πολιτικές αξίες και γενικά η κουλτούρα ανάμεσα σε «μπλαουγκράνα» και «μερένγκες» είναι εντελώς διαφορετική.

Όταν οι δύο ομάδες κλωτσάνε το τόπι, όλος ο πλανήτης τις παρακολουθεί και το ενδιαφέρον χτυπάει «κόκκινο».

 

  1. Μπόκα Τζούνιορς- Ρίβερ Πλέιτ

Ο όρος «σούπερ κλάσικο» αντικατοπτρίζει πλήρως τις διαφορές και την αντιπαλότητα ανάμεσα στις δύο μεγάλες ομάδες της Αργεντινής.

Οι «εκατομμυριούχοι» της Ρίβερ τα βάζουν με τον «απλό λαό» της Μπόκα, η οποία φέτος κατέκτησε τον τίτλο στην τελευταία αγωνιστική, με γκολ του Τέβες και με την Ρίβερ να «αυτοκτονεί», μένοντας στο 1-1 με την αδιάφορη Ατλέτικο Τουκουμάν.

 

  1. Ρέιντζερς- Σέλτικ

Από τα πιο παλιά ντέρμπι στον ποδοσφαιρικό χάρτη, που στηρίζεται στις θρησκευτικές πεποιθήσεις των ομάδων.

Οι «προτεστάντες» εναντίον των «καθολικών» και το λεγόμενο “Old Firm” ανεβάζει την αδρεναλίνη και το πάθος, ενώ υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα ανάμεσα στους οπαδούς και ενίοτε τα παιχνίδια «σημαδεύονται» από μεγάλης έκτασης επεισόδια.

Από την Ρώμη ως την Αυστρία

Είδαμε τα 10 πιο δημοφιλή και μισητά ντέρμπι του πλανήτη, αλλά δεν είναι μόνο τα προαναφερθέντα, αφού υπάρχουν και άλλες μάχες που κόβουν την ανάσα.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την σύγκρουση της Ρώμης μεταξύ Ρόμα και Λάτσιο. Η «αιώνια πόλη» φλέγεται, οι κερκίδες παίρνουν φωτιά και στις δύο πλευρές και η αντιπαλότητα μπαίνει σε περίοπτη θέση.

Στην Ουρουγουάη το Νασιονάλ- Πενιαρόλ είναι εφάμιλλο με το Μπόκα- Ρίβερ στην Αργεντινή, αφού οι δύο σύλλογοι έχουν τους περισσότερους τίτλους στην χώρα και παράλληλα ανήκουν στην ίδια πόλη (Μοντεβιδέο).

Στο Βουκουρέστι το Ντιναμό- Στεάουα είναι ένας «πόλεμος» και η πόλη χωρίζεται στα δύο, αφού οι ομάδες έχουν τους περισσότερους φιλάθλους στην Ρουμανία, όπως κάτι αντίστοιχο γίνεται στην Μόσχα με το Σπαρτάκ- ΤΣΣΚΑ και η Ρωσία γίνεται άνω-κάτω.

Στην Κροατία Χάιντουκ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ χωρίζονται από απόσταση 256 χιλιομέτρων, αλλά η κόντρα τους κρατάει από παλιά και από καταβολής της πρώην Ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Τέλος, δημοφιλές όσο και το Ρέιντζερς-Σέλτικ είναι το Ραπίντ-Αούστρια στην Βιέννη της Αυστρίας και οι διαφορές ανάμεσα στις ομάδες της πρωτεύουσες είναι χαώδεις.

Πηγή : https://www.bet-on-arme.com/61955/ta-10-korifaia-derby-planitis-afierwma/

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Μπορεί πλέον να αγωνίζεται σε τοπικό επίπεδο και στην Α1…
Cresta Posts Box by CP